Moroccanoil perustuu argan­öljyyn, 49 €. 
"Makeantuoksuinen öljy on keskitäyteläistä mutta tuntuu hiuksissa kevyeltä. Todella pehmittävä koostumus. Ylellinen lasipullo, johon kuuluu myös pumppu."
Moroccanoil perustuu argan­öljyyn, 49 €. "Makeantuoksuinen öljy on keskitäyteläistä mutta tuntuu hiuksissa kevyeltä. Todella pehmittävä koostumus. Ylellinen lasipullo, johon kuuluu myös pumppu."
L’Oréal Parisin Elvital Extraordinary oil coloured hair sisältää ruusu- ja kamomillaöljyä, 9,90 € "Ensin nenään pistää alkoholi, mutta tuoksu pehmenee pian. Edulliseksi öljyksi koostumus on ihmeen hieno­jakoinen mutta silti hoitava."
L’Oréal Parisin Elvital Extraordinary oil coloured hair sisältää ruusu- ja kamomillaöljyä, 9,90 € "Ensin nenään pistää alkoholi, mutta tuoksu pehmenee pian. Edulliseksi öljyksi koostumus on ihmeen hieno­jakoinen mutta silti hoitava."
Kérastasen Elixir ultime 
Millennaire rosessa on maissi- ja kameliaöljyjä, 33 €. "Juokseva nestemäinen koostumus tuntuu lähes haihtuvan levitettäessä. Lunastaa lupauksensa eikä tee tukkaa raskaaksi."
Kérastasen Elixir ultime Millennaire rosessa on maissi- ja kameliaöljyjä, 33 €. "Juokseva nestemäinen koostumus tuntuu lähes haihtuvan levitettäessä. Lunastaa lupauksensa eikä tee tukkaa raskaaksi."

Mistään hiustuotteesta ei ole kohkattu viime aikoina kuin öljyistä. Eikä suinkaan suotta, sillä ne sopivat niin hennoille haivenille kuin paksulle tukalle.

Edellinen öljybuumi ajoittuu 70-luvulle. Tuolloin öljyjä käytettiin kampaamoissa tehtävissä haudehoidoissa, joilla pehmitettiin permanenttiaineiden kuivattamia kiharapehkoja. Vähitellen hiusmuoti muuttui leikkauspainotteiseksi, eikä tuhteja öljyhoitoja enää tarvittu. Kotihoitoöljyjen edelläkävijä oli XZ, jonka klassikkotuote on markkinoilla edelleen.

Muutama vuosi sitten sen rinnalle alkoi ilmestyä öljyjä toisensa perään. Värikäsittelyiden ja muotoilurautojen ahkera käyttö oli luonut tarpeen tuotteelle, joka hoitaisi hiuksia ja helpottaisi niiden muotoilua. Käsitellyt hiukset tarvitsevat hoivaa, eivät niinkään vahvoja viimeistelytuotteita. Suosiota on lisännyt myös kasvava kiinnostus luonnonkosmetiikkaa kohtaan. Kuluttajat ovat hurahtaneet luonnosta peräisin oleviin aineisiin, jollaisia öljytkin valtaosin ovat.

Valttina keveys

Uuden sukupolven öljyt ovat aivan muuta kuin raskaat edeltäjänsä – niin keveitä ja hienojakoisia, että ne eivät rasvoita hiuksia. Päinvastoin, tukasta tulee pehmeä, kiiltävä ja takkujenkin selvittäminen helpottuu. Öljy myös ravitsee hiuksia ja korjaa vaurioituneita kohtia. Todella kuiviksi rispaantuneet latvat hyötyvät kuitenkin enemmän perinteisistä latvahoitoaineista, sillä niissä on enemmän rakennepaikkaavia ominaisuuksia.

Luonnonöljyt peseytyvät pois tavallisella sampoolla. Siksi niitä ja öljyä sisältäviä sampoita ja hoitoaineita voi käyttää huoletta päivittäin.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis. 

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä paras kauneusniksi on olla sinut itsensä kanssa.

Tyylikonsultti Leena Sarvelle kauneus tarkoittaa ennen kaikkea asennetta, mutta myös sunnuntaisia turvenaamiohetkiä. Kun hän ostaa huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Nyt hän paljastaa kauneusniksinsä ja -paheensa.

Kauneusniksini…

Kasvojen perusteellinen puhdistaminen. Olen tarkka erityisesti silmämeikin kanssa, että jokainen ripsivärin muru lähtee. En myöskään mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta. Tärkeintä on kuitenkin olla sinut itsensä kanssa. Jokaisella on nenänpielessään tai leuassaan epäpuhtauksia. Ne eivät näy kadun toiselle puolen. Ryhti kuntoon ja hymy kasvoille. Se on paras vinkkini.

Kauneussalaisuuteni…

Käyn kosmetologilla kahden kuukauden välein. Puuterihuoneen Katrilla on maagiset kädet. Käytän myös viikoittain syväpuhdistavaa naamiota. Sunnuntai on kauneuspäiväni. Mieheni kutsuu sitä kauheuspäiväksi. Silloin kävelen turpeet naamallani kotonamme.

Paheeni…

Auringon ottaminen. En voi sille mitään, aurinko vetää puoleensa. Terassilla valitsen aina aurinkoisimman pöydän, ja uima-altaalta minua saa houkutella pois. Maksan paheestani couperosalla, jota on leuassani ja poskipäissäni. Onneksi käteni hakeutuvat nykyään 50-suojakertoimille.

Kauneinta minussa…

Hymyni, joka ulottuu silmiini ja tulee sydämestäni. Kun minusta otettiin ensimmäiset mallitestikuvat, valokuvaaja sanoi, että sinulla on miljoonan dollarin hymy. Olen käynyt samalla hammaslääkärillä puolen vuoden välein siitä saakka, kun täytin 16. Kun suu voi hyvin, elimistöllä menee paremmin.

Tuhlaan…

Huulikiiltoihin. Kun ostan huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Mieheni on usein todennut, että nykyiset riittävät jo. Olen aina tykännyt meikistä, jossa silmät ovat tummat ja huulet vaaleat. Lisään huulikiiltoa päivän mittaan useasti.

Säästän…

Silmämeikinpoistoaineessani. Rakastan marketin silmämeikinpoistolappuja. Kun matkustan, pakkaan lappuja käsimatkatavaroihini pakastepussissa. Öljyinen pinta voitelee ihoa ja notkistaa ripsiä. Myös tyttäreni käyttää niitä.

Aion…

Jatkaa kuntosaliharrastustani. Raudan vääntäminen on parasta kasvojumppaa. Olen käynyt salilla yli kolmekymmentä vuotta. Päiväni aloitan kävelyllä meren rannalla. Rakastan merta. Kun seison sen äärellä, tunnen, että olen matkalla jonnekin.

Toivoisin, että…

Suomalaiset naiset eivät pitäisi itseään vakan alla. Yleensä laittaudumme vain Leville ja laivalle, vaikka arki on kuitenkin se, jota elämme eniten. Suomalaisilla on upean väriset silmät: vedenvihreät tai taivaansiniset. Niitä kannattaa korostaa.

56-vuotias tyylikonsultti ja muodin ja kauneuden sekatyöläinen.

Asuu Helsingissä puolisonsa, 19-vuotiaan tyttärensä ja kahden koiransa kanssa.

Aloitti mallintyöt 1978. Vetänyt myös omaa tyyliohjelmaa televisiossa.