Kauneustohtori kertoo kotivärjäyksen salat ja opastaa kestovärin, kevytvärin ja sävytteen valinnassa.

Kaupan hiusvärihyllyllä menee sormi suuhun. Mistä tiedän tarvitsenko kestovärin vai riittäisikö kevyempikin vaihtoehto?

Hiusväri kannattaa valita aina tarkoituksen mukaan. Perussäännön mukaan väri ei vaalenna väriä. Jos olet esimerkiksi värjännyt hiuksesi tummanruskeiksi, et pysty vaalentamaan niitä laittamalla päälle vaaleampaa ruskeaa. Jos taas hiuksesi ovat värjäämättömät, pystyt vaalentamaan niitä kestovärillä maksimissaan noin 3-4-astetta. Omaa hiusväriä voi tummentaa kestovärillä noin 4-5 astetta. Kevytväri ei vaalenna omaa väriä, mutta sillä voi tummentaa 1-2 astetta. Sävyte syventää olemassa olevaa väriä, taittaa epämieluisia vivahteita ja lisää kiiltoa.

Valitse aina kestoväri, jos tavoitteenasi on selkeä värimuutos. Jos tyvikasvusi on 4-5 astetta vaaleampi kuin latvan väri, pystyt peittämään sen kestovärillä. Tätä suurempi muutos saattaa vaatia kaksi värjäyskertaa, jotta tyvi ei jää läpikuultavaksi. Jos taas tyvikasvusi on 3-4 astetta tummempi kuin latvan väri, pystyt vaalentamaan sen kestovärillä. Tätä voimakkaampi vaalennus vaatii jo vaalennusaineen. Kestoväri on myös ainoa vaihtoehto, jos haluat peittää sataprosenttisesti harmaita hiuksia.

Kevytvärin uskotaan haalistuvan kestoväriä nopeammin tai lähtevän pois pesujen myötä. Tämä ei pidä paikkaansa. Kevytväri on yhtä pysyvä kuin kestoväri, mutta miedomman hapetteen vuoksi sillä ei voi vaalentaa tai tummentaa hiusta yhtä hyvin kuin kestovärillä. Kevytväri sopii esimerkiksi tyvikasvun peittämiseen silloin, jos oma värisi poikkeaa latvan väristä vain asteen verran. Kevytväri voi pysyä vaalennetussa tai muuten huonokuntoisessa hiuksessa jopa kestoväriä paremmin, sillä huokoinen hius imaisee herkemmin väripigmentit itseensä. Kevytväri myös säästää hiuksen kuntoa. Kevytväri on hyvä valinta, jos haluat omaan hiusväriisi syvyyttä ja kiiltoa.

Erilaisia sävytteitä löytyy suihkeina, vaahtoina ja voiteina. Väripigmenttejä sisältävillä sampoilla ja hoitoaineilla voi freesata hiuksia värjäysten välillä. Sävytteet eivät vaalenna tai tummenna omaa hiusväriä. Ne sisältävät suoraväripigmenttejä, jotka tarttuvat sähkövarauksen avulla ainoastaan hiuksen pintaan. Sävytteet eivät siis vaurioita hiuksia kemiallisesti.

Vinkki! Tyvikasvun peittämiseen kestoväri on useimmissa tapauksissa varmin vaihtoehto, mutta latvaan voi hyvin riittää kevytväri tai sävyte. Älä suotta kerrytä pigmenttiä joka värjäyskerralla latvoihin, sillä väri tummuu tarpeettomasti, ja saatat äkkiä huomata tummanruskean muistuttavankin enemmän mustaa.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.