Ainakin ne tehokosteuttavat, jos ei muuta.
Ainakin ne tehokosteuttavat, jos ei muuta.

Yö on iholle parasta levon ja uudistumisen aikaa, mutta onko yönaamio silti tarpeellinen vai turhake?

1. Lancôme Hydra Zen Masque Anti-Stress
Moisturizing -yönaamio, 65 €.

Lupaus Tehokosteuttava, helposti imeytyvä seerumin ja naamion yhdistelmä palauttaa yön aikana ihon kirkkauden ja vähentää stressin merkkejä.

Kokemus Temppuileva ihoni oli stressin seurauksena samaan aikaan kuiva ja rasvainen, joten tuotelupaus ja naamion hinta saivat odottamaan selkeitä tuloksia. Miedon kukkaiselle tuoksuva geeli tuntui kasvoilla hieman tahmaiselta ja kipristelevältä. Kahden viikon käytön jälkeen iho on samettisempi, hieman kiinteytynyt eikä myöskään enää aivan niin rasvainen kuin ennen naamion käyttöä. Kelpo tuote!

4,5 tähteä

 

2. Dermosil Fresh Cleansing -yönaamio, 4,50 €.

Lupaus Koko kasvoilla tai t-alueella käytettävä syväpuhdistava yönaamio kontrolloi talin muodostumista ja tasapainottaa rasvoittuvaa ihoa. Naamiota voi käyttää pari kertaa viikossa tai kuuriluontoisesti tuubi kerrallaan.

Kokemus Hormonikierukan jälkeen atooppinen ihoni oli mennyt huonoon kuntoon. Olin uteliaan epäluuloinen, josko tuote sopisi kasvoilleni. Hajusteeton naamio tuntui pienenä kihelmöintinä levittämisen jälkeen. Tuntui kummalliselta mennä naamio kasvoilla nukkumaan. Parin yön käytön jälkeen iho tuntui todellakin kirkkaammalta ja hyvävointiselta.

4 tähteä

 

3. Sampar So Much to Dew -yönaamio, 40 €.

Lupaus Sutimaisella päällä kasvoille levitettävä yönaamio, joka palauttaa iholle luonnollisen kosteustasapainon.

Kokemus Suhtauduin yönaamioon vähän skeptisesti. Sotkeeko naamio tyynyn ja jääkö iho tahmeaksi? Nerokkaan levitysmekanisminsa ansiosta sormet eivät sotkeennu, vaan voiteen voi maalailla kasvoille. Alussa tuntui pientä nipristelyä, joka kuitenkin katosi pian. Tuote imeytyi nopeasti. Jo ensimmäisen yön jälkeen poskien kuivat kohdat olivat kadonneet ja iho näytti muutenkin tasaisemman väriseltä ja kosteutetulta. Tykkäsin! Jää käyttöön.

4,5 tähteä

 

4. Korres Wild Rose Advanced Repair -yönaamio, 39,50 €.

Lupaus Ihoa kirkastava yönaamio tehostaa solujen luonnollista uusiutumista yön aikana ja antaa iholle heleyttä ja tasaisemman värin.

Kokemus Odotin yönaamiolta kosteuttavaa vaikutusta kuiville ja väsyneille kasvoilleni. Voide oli ihanan tuntuinen, ja samettinen naamio levittyi kasvoille helposti. Ylellistä voidetta oli mukava lutrata huolellisesti. Tuoksu oli voimakkaan ruusuinen muttei keinotekoinen. Muutamien käyttökertojen jälkeen iho tuntui tasapainoisemmalta ja kosteutetummalta kuin ennen. Tämän voisi ottaa kuuriluontoisesti käyttöön.

4 tähteä

 

5. Lumene Bright Now Vitamin C -yövoide, 19,90 €.

Lupaus C-vitamiinipitoinen voide lupaa olla enemmän kuin tavallinen yövoide. Se auttaa ihoa palautumaan yön aikana, kirkastaa, heleyttää ja tehokosteuttaa.

Kokemus Voiteessa on mukavan kevyt, mutta silti ravitsevalta tuntuva koostumus. Se levittyi hyvin ja tuntui kosteuttavan tehokkaasti ilman, että iho jää nihkeän rasvaiseksi. Tuoksu on melko voimakas mutta raikas, kuin hellepäivän mangojätskiä. Aamulla iho tuntui edelleen ravitulta ja hyvin kosteutetulta, mutta maksaläiskät olivat valitettavasti paikallaan. Plussaa mainiosta hinta-laatusuhteesta, mutta purkki saisi olla isompi.

3,5 tähteä

 

6. Dior Hydra Life Jelly -yönaamio, 83 €.

Lupaus Innovatiivinen 2-in-1-yönaamio sisältää tiivistettyjä raaka-aineita, jotka tuovat tuloksia jo ensimmäisestä käyttökerrasta. Raikas ja kevyt koostumus tekee ihosta levänneen.

Kokemus Olin utelias, millaisia tuloksia näinkin arvokkaalla tuotteella voi saada. Tyylikäs lasipurkki piti sisällään nimensä mukaisesti vaaleaa hyytelöä. Viileä geeli tuntui taivaalliselta pintakuivalla ihollani, ja ihme kyllä, imeytyi hetkessä. Yllätyin, ettei kiristävää naamioefektiä tullutkaan. Iho kosteutui täydellisesti ja oli aamulla heleä ja pehmeä kuin vauvanpeppu.

5 tähteä TESTIVOITTAJA!

 

7. Herbina Moisture Balance 3-in-1 -kasvonaamio, 6 €.

Lupaus: Kasvonaamio, jota voi käyttää niin pikakosteutukseen kuin pitkäkestoisemmin yön yli.

Kokemus: Toivoin, että naamio kosteuttaisi talvikuivaa, väritöntä ihoani oikein kunnolla. Tuote tuntui iholla pehmeältä ja imeytyi niin hyvin, ettei sitä tehnyt mieli huuhdella käsistäkään pois. Aamulla iho tuntui kauttaaltaan pehmeältä, ja edellispäivänä leukaan ilmestynyt selvästi kuiva kohta oli sileä. Ylellistä fiilistä tästä ei saa, mutta hintaansa nähden tuote on oikein mainio tuttavuus. Tämä voisi olla erinomainen kuuman päivän viilentäjä tai rentouttaja ennen juhlia.

3,5 tähteä

 

8. The Body Shop Drops of Youth, Youth Bouncy -yönaamio, 28,50 €

Lupaus: Virkistävä, geelivoidemainen naamio lupaa lisätä nuorekkuutta. Alppitähden kantasolu-uute uudistaa ihoa tehokkaasti.

Kokemus: Toivoin naamion tuovan hehkua ja kimmoisuutta talven jäljiltä kalpeaan ja paikoitellen kuivahkoon ihooni. Geeli on oudon kumimaista, mutta levittyi silti helposti. Naamio sai minut muistamaan, että kaulankin ihoa voi hoitaa. Aamulla kasvoilla tuntuu pieni kalvo, jonka huuhtelin pois. Pesun jälkeen ihoa ei heti kiristä kuten yleensä. Ihon väri on aiempaa eläväisempi ja kirkastunut, jopa heleä. Oikein kelpo tuote tehokosteutukseen.

4 tähteä

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.