Oho, eihän se ole kuin pikkuinen lipsahdus! Kuva: Shutterstock
Oho, eihän se ole kuin pikkuinen lipsahdus! Kuva: Shutterstock

Näillä vinkeillä pelastat tilanteen ilman, että joudut kasvopesulle.

Lipsahtiko meikkiä liikaa? Vapisiko käsi väärällä hetkellä? Etenkin kiireen keskellä tapahtunut meikkimoka voi tuntua katastrofilta. Mutta ei hätää, monta asiaa pystyy korjaamaan ilman, että tarvitsee aloittaa kaikkea alusta.

Liikaa meikkivoidetta

Liian paksu meikkivoidekerros saa kasvot näyttämään elottomilta ja vahamaisilta. Jos meikkivoidetta pääsi lipsahtamaan liikaa, kokeile ensin painella kasvoja kevyesti kasvopaperilla. Keskity erityisesti kasvojen reunoihin, kuten hiusrajaan ja leukapieliin. Painele myös nenä ja poskipäät.

Jos meikki näyttää edelleen turhan paksulta, taputtele kevyesti pieni määrä kosteusvoidetta kasvoille. Se ohentaa meikkikerroksen kuulaammaksi.

Liian räikeä poskipuna tai tumma aurinkopuuteri

Jos posket tuovat mieleen sirkuspellen tai aurinkopuuteri teki kasvoista likaiset, ei pyyhkiminen kasvopaperilla enää riitä. Lopeta siis hankaaminen ja taputtele kriisikohdan päälle kevyesti meikkivoidetta.

Aloita hyvin varovasti, jotta lopputuloksena ei ole liian paksu meikkikerros. Muista, että tarkoitus ei ole peittää poskipunaa tai varjostusta kokonaan vaan ainoastaan hieman hillitä sävyä.

Tärkeintä on muistaa levittää meikkivoide taputellen. Jos voidetta sutii kasvoille pyyhkivin liikkein, jo olemassa oleva meikkipohja kärsii.

Vinkki: persikan sävyiset poskipunat sopivat erityisen hyvin talvi-iholle.

Pieleen mennyt silmänrajaus

Pieni väärä liike rajauskynällä ja rajaus on pilalla. Ei hätää. Voit pehmentää koko rajauksen pumpulipuikolla utuisammaksi ja luoda lopputuloksesta sumusilmämeikin.

Jos haluat säilyttää tarkkarajaisen, viivamaisen lopputuloksen, kostuta pumpulipuikkoa pohjustusaineeseen ja pyyhi suttu kevyesti pois. Jos meikkipussista ei löydy pohjustustuotetta, käytä peiteainetta.

Hiusöljy rasvoitti hiukset

Lorahtiko vähän liikaa hiusöljyä? Pyyhi käsipaperilla enimmät öljyt pois ja lisää hiuksiin vähän kuivasampoota. Jos lopputulos näyttää edelleen likaiselta, luo tarkoituksella sliipattu kampaus: vedä hiukset tiukalle ponnarille taakse. Itse asiassa sliipattu malli on tämän syksyn ykköskampaus!

Täältä löydät ammattilaisen ohjeet hiusöljyn käyttämiseen.

Itseruskettavasta jäi laikukas rusketus

Voi olla, että ihmeitä ei ole tehtävissä. Mutta kokeile tätä: leikkaa sitruuna puoliksi ja pyörittele sitruunaa iholla muutaman minuutin ajan. Lisää kostealle pesusienelle tai -pyyhkeelle vähän leivinjauhetta ja hiero kohtaa vielä sillä. Huuhtele huolellisesti.

Kannattaa kokeilla myös kuorintaa ja sen jälkeen öljyhoitoa: levitä lämpimän veden pehmittämälle iholle reilusti öljyä, anna vaikuttaa 10 minuuttia ja hiero ihoa sen jälkeen pyyhkeellä.

Täältä löydät vinkkejä itseruskettavan levittämiseen.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Seepra vai leopardi? Itseruskettava jätti laikkuja – näin tasoitat ne

Kaupallinen yhteistyö: Sekaisin voideviidakossa? Testaa Voidebaarissa itsellesi sopivin!

