Jos haluat siloisen hipiän, tartu kahvipakettiin.

Kesällä moni näyttää tavallista enemmän ihokarvoilleen höylää, vahaliuskoja tai epilaattoria. Vaikka jokainen saa päättää aivan vapaasti karvojensa kohtalosta, ja nykyään on jopa trendikästä kasvattaa karvojaan, moni myös tuskailee turkkinsa poiston takia.

Lue myös: Unohda sheivaus! Ihokarvat ovat hyvä asia – tässä syyt

Minun suurin ongelmani karvataistossa on se, että sheivaaminen ärsyttää ihoani, jolloin sen pintaan alkaa muodostua punaisia näppyjä.

Miten näpyt eli karvatuppien tulehtumisen voisi estää?

Ihon kuoriminen voi auttaa paljon. Kuollut ihosolukko nimittäin muodostaa muurin höylätyille karvoille, jolloin ne kasvavat helpommin ihon sisään. Tätä voi torjua kokeilemalla esimerkiksi sääriin ja bikinirajaan kahvikuorintaa ennen karvojen höyläämistä.

Ehkä maailman paras kuorinta

Sen jälkeen kun ensimmäisen kerran kokeilin kahvikuorintaa, en ole muuta käyttänyt. Sen tekeminen on niin helppoa, että kauppojen tuotteisiin tarttuminen tuntuu turhalta. Lisäksi se toimii todella hyvin.

Tarvitset käytännössä vain kaksi ainesosaa:

1 dl kahvinpuruja

2 rkl valitsemaasi öljyä (kookosöljy tai oliiviöljy toimivat mainiosti)

Halutessasi voit tuunata kahvinpurukuorintaa lisäämällä joukkoon ruokalusikallisen sokeria ja/tai suolaa. Ne tehostavat kuorinnan vaikutusta. Jos haluat ihollesi raikkaan tuoksun kuorinnan jälkeen, lisää mukaan raastettua hedelmän kuorta.

Kuori ihosi näin:

  1. Sekoita kuorinnan ainesosat keskenään.
  2. Kuori! Siis hiero seosta ihollesi ja huuhtele pois.
  3. Ihastele pehmeää ihoasi, joka reagoi nyt paljon maltillisemmin höylän vaikutuksiin.

Huomioi kuitenkin tämä: Kahvinpurut eivät virallisten ohjeistusten mukaan kuulu viemäriin. Ne saattavat aiheuttaa tukkeumia yhdessä hiusten ja rasvojen kanssa. Itse levitän lattialle sanomalehteä ennen kuorintaa. Sen jälkeen hieron seoksen iholle niin, että suurin osa massasta karisee sanomalehdelle. Tällä tavalla putket kiittävät.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.