Ihmiskone, joka puunaisi joka aamu nassun ja tukan kuntoon, olisi tervetullut. Kuva: Shutterstock
Ihmiskone, joka puunaisi joka aamu nassun ja tukan kuntoon, olisi tervetullut. Kuva: Shutterstock

Insinöörit, hoi! Heti paikalla kehittämään letityskonetta.

Työpäivän jälkeen ripsivärit ovat poskilla ja aamulla laitettu ponnari sojottaa ties minne. Jos minä saisin päättää, kosmetiikkateollisuus tehtailisi tulevaisuudentököttejä, jotka helpottaisivat aamurutiineitani ja pysyisivät vaikka ikuisuuden.

Aamulla ripsille voisi harjata koko päivän kestävää tuuheuttavaa ihmemaskaraa, ja tukan laittaisi priimakuntoon letityskone.

Valitettavasti tällaisia ei ole olemassakaan. Jos meidän taviksien kauneudenhoito on välillä hankalaa, kyllä ammattilaisetkin kaipaavat apuvälineitä, joita ei ole vielä keksitty.

Kysyimme Me Naisten kauneustoimittajilta Ia Luhtaselta ja Elina Karemolta, mitä kosmetiikkatuotteita he kaipaavat.

1. Ripsiväri, jonka voi poistaa vetäisemällä irtoripsien tapaan. Toinen vaihtoehtoehto olisi "magneetti", joka imaisisi ripsivärit pois. (Meikin poistamisessa ärsyttävintä on ripsivärin irrottaminen!)

2. Kiharahuppu – pää laitettaisiin hupun tai kuvun sisään ja tadaa, kiharapilvi on valmis!

3. Älyrajaustussi, joka matkii automaattisesti toiseen silmään piirretyn rajauksen niin, että molemmissa silmissä viivat ovat samanlaisia.

4. Kivuton, ihokarvat KERRALLA tappava laite!

Näitä me kosmetiikkatavikset toivomme:

Maksaläiskävoide. "No tietty sellaista voidetta, joka poistaa maksaläiskät turvallisesti. Ei sellasia oikeasti oo."

Hammastahnapastilli. "Ei aina jaksa harjata niin kauan."

Jakauskampa. "Joku kampamainen viritys, jolla jakaus tulisi aina kohdalleen."

Kynsilakkadippi. "Siis sellainen puteli, jossa uitetaan sormenpäätä ja kynsilakka hyppää paikalleen kuin itsestään."

Tukkakone. "Pitkän tukan letitys- ja nutturakone. Laittaisi joka aamu tukkaan uusia hienoja saparoita ja lettejä."

Epäselluliittivoide. "Vähän kuin meikkivoide selluliittialueille. Tätä voisi töpöttää kinttuihin, kun pitää lähteä rannalle. Sama voide voisi toimia suonikohjuille."

Ihmeripsari x 2. "Ripsiväri, joka pysyy rasvaisissa silmissä koko päivän, mutta sitä ei tarvitse hinkata hulluna pois (niin kuin vedenkestäviä.)" ja "Ripsien kestoväriä, joka myös tuuheuttaa samalla tavalla kuin ripsiväri. Eli kestoripsari!"

Mitä kauneudenhoidon apuvälinettä sinä kaipaat? Kerro jutun kommenteissa!

Lue myös:

Ripsiväri, joka kestää yöunet?

Toimivatko trendikkäät silmänrajaustarrat?

Alipaineimua, neuloja, sähkövirtaa ja happoa – testissä rankat hoidot

Hyvä hygienia ja hellä hoito vähentävät karvapoiston aiheuttamaa ihoärsytystä.

Kasvokarvoista niin kulmissa kuin ylähuulellakin pääsee eroon nyppimällä, vahaliuskolla tai karvanpoistoon tarkoitetuilla voiteilla. Ammattilaiset poistavat karvoja vahan lisäksi sokeroimalla ja threading-lankatekniikalla.

– Karvanpoistossa on tärkeää, että karva poistetaan juurineen. Esimerkiksi höyläämällä karvat katkeavat, jolloin ne kasvavat nopeasti, kosmetologi Minna Luostarinen neuvoi keväällä, kun kysyimme, miten kasvokarvoista kannattaa hankkiutua eroon.

Oikean menetelmän valitsemisen lisäksi sekä karvanpoistovalmistelut että jälkihoito ovat tärkeitä. Vaikka ihoa käsittelisi mahdollisimman hellävaraisesti, karvanpoistossa on ylimääräinen riski tulehduksille. Toisille se aiheuttaa näppyjä helpommin kuin toisille. Näillä vinkeillä minimoit riskin.

Pese ensin

Hyvä hygienia on tietenkin karvanpoistossa olennaista. Kasvot kannattaa pestä ennen karvanpoistovälineisiin tarttumista tai vahaukseen menoa, jotta iholla ei ole käsittelyn hetkellä ylimääräisiä bakteereja lisäämässä näppyriskiä. Vaihda pyyhe usein, jotta bakteerit eivät pääse kasvamaan siinä ja leviämään iholle.

Vältä koskettelua

Käsistä saattaa päätyä iholle bakteereja, joten näpit kannattaa pitää erossa kasvoista sekä ennen että jälkeen karvanpoiston – vaikka palaisitkin halusta kokeilla, kuinka ihanan sileältä kasvot tuntuvat.

Lue myös: Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Kokeile kuorintaa

Karvanpoistoniksejä koonnut Byrdie-sivusto suosittelee ihon kuorintaa ennen karvanpoistokäsittelyä. Sivuston haastattelema kulmakarvabaarin perustaja selittää, että kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja sisäänkasvaneet karvat, joten lopputuloksesta tulee sileämpi. 

Valmistele iho

Vahausekspertti kertoo Byrdielle, että liian pehmeä iho heikentää vahan tarttumista karvoihin. Siksi kosteusvoidetta ei kannata käyttää vahausta edeltävänä iltana. Karvanpoistoalueen iholle kannattaa myös levittää vauvatalkkia, joka imee iholta ylimääräistä rasvaa ja kosteutta, jotta vaha voi tarttua karvoihin napakasti. Talkki saattaa myös suojata ihoa vahauksen aiheuttamalta ärsytykseltä.

Älä innostu liikaa

Jos vahaat kotona, vältä saman alueen käsittelyä moneen kertaan, koska se voi ärsyttää ihoa. Muutenkin karvanpoistossa on hyvä pysyä kohtuudessa, jotta iho saa toipua poistokertojen välillä.

Jälkihoito

Vahattavaa aluetta ei kannata ärsyttää kokonaiseen vuorokauteen koskettelulla tai voimakkailla ihonhoitotuotteilla. Vältä hajusteita, retinolituotteita, antioksidantteja ja kuorivia happoja – jos iho on ärtynyt, mieto perusvoide on varma valinta. Ihoa ei kannata myöskään altistaa auringon säteilylle. Myös ihohuokosiin päätyvä hiki saattaa olla syynä näppyihin, joten treenitkin voi olla hyvä aikatauluttaa niin, että iho saa rauhassa toipua karvanpoistosta.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.