Kim Kardashian West alkaa seuraavaksi myydä nimeään kantavaa peitevoidetta ja puutereita, joiden tarkoitus on peittää tummimmatkin silmänaluset.

Jos pitää valita vain yksi meikkituote, kirkastava peitevoide on aika korkealla suosikkilistauksessa. Vähän sitä silmien alle, ja peilistä katsoo lähestulkoon eri ihminen.

Nyt myös superjulkkis Kim Kardashian West on tuomassa markkinoille oman versionsa tummat silmänaluset piilottavasta peitevoiteesta. Hänen KKW Beauty -meikkimerkkinsä julkisti uudet tuotteet muutama päivä sitten, ja Kim kertoi Alluren haastattelussa parhaat vinkkinsä tummien silmänalusten peittämiseen. Hän kertoi hioneensa conceal, bake, brighten -tekniikan huippuunsa luottomeikkaajansa Mario Dedivanovicin kanssa jo ennen kuin tuotteita oli edes olemassa.

Peitevoiteen lisäksi Kimin silmänalusmeikkiin kuuluu peräti kaksi puuteria. Toinen on irtopuuteri, jota käytetään bakingiin eli peitevoiteen kiinnittämiseen. Kirkastavaa, kiinteää puuteria käytetään ylimääräisen baking-puuterin sutimiseen pois kasvoilta ja tuomaan valoa silmien alle. Meikkien kerrostaminen takaa sen, että tummat silmänaluset katoavat.

Ei välttämättä jokaiselle

Koska myös Kim on käyttänyt kolmivaiheista menetelmää jo muilla tuotteilla, hänen meikkiensä ostaminen ei ole välttämätöntä. Health-sivuston toimittaja testasi omilla suosikkituotteillaan, mistä menetelmässä oikein on kyse ja onko se todella kaiken hehkutuksen arvoinen.

– Siinä hetkessä se tuntui kauhealta määrältä puuteria, mutta kun sain muun meikin tehtyä, ihoni ei tuntunut paakkuiselta tai epämiellyttävältä – ja se näytti hyvältä, hän kirjoittaa jutussa.

”Se tuntui kauhealta määrältä puuteria, mutta näytti hyvältä.”

Jos on tottunut kevyeen meikkiin, Kardashian-tyyli on sieltä järeämmästä päästä. Puuterilla kiinnittäminen estää peitevoiteen karkaamisen juonteisiin, mutta raskaalla puuterikädellä tehty baking ei suinkaan ole pakollinen vaihe etenkään arkimeikissä. Pahimmillaan se saa silmänaluset näyttämään kuivilta ja vain korostaa juonteita. Kokeilemalla selviää, sopiiko tyyli itselle.

Toinen ja toimiva vaihtoehto on käyttää silmien alla väriä korjaavaa, oranssiin tai vaaleanpunaiseen taittavaa peiteainetta, joka häivyttää tummuuden. Kun sen päälle levittää vielä tavallista peiteväriä, pandasilmien pitäisi olla takuulla piilossa.

Kun pelkkä ripsiväri ei riitä, tekoripset tulevat apuun. Niiden käyttäminen on yllättävän helppoa.

Vielä muutama vuosi sitten moni kävi ottamassa itselleen ammattilaisen laittamat ripsipidennykset, mutta nyt vanhat kunnon tekoripset ovat tehneet paluun. Niiden avulla ripsiin saa näyttävyyttä ilman sitoutumista ja järjetöntä rahanmenoa. Teko- eli irtoripset mahdollistavat myös sen, että ripsityyliä voi vaihdella fiiliksen mukaan.

Bustle-sivusto meni jopa niin pitkälle, että nimitti tekoripsiä vuoden 2018 isoimmaksi kauneustrendiksi. Joka tapauksessa tekoripset ovat nousussa ainakin Pinterest-hauissa, joten kokosimme asiat, jotka jokaisen tekoripsiin tutustumista harkitsevan – ja niitä jo jokusen kerran kokeilleenkin – kannattaa tietää.

