Kuvat Shutterstock ja Jarmo Österman
Kuvat Shutterstock ja Jarmo Österman

Erikoisen muotoiset ripsivärit eivät ole pelkästään hauskan näköisiä, vaan niillä on oma tarkoituksensa. Testasimme vänkyrät uutuudet.

Joutsenkaula

Miksi? Vänkyräharja myötäilee kasvojen muotoa, jolloin se ei tuhri poskipäitä.

Miltä tuntuu?  Aluksi käyrä varsi tuntuu lyhyeltä ja hieman oudolta, kun sitä ei tarvitse pitää niin etäällä kasvoista kuin suoran varren kanssa. Kun tekniikka on muutaman päivän harjoittelun jälkeen hallussa, värin levittäminen sujuu näppärästi ja siististi – kiitos myös siron harjaspään.

Lancômen Grandiose -ripsiväri, 33 €.

Joulukuusi

Miksi? Harjan leveä pää luo viuhkaefektin ulkoripsiin, ja kärjen kapeat harjakset värittävät siististi sisänurkan ripset.

Miltä tuntuu? Erikokoisia palluroista muodostuvan harjan käyttö vaatii hieman taiteilua. Ulkonurkan ripset saa väritettyä helposti, mutta sisänurkkaan siirryttäessä leveä harjaosa peittää puolet näkökentästä. Helpottaa, kun varren nostaa yläviistoon ja käyttää levittämiseen harjan kapeaa päätä. Ripsiväri tuuheuttaa mukavasti, eikä tee klimppejä.

Oriflamen Giordani gold Lash panorama -ripsiväri, 19, 90 €.

 

Kampa & harja

Miksi? Ripsivärin harjapuolella levitetään ensin väri ja sen jälkeen tiheällä kammalla erotellaan ripset.

Miltä tuntuu? Ripsivärin värimassa on melko kosteaa, joten kampa tulee tarpeeseen etteivät ripset liimaannu yhteen. Lopputulos on loistava: ripsistä tulee supernäyttävät ja kauniisti erotellut. Tämä jää käyttöön!

Helena Rubinsteinin Lash queen Mystic black -ripsiväri, 39,50 €.

Lue myös:

Piikkisuorat ripset? Näin saat ne pysymään taipuisina

Silmäripsetkin vanhenevat – kiihdytätkö itse niiden ikääntymistä?

Kaupallinen yhteistyö: Sekaisin voideviidakossa? Testaa Voidebaarissa itsellesi sopivin!

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”