Me Naiset
|
Linnea Lassila
Mikä täällä haisee? Kuva: Shutterstock
Mikä täällä haisee? Kuva: Shutterstock

Yhhyh, ripsiväriputilo on oikea bakteeripesä. Nappaa Mariela Sarkiman vinkit, milloin meikki kannattaa vaihtaa uuteen.

Jos ripsesi muistuttavat joka ilmansuuntaan sojottavia hämähäkinjalkoja tai jos väri rapisee päivän mittaan poskipäille, voi olla aika heittää vanha meikki menemään.

Meikkaaja ja kauneustuottaja Mariela Sarkima kertoo, että ripsiväri säilyy tavallisesti noin neljä kuukautta. Sarkiman mukaan tähänkin sääntöön on olemassa poikkeus.

–  Jos laittaa ripsiväriä vain jouluna ja juhannuksena, se ei mene samalla tavalla pilalle kuin päivittäiskäytössä. Käytössä ripsiväripulloon pääsee ilmaa, mikä vaikuttaa meikin säilyvyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jotkut tykkäävät lantrailla tyhjenevää putelia vedellä. Pidentääkö se ripsarin elinikää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vedellä lantraaminen ei sinänsä vahingoita ripsiväriä, mutta lantraamalla väri menettää loputkin tuuheuttavat, pidentävät ynnä muut tehonsa, Sarkima ohjeistaa.

Tunnista pilaantunut ripsiväri

Pistävä haju
Kaikki kosteat meikit, kuten ripsiväri, huulipuna ja -kiilto alkavat haista pistävälle ikäännyttyään. Pilaantumisen aromia on vaikea kuvailla, mutta nenä kyllä tunnistaa epämääräisen tuoksun.

Se ei toimi niin kuin pitäisi
Paakkuja tai klimppejä, vaikka et levittäisi paljon väriä? Ei erottele, vaikka lupasi? Ei tuuhenna, vaikka piti? Jos ripsari ei ole ihan upouusi, se on todennäköisesti pilalla.

Kuiva kuin Sahara
Kun avaat putilon, ripsivärin pitäisi näyttää kostealta. Jos se vaikuttaa kuivalta, ei se myöskään toimi niin kuin pitäisi.

Vinkki!

Jos käytät ripsiväriä harvoin, voi kakkuripsiväri olla hyvä budjettivaihtoehto. Se on niin sanottu kuivatuote, joka säilyy pidempään. Kakkuripsiväri ei sinänsä tuuheuta tai pidennä, mutta pigmenttiä se antaa.

Lue lisää:

Haluatko luonnolliset mutta upeat räpsyripset? Poimi nämä niksit

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Sisältö jatkuu mainoksen alla