1. Yhtä paria voi käyttää monta kertaa

Ripsikeltanokalle saattaa tulla yllätyksenä, että tekoripsiä ei tarvitse heittää roskiin yhden käyttökerran jälkeen, vaikka ne näyttäisivätkin liimasotkujen pilaamilta. Kun liiman poistaa hellävaraisesti, ripsiä voi käyttää vielä monta kertaa. Alkuperäinen laatikko on hyvä säilytyspaikka, joten sitä ei kannata heittää roskiin ensimmäisellä käyttökerralla.

Ripsien puhdistamiseen liimasta ja liasta on useita tapoja, esimerkiksi meikinpoistoaineella pyyhkiminen ja liottaminen. Viimeisetkin liimahippuset saa irrotettua pinseteillä. Huda Kattan näytti Instagramissa, miten hän puhdistaa omat tekoripsensä kätevästi kahden vanulapun välissä liottamalla.

2. Käyttäminen ei ole niin vaikeaa kuin luulisi

Välillä on huonoja päiviä, joina ripsien kanssa joutuu taistelemaan, mutta periaatteessa ripsien asentaminen on yllättävän helppoa. Kokonaisen ripsirivin kiinnittäminen on vaivattomampaa kuin yksittäisten ripsien tai ripsitupsujen: leikkaa sopivaan mittaan, levitä liima ja aseta paikoilleen. Pienellä harjoittelulla homma alkaa sujua. Laadimme avuksi myös yksityiskohtaiset, kuvalliset ohjeet.


3. Hillitympää tai näyttävämpää

Tekoripsiä on myynnissä joka makuun, mutta näyttävyyttä voi säädellä myös itse. Ripsirivin voi leikata keskeltä kahteen osaan ja käyttää vain puolet siitä silmän ulkonurkassa, jolloin tyyli on vähän hillitympi. Megaripsistä pitävät sen sijaan saattavat kerrostaa parit tai kolmet ripset päällekkäin silmiinsä.

4. Yritä saada ripset sulautumaan omien ripsiesi sekaan

Tekoripsien käyttäminen ei tarkoita sitä, että ripsivärin voi skipata kokonaan – elleivät ripsesi ole pikimustat. Ripsiväri saa omat ja tekoripset häivyttymään toistensa sekaan niin, ettei tekoripsivaikutelma ole aivan ilmeinen.

On makuasia, haluaako ripsivärin levittää pelkkiin omiin ripsiin ennen tekoripsien laittamista, jolloin tekoripset pysyvät puhtaampina, vai jälkeen, jolloin omat ja tekoripset sekoittuvat paremmin toisiinsa.

Hyvä keino saada ripset sulautumaan toisiinsa on myös taivuttaa ripset tekoripsien kiinnittämisen jälkeen, jolloin kummistakin ripsistä tulee yhtä kaarevat. Huomioi kuitenkin, että ripsiä ei kannata taivuttaa enää sen jälkeen, kun ripsivärin on levittänyt.

Leikkaa sopivaan mittaan, levitä liima ja aseta ripset paikoilleen.

5. Poista hellävaraisesti

Jos painat tästä jutusta mieleesi vain yhden asian, olkoon se tämä: älä revi ripsiä irti. Se venyttää silmäluomen herkkää ihoa suotta ja saattaa vahingoittaa niitä luomumpia ripsiä. Buzzfeed neuvoo kostuttamaan vanupuikon meikinpoistoaineeseen ja pyörittelemään ripset hellävaraisesti irti. Kannattaa suosia öljytöntä meikinpoistoainetta, sillä ripsiin jäänyt öljy saattaa hylkiä ripsiliimaa ja tehdä ripsien uudelleen kiinnittämisestä vaikeaa.

6. Halvoista ripsistä voi tuunata ylellisen pörröiset

Somessa levisi vähän aikaa sitten ovela kikka, jolla kaupan halvimmasta ripsiparista saa hetkessä vähän arvokkaamman näköisen. Kun tekoripsiä hankaa kierreharjalla, niistä tulee luonnollisen pörröiset, mikä on tällä hetkellä suosituin ripsilook.

Kysely

Käytätkö tekoripsiä?