Kukaan ei tule rankaisemaan, vaikka jatkaisit hajuveden käyttämistä ranteissa. Paitsi ehkä tuoksuyliherkät. Kuva: Shutterstock
Kukaan ei tule rankaisemaan, vaikka jatkaisit hajuveden käyttämistä ranteissa. Paitsi ehkä tuoksuyliherkät. Kuva: Shutterstock

Ranteisiin ja korvan taakse suihkauttaminen on vain tapa, johon olemme tottuneet.

Suihkaus kaulalle, ehkä ranteen sisäpuolellekin ja ranteiden hierominen yhteen – hajuvettähän kannattaa lisätä niihin kohtiin, joissa syke tuntuu.

Tuoksun lisääminen käy rutiinilla, mutta hajuvesien laittamisella aina samoihin paikkoihin ei ole varsinaista tieteellistä pohjaa, Greatist-sivusto kertoo. Sykkeen tuntuminen ei tee tuoksusta mitenkään intensiivisempää, kosmetiikkaan erikoistunut kemisti Perry Romanowski kertoo artikkelissa.

– Perinteisesti uskotaan, että sykekohdissa keho tuottaa ylimääräistä lämpöä, mikä vahvistaa tuoksua. Siitä ei ole minkäänlaista näyttöä, Romanowski sanoo.

Lämpö kyllä voi saada tuoksun haihtumaan tehokkaammin, jolloin molekyylit leviävät ilmaan nopeammin ja saavat aikaan voimakkaamman tuoksupurskahduksen. Se kuitenkin edellyttäisi, että keho olisi lämpimämpi niissä kohdissa, joihin hajuvettä suihkutetaan. Näin ei kuitenkaan ole, vaan keho pitää ihon lämpötilan melko tasaisena joka kohdassa.

Greatistin haastatteleman tuoksuasiantuntijan Raymond Mattsin mukaan hajuveden laittaminen ranteisiin on peruja ajoilta, jolloin tuoksut eivät olleet suihkepulloissa. Hajuvettä oli helpointa sipaista ranteeseen lasipullojen korkeista, hieroa ranteita ensin yhteen ja sen jälkeen korvien taakse.

Mikä paikka olisi parempi?

Tuoksujen koostumuksetkin ovat ajan kuluessa muuttuneet, ja voimakkuus riippuu eniten siitä, kuinka paljon tuotteessa on tuoksuja sisältäviä öljyjä. Kaksi yleisintä vahvuutta ovat Eau de Parfum sekä sitä jonkin verran miedompi Eau de Toilette.

Mattsin mukaan paras paikka tuoksun suihkuttamiselle on käsivarren yläosassa, mistä tuoksu leviää tehokkaasti ilmaan. Vielä parempi vaihtoehto saattaa olla suihkauttaa hajuvettä hiuksiin tai paidan kaulukseen, kunhan tarkistaa ensin, ettei suihkuttaminen pilaa vaatteen kangasta.

Vaatteisiin suihkuttamisen tehokkuus perustuu siihen, että tuoksun sisältämät öljyt imeytyvät parhaiten esimerkiksi kankaan kuituihin ja haihtuvat pidemmän ajan kuluessa – eli tuoksu kestää kauemmin. Sen sijaan tuoksun voimakkuuden kannalta suihkutuspaikalla ei ole juurikaan väliä.

Tuoksullinen

Mihin kohtaan hajuvesi kannattaa oikeasti suihkauttaa? Tietosi kaipaavat todennäköisesti päivittämistä

Miksi vaatteet haisevat tunkkaiselle hajuvedelle pesunkin jälkeen? Huuto.net tmv vaatteista ei tahdo saada hajua pois millään. Siksi tuntui kovin oudolta tuo kaulukseen suihkauttaminen. - Minulle on tuoksu meikkejä tärkeämpi, kuvittelin artikkelin tukevan omaksi tavakseni tullutta tapaa alastomana pilven läpi. Kevyen pilven.
Lue kommentti

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.