Jos haluat siloisen hipiän, tartu kahvipakettiin.

Kesällä moni näyttää tavallista enemmän ihokarvoilleen höylää, vahaliuskoja tai epilaattoria. Vaikka jokainen saa päättää aivan vapaasti karvojensa kohtalosta, ja nykyään on jopa trendikästä kasvattaa karvojaan, moni myös tuskailee turkkinsa poiston takia.

Lue myös: Unohda sheivaus! Ihokarvat ovat hyvä asia – tässä syyt

Minun suurin ongelmani karvataistossa on se, että sheivaaminen ärsyttää ihoani, jolloin sen pintaan alkaa muodostua punaisia näppyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten näpyt eli karvatuppien tulehtumisen voisi estää?

Ihon kuoriminen voi auttaa paljon. Kuollut ihosolukko nimittäin muodostaa muurin höylätyille karvoille, jolloin ne kasvavat helpommin ihon sisään. Tätä voi torjua kokeilemalla esimerkiksi sääriin ja bikinirajaan kahvikuorintaa ennen karvojen höyläämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä maailman paras kuorinta

Sen jälkeen kun ensimmäisen kerran kokeilin kahvikuorintaa, en ole muuta käyttänyt. Sen tekeminen on niin helppoa, että kauppojen tuotteisiin tarttuminen tuntuu turhalta. Lisäksi se toimii todella hyvin.

Tarvitset käytännössä vain kaksi ainesosaa:

1 dl kahvinpuruja

2 rkl valitsemaasi öljyä (kookosöljy tai oliiviöljy toimivat mainiosti)

Halutessasi voit tuunata kahvinpurukuorintaa lisäämällä joukkoon ruokalusikallisen sokeria ja/tai suolaa. Ne tehostavat kuorinnan vaikutusta. Jos haluat ihollesi raikkaan tuoksun kuorinnan jälkeen, lisää mukaan raastettua hedelmän kuorta.

Kuori ihosi näin:

  1. Sekoita kuorinnan ainesosat keskenään.
  2. Kuori! Siis hiero seosta ihollesi ja huuhtele pois.
  3. Ihastele pehmeää ihoasi, joka reagoi nyt paljon maltillisemmin höylän vaikutuksiin.

Huomioi kuitenkin tämä: Kahvinpurut eivät virallisten ohjeistusten mukaan kuulu viemäriin. Ne saattavat aiheuttaa tukkeumia yhdessä hiusten ja rasvojen kanssa. Itse levitän lattialle sanomalehteä ennen kuorintaa. Sen jälkeen hieron seoksen iholle niin, että suurin osa massasta karisee sanomalehdelle. Tällä tavalla putket kiittävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla