Tämäkin punaposki kaipaisi pientä lisätuuheutta. Kuva: Shutterstock
Tämäkin punaposki kaipaisi pientä lisätuuheutta. Kuva: Shutterstock

Partapillerit lupaavat kokoparran, josta karvaisimmatkin ovat kateellisia. Liian hyvää ollakseen totta? Kysyimme hiustutkija Annikki Hagros-Kosken mielipidettä.

Miesten kokoparta on ollut jo muutaman vuoden ajan kuuminta hottia. Harmi vain, ettei sellainen kasva joka ukolle. Ja sekös vasta aiheuttaa ulkonäköpaineita.

Tähänkin pulmaan kaupitellaan jo Ihan Oikeaa Lääkettä: miesten partapillereitä, Yhdysvalloista tulevaa ja Daily Mailin mukaan supersuosittua Beardilizeria. Beardilizerin luvataan stimuloivan karvatuppia ja aktivoivan karvankasvua. Partapillereistä löytyy muun muassa C- ja A-vitamiinia, biotiinia ja metyylisulfonyylimetaania, jotka yhdessä saavat paljasposkisellakin parran rehottamaan.

Kuulostaa höpönlöpöltä, mutta mitä mieltä on HiusAkatemian hiustutkija Annikki Hagros-Koski?

– Vähän hokkuspokkuspilleriltä vaikuttaa, vaikka ei olekaan huono koostumukseltaan. Jos miehet ovat "sinisellä ruokavaliolla" (eli juovat Lahden sinistä ja syövät Fazerin sinistä ja HK:n Sinistä lenkkiä), ovat nämä hyvä ravintolisä. Jos ruokavalio on kuitenkin kunnossa, saa ravintoaineet jo sieltä.

Eikä partapilleri pelasta leuan ihoa tulehduksilta ja hilseilyltä, joita on Hagros-Kosken mukaan monella miehellä ja jotka vaativat oikeanlaista hoitoa, ruokavaliota ja hygieniaa.

Siinä vaiheessa, kun Suomen-markkinoilta alkaa siis saamaan Parrakkaax-kapseleita, kannattaa miettiä, haluaisiko niihin kuluvan 35 euron (sen verran Beardilizer maksaa) sijaan satsata ruokavalionsa kohentamiseen.

Parralle hyvää ruokaa

Partapillerin voi jättää kaappiin, jos ruokavalio on kunnossa. Parrankasvua ajatellen ruokavalioon voisi kuulua päivittäin vaikka:

  • 1 omena, josta saa C-vitamiinia,
  • voita tai appelsiineja ja porkkanoita ja muita luonnon keltaisia ja oransseja kasviksia, hedelmiä ja marjoja, jotka sisältävät A-vitamiinia,
  • kypsennetty kanamuna, josta saa biotiinia sekä MSM-rikkiyhdistettä, metyylisulfonyylimetaania, jota on kaikissa karvoissa.

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!