Mikä täällä haisee? Kuva: Shutterstock
Mikä täällä haisee? Kuva: Shutterstock

Yhhyh, ripsiväriputilo on oikea bakteeripesä. Nappaa Mariela Sarkiman vinkit, milloin meikki kannattaa vaihtaa uuteen.

Jos ripsesi muistuttavat joka ilmansuuntaan sojottavia hämähäkinjalkoja tai jos väri rapisee päivän mittaan poskipäille, voi olla aika heittää vanha meikki menemään.

Meikkaaja ja kauneustuottaja Mariela Sarkima kertoo, että ripsiväri säilyy tavallisesti noin neljä kuukautta. Sarkiman mukaan tähänkin sääntöön on olemassa poikkeus.

–  Jos laittaa ripsiväriä vain jouluna ja juhannuksena, se ei mene samalla tavalla pilalle kuin päivittäiskäytössä. Käytössä ripsiväripulloon pääsee ilmaa, mikä vaikuttaa meikin säilyvyyteen.

Jotkut tykkäävät lantrailla tyhjenevää putelia vedellä. Pidentääkö se ripsarin elinikää?

– Vedellä lantraaminen ei sinänsä vahingoita ripsiväriä, mutta lantraamalla väri menettää loputkin tuuheuttavat, pidentävät ynnä muut tehonsa, Sarkima ohjeistaa.

Tunnista pilaantunut ripsiväri

Pistävä haju
Kaikki kosteat meikit, kuten ripsiväri, huulipuna ja -kiilto alkavat haista pistävälle ikäännyttyään. Pilaantumisen aromia on vaikea kuvailla, mutta nenä kyllä tunnistaa epämääräisen tuoksun.

Se ei toimi niin kuin pitäisi
Paakkuja tai klimppejä, vaikka et levittäisi paljon väriä? Ei erottele, vaikka lupasi? Ei tuuhenna, vaikka piti? Jos ripsari ei ole ihan upouusi, se on todennäköisesti pilalla.

Kuiva kuin Sahara
Kun avaat putilon, ripsivärin pitäisi näyttää kostealta. Jos se vaikuttaa kuivalta, ei se myöskään toimi niin kuin pitäisi.

Vinkki!

Jos käytät ripsiväriä harvoin, voi kakkuripsiväri olla hyvä budjettivaihtoehto. Se on niin sanottu kuivatuote, joka säilyy pidempään. Kakkuripsiväri ei sinänsä tuuheuta tai pidennä, mutta pigmenttiä se antaa.

Lue lisää:

Haluatko luonnolliset mutta upeat räpsyripset? Poimi nämä niksit

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?