Eilen DD, tänään EE. Kuvat: Shutterstock ja Estée Lauder
Eilen DD, tänään EE. Kuvat: Shutterstock ja Estée Lauder

No niin, nyt arvauksia kehiin. Mistä sanoista kirjainyhdistelmä EE tulee?

BB- eli beauty balm -voidevillityksestä alkunsa saanut raivokas kirjainleikki on edennyt jo neljänteen vaiheeseen. Vastahan DD-voiteet saatiin markkinoille CC:n jälkeen, mutta nyt kosmetiikkamerkki Estée Lauder on ottanut seuraavan harppauksen ja tuonut myyntiin – minkäs muunkaan kuin EE-voiteensa.

E-kirjaimet tulevat sanoista "even effect" eli kyseessä on ihon sävyä tasoittava voide, joka kuuluu uuteen, värieroja korjaavaan Enlighten-sarjaan. Sen korkea suojakerroin ja antioksidantit pitävät huolta pigmenttivirheiden ehkäisystä ja korjaamisesta, ja voiteen pitäisi saada iho näyttämään välittömästi tasaisemmalta.

Nyt mediassa käydäänkin kiivasta pohdintaa siitä, onko kyseessä mullistuksellinen uutuustuote vai onko voiteiden nimeäminen aakkostyyliin vain markkinointikikka.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tuote olisi ylellinen ja tehokas, mutta aakkostrendiin mukaan lähteminen halventaa sitä ja saa sen vaikuttamaan enemmän kepulikonstilta kuin hienolta uudelta tuotelanseeraukselta, kauneusbloggari Charlie Lankston pohtii Daily Mailille.

Tuote tulee markkinoille tuota pikaa, joten nähtäväksi jää, vieläkö aakkosvoiteet jaksavat innostaa vai saavatko kosmetiikkafirmojen markkinointiosastot hylätä luonnoksensa FF-voiteista.

Lue myös:

Haluatko yhtä upean ihon kuin Hollywood-tähdillä? Näin helposti sen saat

Mitkä meikkivärit sopivat sinulle? Näin selvität sen sekunnissa

Blondit, huomio! Näin häädät keltaisuuden hiuksista

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

 • Tumma violetti
 • Kulta
 • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

 • Hiilen- ja tummanharmaa
 • Hopea
 • Vaalea samppanja
 • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
 • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Meghan Markle eli herttuatar Meghan osoitti, että rento sotkunuttura sopii kampaukseksi vaikka kuninkaallisiin häihin. Näin teet sellaisen itse.

Veikkaamme, että tämän kesän Pinterest-hauissa korostuu erityisesti yksi hiustyyli: messy bun.

Näyttelijä Meghan Markle on luottanut sotkunutturaan useissa edustustilaisuuksissa, ja hänen hiuksensa oli laitettu samaan rentoon mutta eleganttiin tyyliin myös kuninkaallisissa häissä, joissa hänestä tuli prinssi Harryn aviopuoliso ja Sussexin herttuatar.

Jos se kelpaa kuninkaallisiin häihin, se todellakin kelpaa myös meille muille!

Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters
Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters

Meghanin hiuksista hääpäivänä vastasi kampaaja Serge Normant. Ja kyllä, vaikka jotkut kritisoivat Meghanin nutturaa huolittelemattomaksi, Normant kertoi häiden jälkeen, että kampauksen oli tarkoituskin olla rento. Hän kuvaili sitä sotkunutturaksi, mutta ”sotkuiseksi kontrolloidulla tavalla”.

Suttunuttura sopii sekä arkeen että juhlaan, sillä siinä on sopivasti sekä rentoutta että romantiikkaa. Mikä parasta, nuttura on helppo tehdä myös itse, sillä siinä ei edes pyritä täydellisyyteen.

Kokosimme muutaman Youtube-videon, joilta voi katsoa mallia, mutta nutturan perusperiaate on aina sama: 

 1. Hiuksissa on hyvä olla pohjana joko föönaus muotoilutuotteineen tai kiharat, jotka tuovat kampaukseen runsautta.
 2. Hiukset jaetaan ensin kahteen tai useampaa osioon. Yhdestä näistä osioista tehdään nuttura, joka kiinnitetään kampauksen pohjaksi.
 3. Muut hiukset kiepautetaan osio kerrallaan pohjanutturan ympärille ja kiinnitetään pinneillä.
 4. Osioiden latvat tai osan niistä voi jättää roikkumaan vapaina. Mitä enemmän irtosuortuvia, sitä rennommalta ja ”sotkuisemmalta” kampaus näyttää.
 5. Osioita voi halutessaan tupeerata joko sormin tai kammalla, jotta niihin saa rakennetta. Myös hiuslakkaa kannattaa käyttää apuna kiinnittämisessä.

Romanttinen sivunuttura

Nutturan voi tehdä myös toiselle puolelle niskaa. Makeupwearables Hairstyles -kanavan videolla ohjeistetaan, että pohjanuttura kannattaa silti tehdä pään keskelle, sillä vaikutelman vinoudesta saa aikaan myös nutturan ympärille kiedottujen osioiden strategisella sijoittelulla.

Klassinen niskanuttura

Rento nuttura aivan alas niskaan ja pari suortuvaa sen päälle – helppoa ja tyylikästä! Maggie's Bridal Hair -kanavan nutturakampaus on helppo tehdä myös itse.

Rullaustekniikka lyhyille hiuksille

Rento nutturakampaus onnistuu yllä kuvatulla tekniikalla, jos hiukset ovat pitkä tai keskipitkät. Polkkahiuksisten kannattaa kokeilla rullaustekniikkaa, jossa hiukset laitetaan ponnarille, joka kiepautetaan itsensä ympäri. Tangerine Beauty -kanavan videolla näytetään mallia. Hiusten latvat kiinnitetään nutturan ympärille pinneillä. Jos kampauksesta tulee liian viimeistelty, sitä kannattaa nykiä ja pöyhiä hieman sekaisemmaksi.