Ihmiskone, joka puunaisi joka aamu nassun ja tukan kuntoon, olisi tervetullut. Kuva: Shutterstock
Ihmiskone, joka puunaisi joka aamu nassun ja tukan kuntoon, olisi tervetullut. Kuva: Shutterstock

Insinöörit, hoi! Heti paikalla kehittämään letityskonetta.

Työpäivän jälkeen ripsivärit ovat poskilla ja aamulla laitettu ponnari sojottaa ties minne. Jos minä saisin päättää, kosmetiikkateollisuus tehtailisi tulevaisuudentököttejä, jotka helpottaisivat aamurutiineitani ja pysyisivät vaikka ikuisuuden.

Aamulla ripsille voisi harjata koko päivän kestävää tuuheuttavaa ihmemaskaraa, ja tukan laittaisi priimakuntoon letityskone.

Valitettavasti tällaisia ei ole olemassakaan. Jos meidän taviksien kauneudenhoito on välillä hankalaa, kyllä ammattilaisetkin kaipaavat apuvälineitä, joita ei ole vielä keksitty.

Kysyimme Me Naisten kauneustoimittajilta Ia Luhtaselta ja Elina Karemolta, mitä kosmetiikkatuotteita he kaipaavat.

1. Ripsiväri, jonka voi poistaa vetäisemällä irtoripsien tapaan. Toinen vaihtoehtoehto olisi "magneetti", joka imaisisi ripsivärit pois. (Meikin poistamisessa ärsyttävintä on ripsivärin irrottaminen!)

2. Kiharahuppu – pää laitettaisiin hupun tai kuvun sisään ja tadaa, kiharapilvi on valmis!

3. Älyrajaustussi, joka matkii automaattisesti toiseen silmään piirretyn rajauksen niin, että molemmissa silmissä viivat ovat samanlaisia.

4. Kivuton, ihokarvat KERRALLA tappava laite!

Näitä me kosmetiikkatavikset toivomme:

Maksaläiskävoide. "No tietty sellaista voidetta, joka poistaa maksaläiskät turvallisesti. Ei sellasia oikeasti oo."

Hammastahnapastilli. "Ei aina jaksa harjata niin kauan."

Jakauskampa. "Joku kampamainen viritys, jolla jakaus tulisi aina kohdalleen."

Kynsilakkadippi. "Siis sellainen puteli, jossa uitetaan sormenpäätä ja kynsilakka hyppää paikalleen kuin itsestään."

Tukkakone. "Pitkän tukan letitys- ja nutturakone. Laittaisi joka aamu tukkaan uusia hienoja saparoita ja lettejä."

Epäselluliittivoide. "Vähän kuin meikkivoide selluliittialueille. Tätä voisi töpöttää kinttuihin, kun pitää lähteä rannalle. Sama voide voisi toimia suonikohjuille."

Ihmeripsari x 2. "Ripsiväri, joka pysyy rasvaisissa silmissä koko päivän, mutta sitä ei tarvitse hinkata hulluna pois (niin kuin vedenkestäviä.)" ja "Ripsien kestoväriä, joka myös tuuheuttaa samalla tavalla kuin ripsiväri. Eli kestoripsari!"

Mitä kauneudenhoidon apuvälinettä sinä kaipaat? Kerro jutun kommenteissa!

Lue myös:

Ripsiväri, joka kestää yöunet?

Toimivatko trendikkäät silmänrajaustarrat?

Alipaineimua, neuloja, sähkövirtaa ja happoa – testissä rankat hoidot

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”