Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Uutuusdödöt houkuttelevat hellällä luomulla, makeilla marjoilla ja supertehoaineilla. Panimme deodorantit testiin, ja selvitimme, mihin niiden teho riittää.

Kosteusvoide hellii kainaloita

Doven Pure-roll-on-antiperspirantti, 3 €.

Lupaus Tuote on alkoholiton, hajusteeton, väriaineeton ja parabeeniton. Koostu­muksesta neljäsosa on kosteusvoidetta, joten se hoitaa kainaloiden ihoa.

Kokemus Hajusteeton ja alkoholiton antiperspirantti on kätevä, koska ei ärsytä edes juuri sheivattuja kainaloita. Maitomainen koostumus kuivuu parissa minuutissa. Lupaus 48 hiettömästä tunnista on kuitenkin katteeton. Dödö pettää jo puolen tunnin imuroinnin aikana.

Tähdet 1½/5

Virkistävä koostumus

Lumenen Berry refresh deo-antiperspirantti, 4,90 €.

Lupaus  Ehkäisee tehokkaasti hikoilua, sisältää ihoa suojaavaa ja ravitsevaa lakan siemen­öljyä. Ei sisällä alkoholia, parabeeneja, säilöntäaineita eikä synteettisiä väriaineita.

Kokemus Näin edulliset deodorantit tuoksuvat usein pistäviltä, mutta tässä on hento ja raikas tuoksu. Purkki on nätti, pallo pyörii hyvin, ja antiperspirantti pitää sekä normaalipäivänä että salilla. Miinusta tulee vain siitä, että kuivuminen kesti kauan. Tämä jää käyttöön!

Tähdet 4/5

Suoja kahden mineraalin voimalla

Garnier Mineral Total respect 48h -roll-on, 2,50 €.

Lupaus Sisältää imukykyistä Mineralite-mineraalia ja hajua ehkäisevää alunakiveä. Ei sisällä alumiinikloori­hydraaattia, alkoholia eikä parabeeneja.

Kokemus Puteli ei ole kovin tyylikäs, mutta korkki naksahtaa kiinni helposti, ja pullo istuu käteen mukavasti. Tuoksu on mieto, ja dödö kuivuu suht nopeasti. Lupaus hien pysymisestä loitolla 48 tuntia ei ole turha: jumppatunnin jälkeen kainalot ovat vartalon kuivin kohta.

Tähdet 4½/5

Sutjakkaasti kuivuva

ACOn Quick dry -antiperspirantti, 6 €.

Lupaus Antiperspirantti sisältää kosteuttavaa sorbitolia. Alkoholi nopeuttaa kuivumista. Säilöntäaineeton, miedosti hajustettu koostumus.

Kokemus Rullailen dödöä reippaasti, ja sitä hulahtaa kainaloihin aivan liikaa. Ainetta valuu käsille, ja se kiristää kuivuessaan ihon pienille rypyille. Kun dödöä käyttää kainalossa vikkelästi, se kuivuu hetkessä ja pitää kutinsa koko päivän. Harmi, että kainaloihin jää vaaleat läikät.

Tähdet 2½/5

Vadelma­uute pehmittää kainalot

Herbinan Marja spa -antiperspirantti, 2,50 €.

Lupaus Suojaa hikoilulta 48 tuntia. Sisältä vadelma­uutetta, joka jättää kainalot pehmeiksi. Kevyt, marjainen tuoksu

Kokemus Makea tuoksu tuo mieleen Cosmopolitan-drinkin. Ohut dödö levittyy helposti, mutta kuivuu pitkään. Lupauksista huolimatta reippaasti hikoilevan kainalot ovat nihkeät jo kuuden tunnin kuluttua. Märkiä läikkiä ei kuitenkaan synny, eikä hiki ala haista.

Tähdet 3/5

Tehoa jopa kolmeksi vuoro­kaudeksi

Triple Dry Fresh women -anti­pers­pirantti, 10,50 €.

Lupaus Aine supistaa ihohuokosia, mikä estää hien pääsyn ihon pintaan. Käytetään iltaisin 2–4 kertaa viikossa. Miellyttävä kukkais­tuoksu. Alkoholiton.

Kokemus Kovaan hikoiluun tarkoitettu dödö on paksua, ja pullo annostelee sitä kainaloihin tuhdin kerroksen. Kuivumista saa odotella. Dödö pitää puseron kuivana, mutta kiire­päivänä tämäkään ase ei ole takuuvarma, vaan nihkeys hiipii kainaloihin jo iltapäivällä.

Tähdet 3½/5

Alunakristallit neutraloivat hajuja

Acorelle Déodorant soin, 14,90 €

Lupaus Luomulaatuinen ruusu­deodorantti sisältää alunakristalleja, jotka neutraloivat hajuja ja estävät bakteerien leviämistä. Ei estä hikoilua.

Kokemus Missä luvattu ruusutarha? Tuoksu on lääkemäisen pistävä, joten tätä kannattaa vain tuikata kainaloon sen kummemmin haistelematta. Pitoon voi valitettavasti luottaa vain tasaisen rauhallisina päivinä – tämän hintaiselta tuotteelta odottaisi enemmän.

Tähdet 2/5

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.