Tämäkin punaposki kaipaisi pientä lisätuuheutta. Kuva: Shutterstock
Tämäkin punaposki kaipaisi pientä lisätuuheutta. Kuva: Shutterstock

Partapillerit lupaavat kokoparran, josta karvaisimmatkin ovat kateellisia. Liian hyvää ollakseen totta? Kysyimme hiustutkija Annikki Hagros-Kosken mielipidettä.

Miesten kokoparta on ollut jo muutaman vuoden ajan kuuminta hottia. Harmi vain, ettei sellainen kasva joka ukolle. Ja sekös vasta aiheuttaa ulkonäköpaineita.

Tähänkin pulmaan kaupitellaan jo Ihan Oikeaa Lääkettä: miesten partapillereitä, Yhdysvalloista tulevaa ja Daily Mailin mukaan supersuosittua Beardilizeria. Beardilizerin luvataan stimuloivan karvatuppia ja aktivoivan karvankasvua. Partapillereistä löytyy muun muassa C- ja A-vitamiinia, biotiinia ja metyylisulfonyylimetaania, jotka yhdessä saavat paljasposkisellakin parran rehottamaan.

Kuulostaa höpönlöpöltä, mutta mitä mieltä on HiusAkatemian hiustutkija Annikki Hagros-Koski?

– Vähän hokkuspokkuspilleriltä vaikuttaa, vaikka ei olekaan huono koostumukseltaan. Jos miehet ovat "sinisellä ruokavaliolla" (eli juovat Lahden sinistä ja syövät Fazerin sinistä ja HK:n Sinistä lenkkiä), ovat nämä hyvä ravintolisä. Jos ruokavalio on kuitenkin kunnossa, saa ravintoaineet jo sieltä.

Eikä partapilleri pelasta leuan ihoa tulehduksilta ja hilseilyltä, joita on Hagros-Kosken mukaan monella miehellä ja jotka vaativat oikeanlaista hoitoa, ruokavaliota ja hygieniaa.

Siinä vaiheessa, kun Suomen-markkinoilta alkaa siis saamaan Parrakkaax-kapseleita, kannattaa miettiä, haluaisiko niihin kuluvan 35 euron (sen verran Beardilizer maksaa) sijaan satsata ruokavalionsa kohentamiseen.

Parralle hyvää ruokaa

Partapillerin voi jättää kaappiin, jos ruokavalio on kunnossa. Parrankasvua ajatellen ruokavalioon voisi kuulua päivittäin vaikka:

  • 1 omena, josta saa C-vitamiinia,
  • voita tai appelsiineja ja porkkanoita ja muita luonnon keltaisia ja oransseja kasviksia, hedelmiä ja marjoja, jotka sisältävät A-vitamiinia,
  • kypsennetty kanamuna, josta saa biotiinia sekä MSM-rikkiyhdistettä, metyylisulfonyylimetaania, jota on kaikissa karvoissa.

Niin ihanaa ja näyttävää kuin kimallus onkin, siitä on myös haittansa.

Viime vuonna vauhtiin päässyt glittervillitys elää ja voi hyvin edelleenkin. Festarikausikin on juuri parhaimmillaan, joten glitterlookit taatusti lisääntyvät jälleen vauhdilla katukuvassa.

Sen lisäksi, että glitterin käyttö ei ole mikään varsinainen ekoteko, glittermeikin peseminen pois tuntuu olevan rankempi operaatio kuin maratonin juokseminen.

Kimalteiden iholta pois saaminen vaatii pesemistä, pyyhkimistä, hankaamista ja kuorimista. Lopputuloksena iho punoittaa eikä ole täysin glitteritön vielä ainakaan viikkoon. Lisäksi kylppäri on kivan hohtava vähän aikaa.

Glitterin poistamiseen on onneksi helppo kikka, jonka avulla iho ei ärsyynny turhaan ja sotkut pysyvät minimissä. Kaikki on kiinni siitä, miten glitterin kasvoilleen kiinnittää.

Tavallisin tapa loihtia glitterlook on levittää iholle ensin vaseliinia ja töpötellä halutut glitterit sen päälle. Pesuvaiheen sotkut saa kuitenkin vältettyä parhaiten liiman avulla.

Eikä nyt puhuta mistään erikeeperistä, vaan ripsiliimasta!

Tekoripsille tarkoitettua liimaa levitetään varovasti halutulle alueelle, kuten vaikkapa sydämen muotoon kasvoille. Kun liima on vielä märkää, glitterit taputellaan varovasti liiman päälle esimerkiksi vanupuikolla.

Liima kuivuu glittereineen iholle ja kas, pesuvaiheessa liimakohdan voi vain irrottaa iholta kuin tarran!

Isommille glitterpläjäyksille, kuten koko naaman glitterilookiin, liima ei ehkä toimi, mutta jos glitterillä haluaa peittää pienempiä alueita kasvoissa tai kehossa, liima on täydellisen näppärä.

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja.