Mikä täällä haisee? Kuva: Shutterstock
Mikä täällä haisee? Kuva: Shutterstock

Yhhyh, ripsiväriputilo on oikea bakteeripesä. Nappaa Mariela Sarkiman vinkit, milloin meikki kannattaa vaihtaa uuteen.

Jos ripsesi muistuttavat joka ilmansuuntaan sojottavia hämähäkinjalkoja tai jos väri rapisee päivän mittaan poskipäille, voi olla aika heittää vanha meikki menemään.

Meikkaaja ja kauneustuottaja Mariela Sarkima kertoo, että ripsiväri säilyy tavallisesti noin neljä kuukautta. Sarkiman mukaan tähänkin sääntöön on olemassa poikkeus.

–  Jos laittaa ripsiväriä vain jouluna ja juhannuksena, se ei mene samalla tavalla pilalle kuin päivittäiskäytössä. Käytössä ripsiväripulloon pääsee ilmaa, mikä vaikuttaa meikin säilyvyyteen.

Jotkut tykkäävät lantrailla tyhjenevää putelia vedellä. Pidentääkö se ripsarin elinikää?

– Vedellä lantraaminen ei sinänsä vahingoita ripsiväriä, mutta lantraamalla väri menettää loputkin tuuheuttavat, pidentävät ynnä muut tehonsa, Sarkima ohjeistaa.

Tunnista pilaantunut ripsiväri

Pistävä haju
Kaikki kosteat meikit, kuten ripsiväri, huulipuna ja -kiilto alkavat haista pistävälle ikäännyttyään. Pilaantumisen aromia on vaikea kuvailla, mutta nenä kyllä tunnistaa epämääräisen tuoksun.

Se ei toimi niin kuin pitäisi
Paakkuja tai klimppejä, vaikka et levittäisi paljon väriä? Ei erottele, vaikka lupasi? Ei tuuhenna, vaikka piti? Jos ripsari ei ole ihan upouusi, se on todennäköisesti pilalla.

Kuiva kuin Sahara
Kun avaat putilon, ripsivärin pitäisi näyttää kostealta. Jos se vaikuttaa kuivalta, ei se myöskään toimi niin kuin pitäisi.

Vinkki!

Jos käytät ripsiväriä harvoin, voi kakkuripsiväri olla hyvä budjettivaihtoehto. Se on niin sanottu kuivatuote, joka säilyy pidempään. Kakkuripsiväri ei sinänsä tuuheuta tai pidennä, mutta pigmenttiä se antaa.

Lue lisää:

Haluatko luonnolliset mutta upeat räpsyripset? Poimi nämä niksit

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Ruskeiden silmien meikkaamisessa rajana on vain mielikuvitus.

Ruskeisiin silmiin sopivat lähestulkoon kaikki luomivärit.

Klassisimmat valinnat ruskeille silmille ovat violettiin taittavat sävyt sekä hohtava pronssi tai kulta.

Ruskeita silmiä korostavat luomivärisävyt:

 • Tumma violetti
 • Kulta
 • Pronssi

Lisäksi ruskeiden silmien kanssa hyvin sopivat luomivärisävyt:

 • Hiilen- ja tummanharmaa
 • Hopea
 • Vaalea samppanja
 • Mintunvihreä tai muu kirkas väripilkku
 • Sammalenvihreä

Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock
Vihreä luomiväri saa ruskeat silmät näyttämään kirkkaammilta. Kuva: Shutterstock

Ruskeasilmäinen saa katseeseensa intensiivisyyttä mustalla rajauksella. Rajausvärinä kannattaa kokeilla myös tummansinistä.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Meghan Markle eli herttuatar Meghan osoitti, että rento sotkunuttura sopii kampaukseksi vaikka kuninkaallisiin häihin. Näin teet sellaisen itse.

Veikkaamme, että tämän kesän Pinterest-hauissa korostuu erityisesti yksi hiustyyli: messy bun.

Näyttelijä Meghan Markle on luottanut sotkunutturaan useissa edustustilaisuuksissa, ja hänen hiuksensa oli laitettu samaan rentoon mutta eleganttiin tyyliin myös kuninkaallisissa häissä, joissa hänestä tuli prinssi Harryn aviopuoliso ja Sussexin herttuatar.

Jos se kelpaa kuninkaallisiin häihin, se todellakin kelpaa myös meille muille!

Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters
Kirkossa Meghanin nuttura oli melko alhaalla niskassa, koska myös huntu ja tiara piti saada kiinnitettyä hänen päähänsä. Kuva: Reuters

Meghanin hiuksista hääpäivänä vastasi kampaaja Serge Normant. Ja kyllä, vaikka jotkut kritisoivat Meghanin nutturaa huolittelemattomaksi, Normant kertoi häiden jälkeen, että kampauksen oli tarkoituskin olla rento. Hän kuvaili sitä sotkunutturaksi, mutta ”sotkuiseksi kontrolloidulla tavalla”.

Suttunuttura sopii sekä arkeen että juhlaan, sillä siinä on sopivasti sekä rentoutta että romantiikkaa. Mikä parasta, nuttura on helppo tehdä myös itse, sillä siinä ei edes pyritä täydellisyyteen.

Kokosimme muutaman Youtube-videon, joilta voi katsoa mallia, mutta nutturan perusperiaate on aina sama: 

 1. Hiuksissa on hyvä olla pohjana joko föönaus muotoilutuotteineen tai kiharat, jotka tuovat kampaukseen runsautta.
 2. Hiukset jaetaan ensin kahteen tai useampaa osioon. Yhdestä näistä osioista tehdään nuttura, joka kiinnitetään kampauksen pohjaksi.
 3. Muut hiukset kiepautetaan osio kerrallaan pohjanutturan ympärille ja kiinnitetään pinneillä.
 4. Osioiden latvat tai osan niistä voi jättää roikkumaan vapaina. Mitä enemmän irtosuortuvia, sitä rennommalta ja ”sotkuisemmalta” kampaus näyttää.
 5. Osioita voi halutessaan tupeerata joko sormin tai kammalla, jotta niihin saa rakennetta. Myös hiuslakkaa kannattaa käyttää apuna kiinnittämisessä.

Romanttinen sivunuttura

Nutturan voi tehdä myös toiselle puolelle niskaa. Makeupwearables Hairstyles -kanavan videolla ohjeistetaan, että pohjanuttura kannattaa silti tehdä pään keskelle, sillä vaikutelman vinoudesta saa aikaan myös nutturan ympärille kiedottujen osioiden strategisella sijoittelulla.

Klassinen niskanuttura

Rento nuttura aivan alas niskaan ja pari suortuvaa sen päälle – helppoa ja tyylikästä! Maggie's Bridal Hair -kanavan nutturakampaus on helppo tehdä myös itse.

Rullaustekniikka lyhyille hiuksille

Rento nutturakampaus onnistuu yllä kuvatulla tekniikalla, jos hiukset ovat pitkä tai keskipitkät. Polkkahiuksisten kannattaa kokeilla rullaustekniikkaa, jossa hiukset laitetaan ponnarille, joka kiepautetaan itsensä ympäri. Tangerine Beauty -kanavan videolla näytetään mallia. Hiusten latvat kiinnitetään nutturan ympärille pinneillä. Jos kampauksesta tulee liian viimeistelty, sitä kannattaa nykiä ja pöyhiä hieman sekaisemmaksi.