Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Tatskan saa halutessaan pois, mutta helppoa se ei ole.

Torkkuja ja nokkosia -blogia pitävällä Emmi-Liia Sjöholmilla on useampi tatuointi. Molemmissa kyljissä, toisessa ranteessa ja toisessa kyynärtaipeesta komeilee kuva. Kaikki niistä eivät kuitenkaan miellytä Sjöholmin omaa silmää. Keväällä hän alkoi poistattaa pöllötatuointia, jonka otti kolme vuotta sitten kylkeensä.

– Se ei ole ollenkaan huonosti tehty, se on vain liian suuri. Moni on kysynyt, miksi se poistetaan, koska kuva ei ole mitenkään hirveä. Syy on se, että se ei tunnu enää omalta.

Tatuointivaihe ei Sjöholmin mielestä tunnu kovin pahalta. Siitä voi jopa parhaimmillaan nauttia. Poistosta ei pysty sanomaan samaa.

– Se on ihan järkyttävää. Parhaiten kipua voi verrata kuminauhan napsahtamiseen ihoa vasten. Siihen vielä lisätään sähköiskun tunne ja hirveä palaneen ihon haju. Ekalla käsittelykerralla ihoon tuli hirveitä vesikelloja, ja se oli tosi kipeä viikon ajan.

Sjöholmin tatuointi poistetaan vaiheittain laserilla, ja poistaminen saattaa kestää jopa vuoden. Yhdellä käsittelykerralla tatuointia laseroidaan kaksi kertaa. Kertakäynti maksaa Sjöholmille noin 300 euroa.

Yhteensä käsittelyjä joudutaan tekemään kuusi. Nyt takana on niistä kaksi, ja kuva on pikkuhiljaa alkanut haalistua.

Kaduttavatko tatuoinnit Sjöholmia?

– Tavallaan, koska en enää halua kokea tätä koskaan uudelleen. Mutta toisaalta rakastan jäljellä olevia tatuointejani yli kaiken. Ne ovat todella omia ja tärkeä osa ihoani.

Sormuksia ja vihaisia enkeleitä

Tatuoinnit ovat nykyään valtavirtamuotia. Isolla osalla julkkiksista on mustetta ihonsa olla, eikä taviksillakaan tatuointi ole mikään ihme. Suomessa arviolta 15 prosentilla 20–30-vuotiaista on tatska. Ulkomailla vielä useammalla: eimerkiksi Yhdysvalloissa aikuisväestöstä joka neljännellä on vähintään yksi tatuointi.

Tatuointi ei kuitenkaan enää ole ikuinen. Poistaminen on yleistynyt, ja kuvat saadaan usein häivytettyä laseroinnilla täysin.

Women’s Health -lehden mukaan eniten poistetaan entisiin kumppaneihin liittyviä tatuointeja. Myös uusi työ saattaa pakottaa poistamaan tatskan, kun näkyvällä paikalla sijaitseva rystystatuointi ei välttämättä sovi yhteen konservatiivisen jakkupukutyylin kanssa.

Yhdysvaltalainen lääkäri Ava Shamban kertoo poistaneensa paljon erikoisia tatuointeja, joissa jokin on pielessä.

– Olen poistanut lukuisia vihaisia enkeleitä ja kummallisia tatuointeja. En ymmärrä, missä mielentilassa ihmiset ovat niitä ottaneet, hän kommentoi.

Oletko itse poistattanut tatuoinnin? Minkälainen se oli, ja miltä kokemus tuntui? Kommentoi!

Lue myös:

Iljan keho on kuin taideteos: halkaistu kieli, tatuoidut silmät ja ihonalaisia implantteja

Onko tässä vuoden hienostunein villitys? Minitatuointi on kuin koru

Tässä ovat Suomen karmeimmat tatuoinnit

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.