Oho, eihän se ole kuin pikkuinen lipsahdus! Kuva: Shutterstock
Oho, eihän se ole kuin pikkuinen lipsahdus! Kuva: Shutterstock

Näillä vinkeillä pelastat tilanteen ilman, että joudut kasvopesulle.

Lipsahtiko meikkiä liikaa? Vapisiko käsi väärällä hetkellä? Etenkin kiireen keskellä tapahtunut meikkimoka voi tuntua katastrofilta. Mutta ei hätää, monta asiaa pystyy korjaamaan ilman, että tarvitsee aloittaa kaikkea alusta.

Liikaa meikkivoidetta

Liian paksu meikkivoidekerros saa kasvot näyttämään elottomilta ja vahamaisilta. Jos meikkivoidetta pääsi lipsahtamaan liikaa, kokeile ensin painella kasvoja kevyesti kasvopaperilla. Keskity erityisesti kasvojen reunoihin, kuten hiusrajaan ja leukapieliin. Painele myös nenä ja poskipäät.

Jos meikki näyttää edelleen turhan paksulta, taputtele kevyesti pieni määrä kosteusvoidetta kasvoille. Se ohentaa meikkikerroksen kuulaammaksi.

Liian räikeä poskipuna tai tumma aurinkopuuteri

Jos posket tuovat mieleen sirkuspellen tai aurinkopuuteri teki kasvoista likaiset, ei pyyhkiminen kasvopaperilla enää riitä. Lopeta siis hankaaminen ja taputtele kriisikohdan päälle kevyesti meikkivoidetta.

Aloita hyvin varovasti, jotta lopputuloksena ei ole liian paksu meikkikerros. Muista, että tarkoitus ei ole peittää poskipunaa tai varjostusta kokonaan vaan ainoastaan hieman hillitä sävyä.

Tärkeintä on muistaa levittää meikkivoide taputellen. Jos voidetta sutii kasvoille pyyhkivin liikkein, jo olemassa oleva meikkipohja kärsii.

Vinkki: persikan sävyiset poskipunat sopivat erityisen hyvin talvi-iholle.

Pieleen mennyt silmänrajaus

Pieni väärä liike rajauskynällä ja rajaus on pilalla. Ei hätää. Voit pehmentää koko rajauksen pumpulipuikolla utuisammaksi ja luoda lopputuloksesta sumusilmämeikin.

Jos haluat säilyttää tarkkarajaisen, viivamaisen lopputuloksen, kostuta pumpulipuikkoa pohjustusaineeseen ja pyyhi suttu kevyesti pois. Jos meikkipussista ei löydy pohjustustuotetta, käytä peiteainetta.

Hiusöljy rasvoitti hiukset

Lorahtiko vähän liikaa hiusöljyä? Pyyhi käsipaperilla enimmät öljyt pois ja lisää hiuksiin vähän kuivasampoota. Jos lopputulos näyttää edelleen likaiselta, luo tarkoituksella sliipattu kampaus: vedä hiukset tiukalle ponnarille taakse. Itse asiassa sliipattu malli on tämän syksyn ykköskampaus!

Täältä löydät ammattilaisen ohjeet hiusöljyn käyttämiseen.

Itseruskettavasta jäi laikukas rusketus

Voi olla, että ihmeitä ei ole tehtävissä. Mutta kokeile tätä: leikkaa sitruuna puoliksi ja pyörittele sitruunaa iholla muutaman minuutin ajan. Lisää kostealle pesusienelle tai -pyyhkeelle vähän leivinjauhetta ja hiero kohtaa vielä sillä. Huuhtele huolellisesti.

Kannattaa kokeilla myös kuorintaa ja sen jälkeen öljyhoitoa: levitä lämpimän veden pehmittämälle iholle reilusti öljyä, anna vaikuttaa 10 minuuttia ja hiero ihoa sen jälkeen pyyhkeellä.

Täältä löydät vinkkejä itseruskettavan levittämiseen.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

Kuinka paljon meikkiä on liikaa? Kauneusguru vastaa

Seepra vai leopardi? Itseruskettava jätti laikkuja – näin tasoitat ne

Kaupallinen yhteistyö: Sekaisin voideviidakossa? Testaa Voidebaarissa itsellesi sopivin!

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!