Tämäkin punaposki kaipaisi pientä lisätuuheutta. Kuva: Shutterstock
Tämäkin punaposki kaipaisi pientä lisätuuheutta. Kuva: Shutterstock

Partapillerit lupaavat kokoparran, josta karvaisimmatkin ovat kateellisia. Liian hyvää ollakseen totta? Kysyimme hiustutkija Annikki Hagros-Kosken mielipidettä.

Miesten kokoparta on ollut jo muutaman vuoden ajan kuuminta hottia. Harmi vain, ettei sellainen kasva joka ukolle. Ja sekös vasta aiheuttaa ulkonäköpaineita.

Tähänkin pulmaan kaupitellaan jo Ihan Oikeaa Lääkettä: miesten partapillereitä, Yhdysvalloista tulevaa ja Daily Mailin mukaan supersuosittua Beardilizeria. Beardilizerin luvataan stimuloivan karvatuppia ja aktivoivan karvankasvua. Partapillereistä löytyy muun muassa C- ja A-vitamiinia, biotiinia ja metyylisulfonyylimetaania, jotka yhdessä saavat paljasposkisellakin parran rehottamaan.

Kuulostaa höpönlöpöltä, mutta mitä mieltä on HiusAkatemian hiustutkija Annikki Hagros-Koski?

– Vähän hokkuspokkuspilleriltä vaikuttaa, vaikka ei olekaan huono koostumukseltaan. Jos miehet ovat "sinisellä ruokavaliolla" (eli juovat Lahden sinistä ja syövät Fazerin sinistä ja HK:n Sinistä lenkkiä), ovat nämä hyvä ravintolisä. Jos ruokavalio on kuitenkin kunnossa, saa ravintoaineet jo sieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eikä partapilleri pelasta leuan ihoa tulehduksilta ja hilseilyltä, joita on Hagros-Kosken mukaan monella miehellä ja jotka vaativat oikeanlaista hoitoa, ruokavaliota ja hygieniaa.

Siinä vaiheessa, kun Suomen-markkinoilta alkaa siis saamaan Parrakkaax-kapseleita, kannattaa miettiä, haluaisiko niihin kuluvan 35 euron (sen verran Beardilizer maksaa) sijaan satsata ruokavalionsa kohentamiseen.

Parralle hyvää ruokaa

Partapillerin voi jättää kaappiin, jos ruokavalio on kunnossa. Parrankasvua ajatellen ruokavalioon voisi kuulua päivittäin vaikka:

  • 1 omena, josta saa C-vitamiinia,
  • voita tai appelsiineja ja porkkanoita ja muita luonnon keltaisia ja oransseja kasviksia, hedelmiä ja marjoja, jotka sisältävät A-vitamiinia,
  • kypsennetty kanamuna, josta saa biotiinia sekä MSM-rikkiyhdistettä, metyylisulfonyylimetaania, jota on kaikissa karvoissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla