Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Kuva: Shutterstock
Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Kuva: Shutterstock

Ällövaroitus! Mutta pitäähän se nyt tietää, miten finni pitäisi oikeasti puristaa.

Eikä sitä muuten tehdä sormenpäillä näppyä ympäröivää ihoa tiristämällä, vaan neulalla. Ainakin, jos luottaa yhdysvaltalaisista televisio-ohjelmista tuttuun julkkislääkäri-kirjailijaan Mehmet Oziin.

Oz kertoi Oprah Winfreyn ohjelmassa, että finnin puristaminen sormilla vain pahentaa tilannetta ja vahingoittaa ihoa. Sen sijaan finni pitäisi puhkaista desinfioidulla neulalla. Sekään ei ole aivan sama, miten finni sitten puhkaistaan, vaan näppylä pitäisi lävistää vaakatasossa. Neulan pitäisi osua näpyn "valkoiselle alueelle", sinne, missä ei ole tuntoa.

Kun näppy on lävistetty, neula nostetaan ylös, jotta finnin pää aukeaa. Tämän jälkeen sen voi puristaa tyhjäksi. Mutta hellästi.

Aiheesta on olemassa videokin. Voit katsoa sen Oprahin sivuilla – täällä.

Parasta kuitenkin olisi, jos finnejä ei edes lähdettäisi puristelemaan. Niiden pitäisi antaa hoitaa itse itsensä. Jos jättimäistä punoittavaa valkopäätä keskellä leukaa ei kuitenkaan jaksa enää päivääkään, voi sen onneksi peittää. Parhaiten se onnistuu taululiidulla tai perunajauhoilla! Lue täältä, miten: Taululiitua tai perunajauhoa! Näillä keinoilla peität monsterifinnin