Melania Trump luottaa klassiseen hiustyyliin. Kuva: Reuters
Melania Trump luottaa klassiseen hiustyyliin. Kuva: Reuters

Yhdysvaltain poliittinen tilanne vain lisää hieman sekaiselta näyttävän polkkatukan suosiota.

Katso Melania Trumpin, tuoreen Yhdysvaltain ensimmäisen naisen, hiuksia.

Mitä näet?

Melanian hiustyyli on tuttua Hollywood-mallia: keskijakaus ja täydellisesti föönatut laineet pitkissä, sileissä hiuksissa. Väri ei ole liian blondi, mutta siinä sekoittuvat sopivasti vähän tummemmat ja vaaleammat suortuvat, jotka luovat vaikutelman tuuheasta kuontalosta.

Etenkin rouva Trump on sen takana, että ylelliseltä näyttävä hiustyyli on menossa kovaa vauhtia pois muodista ja siitä luopuvat yksi toisensa jälkeen myös nimekkäät naisnäyttelijät.

Korvaaja klassiselle hiustyylille onkin jo selvillä. Hieman pörröinen polkka on uusi ”voimatukka”, kirjoittaa The Times.

Tämän hetken trenditukka on tuttu muun muassa Jennifer Lawrencen, Emma Stonen ja Alexa Chungin päästä. Kuvat: Reuters
Tämän hetken trenditukka on tuttu muun muassa Jennifer Lawrencen, Emma Stonen ja Alexa Chungin päästä. Kuvat: Reuters

Myös Vanity Fair- aikakauslehti ohjeistaa verkkosivuillaan välttämään Melania-tukkaa.

Pitkä polkkatukka, lob eli long bob, on tietenkin ollut muodikas jo hyvän aikaa ennen Donald Trumpin presidenttiyttä. Vaalivoiton jälkeen hiustyyli on kuitenkin ollut myös tapa protestoida. Näyttelijä Olivia Wilde suosi pitkään klassista Hollywood-tyyliä, mutta viime vuoden lopulla hän jakoi Instagramissa kuvan tuoreesta hiustyylistään. Postauksen tunniste oli #nomoremelaniahair, ei enää Melania-tukkaa.

 

Feelin myself apparently. Thanks to the master @harryjoshhair for the chop. #nomoremelaniahair

Video, jonka Olivia Wilde (@oliviawilde) julkaisi

Nyt palkintogaalakaudella punaisilla matoilla nähdäänkin entistä vähemmän pitkiä ja klassisia laineita.

The Timesin mukaan sähäkkä polkkatukka on niille täydellinen vastakohta, sillä se ei kieli tuntikausien föönaussessioista ja kalliista kampaamokäynneistä (vaikka takuulla ammattilaiset ovat tehneet huolettoman tyylin eteen yhtä paljon töitä kuin viimeistellynkin). Vähän rähjäisemmässä tyylissä asenne ratkaisee.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.