Sheivaaminen on jokaisen oma asia – siitä muistuttavat myös julkkisnaiset. Kuva: Shutterstock
Sheivaaminen on jokaisen oma asia – siitä muistuttavat myös julkkisnaiset. Kuva: Shutterstock

Jos joku vielä miettii, onko pakko sheivata häpykarvoitusta, vastaus on selkeä ei.

Naiset ovat iät ja ajat kokeneet karvoituksensa sheivaamisen tärkeäksi, jopa välttämättömäksi. Viime aikoina naiset ovat kuitenkin alkaneet vastustaa trimmauspakkoa, koska, no, onhan se nyt hölmöä. Jos haluaa poistaa karvojaan, sen kun tekee niin, mutta karvainenkin sopii olla. Se on nyt jopa muotia.

Lue myös: Saa rehottaa! Vai saako? Naiset jakavat taas karvakuvia somessa

Monet julkkikset ovat myös tarttuneet trendiin ja puhuvat avoimesti sheivaamisen ongelmista ja karvoituksen tavallisuudesta. Marie Claire -sivusto kokosi julkkisnaisten sitaatteja häpykarvoituksesta. Poimimme niistä parhaat:

Jokaisen oma asia

Malli ja kehopositiivisuuden puolestapuhuja Ashley Graham on kertonut hyvin suoraan omasta häpykarvoituksestaan ja korostanut, että sheivaaminen tai sheivaamattomuus on jokaisen oma asia.

– Minulla on ihan kunnon puska. Piste. Vain omilla ja kumppanini mieltymyksillä on mitään merkitystä sen asian kanssa.

Lue myös: Millainen naisen alapääkarvoitus on paras? Miehet kertovat

Näyttelijä Gaby Hoffmann on yhtä lailla todennut suoraan, ettei häpykarvoituksesta tarvitsisi tehdä niin isoa asiaa. Hän on näytellyt elokuvien alastonkohtauksissa karvoineen, ja myöhemmin päätöstä sheivaamattomuudesta on ihmetelty.

– Olen ihminen, ja minulla on karvoitusta. Kun ihmiset kyselevät, onko mielestäni puska palannut muotiin tai onko sheivaamattomuus mielestäni hyvä asia feminismin kannalta, vastaan vain, että feminismille on hyvää se, että kaikkien omia valintoja arvostetaan, Hoffman sanoo.

Näyttelijä Cameron Diaz on puolestaan hämmästellyt karvoituksen laserointia ja kannustaa naisia karvoituksen säilyttämiseen: siinä kun ei ole mitään vikaa.

– Mielestäni karvoituksen laserointi kuulostaa hullulta idealta. Ja jos totta puhutaan, häpyhuulet eivät ole immuuneja painovoimalle niin kuin mikään muukaan kehonosa ei ole. Karvaton alapää on jokaisen oma asia, mutta sanonpahan vain, että kannattaa edes harkita vaginan jättämistä puetuksi, Diaz sanoo.

Lue myös: Unohda sheivaus! Ihokarvat ovat hyvä asia – tässä syyt

Ei ole niin vakavaa

Karvoituksella voi halutessaan myös leikitellä, ja esimerkiksi kainalokarvojen värjäämisestä on tullut suosittua. Trendiin on lähtenyt mukaan esimerkiksi laulaja ja näyttelijä Miley Cyrus, joka on esitellyt Snapchat-kuvassa vaaleanpunaisiksi värjättyjä kainalokarvojaan.

Lue myös: Strasseja ja pinkkejä karvoja? Näin saat trendikkäät kesäkainalot

Myös häpykarvoitus vilkkui hiukan alusvaatteiden alla.

– Turha yrittää kesyttää niitä, Cyrus summaa.

Sanna

”Minulla on ihan kunnon puska, piste” – julkkisnaiset puhuvat avoimesti karvoituksestaan

Niin, eiköhän tämä ole ihan jokaisen oma asia. Poikaystävä ajeli ekan kerran minut paljaaksi joskus 80-luvun lopulla, ja sitten silloin tällöin itse, kunnes siitä tuli tapa muutamia vuosia myöhemmin ja ajelu tapahtui automaattisesti suihkun yhteydessä, siis itse ajelin. jotenkin pidän sitä siistimpänä, eikä ole miehiä haitannut. Nauran aina niille lehtien kommenteille, joissa joku sanoo naisen näyttävän pikkutytöltä, jos alapää ajeltu, niin siinä on pahasti päässä vikaa, jos ei muusta tunnista...
Lue kommentti
Sanna

”Minulla on ihan kunnon puska, piste” – julkkisnaiset puhuvat avoimesti karvoituksestaan

Niin, eiköhän tämä ole ihan jokaisen oma asia. Poikaystävä ajeli ekan kerran minut paljaaksi joskus 80-luvun lopulla, ja sitten silloin tällöin itse, kunnes siitä tuli tapa muutamia vuosia myöhemmin ja ajelu tapahtui automaattisesti suihkun yhteydessä, siis itse ajelin. jotenkin pidän sitä siistimpänä, eikä ole miehiä haitannut. Nauran aina niille lehtien kommenteille, joissa joku sanoo naisen näyttävän pikkutytöltä, jos alapää ajeltu, niin siinä on pahasti päässä vikaa, jos ei muusta tunnista...
Lue kommentti

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset ”pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.

SeKo

Tekeekö hattu hiuksistasi litteät ja sähköiset? 7 vinkkiä, miten vältyt ”pipohiuksilta”

Odotin että olisi ollut joku idea vaikka että pari paplaria tai kohotinta (jos joku sellaiset on keksinyt) päälihiusten alle, sormikiharat ja miten ne tehdään ja millä välineillä etteivät törrötä pipon sisällä. Kaikilla ei ole pitkää tukkaa ja niillä joilla on, varmaankin tuo kiinno laittoasia on tiedossa. Ainakaan aikuiselle naiselle tässä ei ollut mitään uutta.
Lue kommentti