Sarjan toisessa jaksossa Hanna ja Sari kilpailevat Antista. Karvoja ei näy vieläkään. Mutta ehkä kolmannessa jaksossa sitten? Kuva: Nelonen
Sarjan toisessa jaksossa Hanna ja Sari kilpailevat Antista. Karvoja ei näy vieläkään. Mutta ehkä kolmannessa jaksossa sitten? Kuva: Nelonen

Älkää pelätkö, kyllä niitä karvojakin vielä tulee.

Kevään sarjauutuus, nakudeittiohjelma Aatami etsii Eevaa, alkoi eilen. Moni teilasi sarjan ennen sen alkua turhaksi, ihan älyttömäksi, mutta avausjaksoa katsoi kuitenkin melkein miljoona suomalaista, ja siitä keskusteltiin kiivaasti Twitterissä, Facebookissa ja keskustelupalstoilla. Ensimmäisen jakson Tanjan, Samin ja Juuson häpykarvattomuudesta tuli yksi kiivaimmista keskustelunaiheista.

Sarjaa tuottavan Eyeworks Finlandin Nonna Tähtinen kertoo, ettei osannut edes arvata, millainen puheenaihe häpykarvoista tulisi. Yksi kuumimpia kysymyksiä on ollut se, onko tuotantoyhtiö toivonut, että autiosaarelle pääsevät esiintyisivät rakkautta etsiessään ilman häpykarvoja. Ei ole, Nonna vakuuttaa.

– Ketään ei ole pakotettu poistamaan karvoja. Enemmänkin päinvastoin. Ohjaajalla oli se toive, että tämä oli mahdollisimman luonnollisen näköinen ohjelma. Ehdotimme, että naiset tulisivat saarelle esimerkiksi ilman rakennekynsiä ja ripsenpidennyksiä. Ne kun tekevät heti hyvin laitetun näköiseksi. Kerroimme myös, että täysi karvattomuus saattaa näyttää vähän pornolta, ja pieni karvoitus voi olla jopa paremman näköistä, Nonna sanoo.

– Jokainen päätti sitten itse, haluaako peittää vai paljastaa, hän jatkaa.

Sarjan yhteistyökumppani on RFSU, joka valmistaa muun muassa sheivaustuotteita. Sekin on hämmentänyt katsojia. Nonnan mukaan yhteistyökumppani on tullut kanavan puolesta.

– Se ei liity millään tavalla heidän karvoihin tai karvattomuuteensa, hän vahvistaa.

Karvoja luvassa!

Erityisesti moni ohjelmaan osallistuneista nuorista naisista oli ajanut kaiken pois. Heille karvattomuus oli itsetuntokysymys. Vanhemmat osallistujat eivät olleet tuotannon mukaan niin tarkkoja siitä, nähtiinkö heidät televisiossa alasti karvattomina tai karvallisina.

– Joillekin karvat olivat ehdoton ei. Yllätyimme, että se herätti niin voimakasta vastustusta. Emme alkaneet karvapoliiseiksi, vaan halusimme, että jokainen tuntee olonsa itsevarmaksi.

Ensimmäisessä ja toisessa jaksossa nähdään Nonnan mukaan sinkkuja, joiden karvattomuus on täysi sattuma. Osallistujilta ei kysytty etukäteen karvatilannetta eikä sitä, millaista häpykarvoitusta he toivovat puolisoltaan. Niille, jotka pöyristyivät karvattomista alapäistä, kolmas jakso lupaa hyvää. Siinä nähdään yli 50-vuotiaat Stina, Harri ja Tom.

– Karvoja tullaan näkemään. Tulossa on vielä todella erilaisia ihmisiä. Erinäköisiä, -kokoisia ja -ikäisiä. Nuorimmat ovat 19-vuotiaita ja vanhimmat yli viisikymppisiä. Nyky-yhteiskunnassa on totuttu siihen, että vähissä vaatteissa nähtävät ihmiset ovat hyväkroppaisia, nuoria ja hyvännäköisiä, mutta alastomuus on kaikkien oikeus. Se on sarjan rikkaus.

– Suomessa alastomuutta ei aina liitetä seksuaalisuuteen. Se on rennompaa, ja toivon, että se pysyykin sellaisena. Lapset käyvät uimahalleissa ja näkevät, että ihmisiä on erikokoisia ja -näköisiä. Ei tarvitse nähdä vain viidakontähtösiä ja ajatella, että tuolta vartalon kuuluisi näyttää.

Sarjan toinen jakso esitetään Nelosella maanantaina 13.4. klo 21.00. Eilisen ensimmäisen jakson voi katsoa Ruudussa.

Lue myös:

Kiitos 2014! Alapääkarvoitus on viimein jokaisen oma asia

Alapään sheivaaminen voi olla vaarallista

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?