Kun iho hehkuu, ripsiväri ei ole välttämätön. Kuva: iStock
Kun iho hehkuu, ripsiväri ei ole välttämätön. Kuva: iStock

Näiden ohjeiden jälkeen muut voivat enää vain arvailla, onko kasvoillasi meikkiä vai ei.

Aina ei tee mieli säväyttää näyttävällä luomivärillä ja kunnon korostuksilla. Toisaalta täysin meikitön naamakaan ei aina tunnu parhaalta vaihtoehdolta.

Silloin hyvä ratkaisu on niin sanottu meikitön meikki, no makeup makeup, jonka tekeminen on oma taiteenlajinsa.

Huippumeikkaaja Lisa Eldridge on julkaissut Youtube-kanavallaan videon, jolla hän paljastaa ”salaisen” meikkinsä, noh, salat. Salaisella hän tarkoittaa meikkiä, josta muut eivät pysty sanomaan, onko kasvoilla ehostusta vai ei.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos joku vielä ihmettelee, mitä virkaa on meikittömällä meikillä, videon lopulla olevat ennen ja jälkeen -kuvat osoittavat, että ero on selvä. Meikattu versio näyttää siltä kuin olisi saanut vähän paremman arvan geenilotossa. Se sopii Eldridgen mukaan päiviin, jolloin haluaa näyttää viimeistellyltä mutta siltä, ettei ole kuitenkaan yrittänyt liikaa. Kasvot näyttävät virkeämmiltä, ja piirteet erottuvat aavistuksen selkeämmin kuin meikittä.

Poimimme Eldridgen videon parhaat opit käteväksi listaksi. Näin onnistut meikissä, joka muokkaa kasvoja kevyesti ja huomaamattomasti.

 1. Valitse peittävä meikkivoide. Peittävän meikkivoiteen etu on, että se saa ihon näyttämään tasaisemmalta pienemmällä määrällä tuotetta. Ohuina kerroksina meikkivoiteen saa levitettyä niin, ettei sitä edes huomaa iholla. Meikkivoidetta kannattaa levittää vain niihin kohtiin, joissa sille on tarvetta.
 2. Levityksen apuna voi käyttää suurentavaa peiliä, joka on varsin armoton huomaamattomuustesti.
 3. Häivytä, häivytä ja häivytä. Eldridge levittää meikkivoiteen kasvoilleen ensin sormilla, minkä jälkeen hän häivyttää sen vielä siveltimen avulla. Siveltimellä pyörittely saa meikkivoiteen sulautumaan ihoon, ja samalla ylimääräinen tuote tarttuu siveltimen karvoihin. Toinen vaihtoehto on käyttää vedellä kostutettua meikkisientä.
 4. Poskipuna muotoilee kasvot. Valitse (voidemainen tai nestemäinen) poskipuna, jossa on samaa sävyä kuin ihossasi luonnostaan, jotta se sulautuu ihonsävyyn. Parhaan lopputuloksen saa sormilla levittämällä ja häivyttämällä rajat vielä meikkivoidesiveltimellä.
 5. Jos et omista voidemaista poskipunaa, Eldridge neuvoo sekoittamaan puuteriposkipunaan hieman kosteusvoidetta, jotta tuotteen saa työstettyä kunnolla ihoon. Poskipuna ei ole pakollinen, jos ihossa on luonnostaan punerrusta. Silloin oman punerruksen voi vain antaa kuultaa meikkivoiteen läpi.
 6. Vältä teräviä rajoja. Eldridge levittää silmiensä alle peitevoidetta vain niihin kohtiin, joissa näkyy varjoja. Peitevoidetta ei kannata levittää liikaa tai liian lähelle alaripsiä, sillä muuten kohtaan tulee terävä raja, joka paljastaa meikin. Jos voidetta tuli levitettyä liian laajalle alueelle, sen voi pyyhkiä pois vanupuikolla.
 7. Anna peitevoiteen kerääntyä juonteisiin. Tämä on vähän yllättävä vinkki, mutta toimii. Silmänalusia ei kannata puuteroida heti, vaan peitevoide saa kerääntyä rauhassa silmänalusryppyihin. Kun ylimääräisen tuotteen sitten pyyhkii pois vanupuikolla, voidetta jää silmien alle vain se määrä, mikä oikeasti tarvitaan.
 8. Pieni määrä peitevoidetta riittää. Ota peitevoidetta pieneen meikkisiveltimeen, levitä pigmenttiläiskien ja näppyjen kohdalle ja häivytä sormella. Paksua peitevoidetta ei kannata levittää laajalti kasvoille, sillä se voi johtaa pakkeloituun lopputulokseen.
 9. Vältä näkyvää glitteriä. Oli kyseessä sitten korostustuote tai luomiväri, kannattaa suosia luonnollisen hohtavia tuotteita, joissa ei kuitenkaan näy minkäänlaisia glitterhippusia, jotka paljastaisivat meikin.
 10. Jos silmiin kaipaa hieman lisää muotoa, Eldridge suosittelee sipaisemaan luomivakoon puuterimaista kulmakarvaväriä, joissa on usein täydellinen, viileän tuhkainen sävy, joka näyttää varjolta.
 11. Puuteroi kevyesti. Jos kasvoista tulee siitä huolimatta liian mattapintaiset ja puuteriset, suihkauta kasvoille meikin viimeistelysuihketta.
 12. Paakuton ripsiväri on kaiken a ja o. Taivuta ripset ja levitä niihin varovaisesti hieman ripsiväriä, joka antaa pituutta ja tummuutta, mutta ei tee ripsistä meikatun näköisiä. Harjaa ripset vielä puhtaalla kierreharjalla. Pienet paakut saa pois ripsien päistä helpoiten puristamalla ne sormien väliin. Jos ripset ovat luonnostaan tummat ja tuuheat, pelkkä taivutuskin riittää.
 13. Skippaa rajaukset. Jos kuitenkin haluat korostaa katsettasi huomaamattomasti, ota hieman ripsiväriä pieneen, viistopäiseen siveltimeen ja töpöttele sitä ripsirajaan. Eldridge kertoi käyttävänsä kikkaa monia julkkisasiakkaitaan meikatessaan, muun muassa näyttelijä Kate Winsletillä.
 14. Jätä kulmakarvoihin aukkoja. Kulmakarvojen meikkaaminen lähtee helposti lapasesta ja johtaa tummiin palkkikulmiin, joten itsehillintä on kaikki kaikessa. Piirrä kulmiesi sekaan pieniä, karvamaisia vetoja mutta jätä väleihin myös aukkoja – iho saa pilkistää kulmakarvojen alta.
Au Naturel

Luulin, että kysessä on viidenminuutin meikki, vaan tuossahan tarvitaan ensin arsenaali purkkeja, siveltimiä, värejä ym., jotta edes pääsee alkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla