Mesorullausta on yleensä tehty kauneussalongeissa, mutta rullia voi nykyään ostaa myös kotikäyttöön. Mutta onko touhu turvallista kotona? Kuva: Shutterstock.
Mesorullausta on yleensä tehty kauneussalongeissa, mutta rullia voi nykyään ostaa myös kotikäyttöön. Mutta onko touhu turvallista kotona? Kuva: Shutterstock.

Mikroneulauksessa ihoon rullataan pikkuruisia reikiä, joita kautta voiteiden tehoaineet vaikuttavat paremmin. Mutta. Siis. Reikiä. Asiantuntija vastaa, onko tämä turvallista myös kotona.

Mesorullaus eli mikroneulaus on nyt kuumaa. Siinä kasvoilla vieritetään piikkitelaa, jonka neulat rikkovat ihoon pienenpieniä reikiä. Näin voiteiden tehoaineet vaikuttavat paremmin ja verenkierto paranee.

Hoitoa voi tiedustella kauneussalongeista ja -klinikoilta, mutta laitteita saa ostettua myös kotikäyttöön. On monia merkkejä, esimerkiksi Dr Roller, MT Roller ja Swiss Clinicin Skin Roller. Viimeksi mainittu jyrää ihoa on 540 teräsneulalla ja lupaa muun muassa stimuloida ihon kollageenin ja elastiinin uusiutumista sekä tehota pigmenttiläiskiin. Piikit ovat pituudeltaan 0,2–1 milliä rullasta riippuen.

Swiss Clinicin kotirullaa on hehkutettu pitkin blogosfääriä, ja tykkääjien joukkoon on liittynyt muun muassa Mungolife-blogin Anna.

– Yleensä reagoin näihin lupauksiin sellaisella ’joojoo, niin varmaan, ja Jennifer Lopezin persekin siirtyy kiinni mun kroppaan itsekseen’ -skeptisyydellä, mutta nyt on pakko sanoa, että kahden kuukauden käytön jälkeen tää setti on singahtanu mun ihonhoito/kosmetiikka -tuotteitteni kärkeen ja luottotuotteeksi, Anna kirjoitti blogissaan maaliskuussa.

Tältä laite näyttää:


Sadat teräsneulat iholla tuntuvat hurjalta ajatukselta, myönnetään pois. Onko touhu siis turvallista kotonakin?

– On, sillä mesorullauksessa neulat eivät mene liian syvälle ihoon. Mutta rullaus täytyy muistaa tehdä puhtaalle iholle, jossa ei esimerkiksi ole akuuttia märkivää aknea. Rulla pitää myös aina puhdistaa hyvin, eikä sitä kannata lainata toiselle, mesorullausta tarjoavan Siluetin johtava hoitaja Taina Heikkinen kertoo.

Hoitolassakin rullat valitaan potilaan kipuherkkyyden mukaan: herkempi käsitellään pienemmillä piikeillä. Jälkikäteen ihoon levitetään aina hoitava voide, kuten kotonakin.

Ja ei: rullaus ei satu, mutta tuntemukset voivat toki olla yksilöllisiä.

Lue myös

Näin usein meikkisiveltimet pitäisi pestä

Tiesitkö? Tästä syystä kasvoja ei kannata pestä suihkussa

Sorrutko tähän kauneusmokaan? Varo, ettet pilaa ihoasi

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.