Villi viidakko vai paljas kuin autiomaa? Makuja on monia. Kuva: Shutterstock
Villi viidakko vai paljas kuin autiomaa? Makuja on monia. Kuva: Shutterstock

Ei ole naista karvoihin katsominen, paitsi että on.

Viime vuosi oli häpykarvojen. Luonnontilaista puskaa hehkuttivat muiden muassa näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Cameron Diaz. Vuoden lopulla Racked-sivusto uutisoi, että brasilialainen vahaus, jossa kaikki karvat poistetaan, on kriisissä, koska naiset haluavat, että heidän alapäässään kasvaa karvaa.

Ok, naisten mielipide tuli selväksi. Siksi kysyimmekin kolmi–nelikymppisiltä miehiltä, millainen alapääkarvoitus on heidän makuunsa. Onko puskatrendi noussut myös miesten ykkössuosikiksi?

Ja kuten arvata saattaa, tällaisia vastauksia oli helppo saada:

”Mieluiten kaikki pois, mutta sellainen ihan pieni tupsu tai kiitorata on kyllä ihan jees myös. Kunhan on runsaasti ’tyhjää tilaa’ tupsun ja suukontaktialueen välissä!”

”Posliini, koska silloin suuseksin antaminen on jotenkin helvetin kiihottavaa.”

”Pieni tupsu on kiva, kunhan muuten on siistitty.”

Vastauksissa korostuu suuseksi. Se on miesten mielestä hauskinta, kun karvat eivät ole tiellä.

Joillekin myös estetiikka on häpykarvoituksessa olennaisessa osassa.

”Suosikkini on semmonen vähän siistitty malli. Lantion seutu näyttää hyvältä, jos siinä on vähän kolmiota, joten ns. puskaa saa olla mieluusti. Mutta jos häpärit ovat suht karvattomat, niitä on kiva pussailla ja näkee paremmin.”

”Sellainen, ettei se häiritse suuseksiä. Suorat raidat, leveät ja kapeat ovat esteettisesti parhaimman näköisiä tai sitten bikinirajalle trimmattu alle sentin mittainen.”

”Jos tursuaa pöksyjen reunoilta niin ei houkuta. Karvaa saa olla vähän kuitenkin.”

Karvat kuriin

Luonnontilallakin on oma, joskin tämän pienen otannan perusteella harvalukuinen, kannattajakuntansa.

”Täysin luonnontilainen karvoitus on paras. Tällöin karvaa kasvaa myös peräaukon yläpuolella selän puolella ja pakaroiden liittymässä. Bikinirajan huolittelu on sairasta ja ehdottomasti kiellettyä.”

Onneksi moni posliinifani on sen verran suvaitsevainen, ettei kaihda muitakaan karvamalleja.

”Posliini on mieluisin. Mielikuvitukselle jää muita käyttökohteita, kun ei tarvitse miettiä, miltä alapää karvoituksen alla näyttää. Sekin on mukavaa, ettei karvoja mene suuhun. En kuitenkaan menisi sanomaan, että mikään karvoitustyyppi olisi varsinaisesti epämiellyttävä.”

”Kaikki sänkiversiot ovat ärsyttäviä. Pistelee kieleen ja näyttää rumalta.”

Hieman laajempi otanta, yli 700 ääntä, on tässä Jatkoaika-keskustelufoorumin kyselyssä, joka on avattu reilut pari vuotta sitten. Siinä tilanne on suunnilleen tasan: 53 prosenttia suosii karvatonta ja 47 prosenttia on karvojen puolella. Keskusteluketjusta käy kuitenkin ilmi, että moni pitää hieman siistitystä pöheiköstä – ja sitten on tietysti niitä, joille käy kaikki.

Suomalaisten häpykarvatrendeihin päästään kurkistamaan myös huhtikuussa alkavassa Aatami etsii Eevaa -deittiohjelmassa, jossa parit tutustuvat toisiinsa täysin alasti. Katsojien huomio tulee väkisinkin kiinnittymään vyötärön alapuolelle.

Vaikka alapääkarvat kuumentavat tunteita etenkin feministipiireissä, puskiin ja posliineihin ei ole aina pakko suhtautua niin vakavasti. Jos hiuksiaan voi muutella trendien mukaan, miksei tyyliään voisi vaihdella pikkuhousujenkin sisällä? Välillä puska, välillä posliini – ja kaikki ovat tyytyväisiä.

Lue myös:

Kiitos 2014! Alapääkarvoitus on viimein jokaisen oma asia

Alapään sheivaaminen voi olla vaarallista

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.