Meikinpoistoliinalla voi saada kasvot puhtaiksi alta aikayksikön, kunhan tuote on hyvä. Kuva: Shutterstock
Meikinpoistoliinalla voi saada kasvot puhtaiksi alta aikayksikön, kunhan tuote on hyvä. Kuva: Shutterstock

Lähteekö meikki markettien myymillä puhdistusliinoilla?

Jos kesämökkeilee olosuhteissa, missä ei löydy juoksevaa vettä, meikinpoisto on yksi mökkireissun ankeimpia rutiineja. Näppärät meikinpoistoliinat tulevat silloin apuun. Parhaimmillaan puhdistusliinat poistaa meikin nopeasti ja jättää ihon puhtaaksi pahimmillaan ne saavat ihon punoittamaan ja ärtymään.

Pistimme testiin viisi markettien meikinpoistoliinaa. Aloitustilanne oli kaikille sama: kasvoilla oli ihan kunnolla meikkivoidetta, puuteria, tummaa silmämeikkiä ja mattaa huulipunaa.

Kaikilla liinoilla kasvot kyllä puhdistuivat, mutta niiden tuntuma vaihteli selkeästi. Arvostelimme sekä sanallisesti että kouluarvosanoin Cienin, Lumenen, Garnierin, Pirkan ja Rainbown meikinpoistoliinat sen perusteella, kuinka hyvin meikki lähti, miltä liina tuntui ja tuoksui sekä miten iho reagoi käsittelyyn.

Cien Refreshing Facial Wipes

25 kpl, 1,25 euroa, Lidl

Mitä lupaa: ”Puhdistaa ja raikastaa erityisesti normaalia ihoa ja sekaihoa. Poistaa iholta rasvan, epäpuhtaudet ja jopa vedenkestävän ripsivärin.”

Tulos: Liina tuntui muita karheammalta, ja siinä oli raikas mutta melko voimakas tuoksu. Meikki lähti helposti hieromalla. Huulipunan poistamiseen vaadittiin vain muutama pyyhkäisy. Meikki lähti , mutta ihoa alkoi nopeasti kirvellä varsinkin silmien ympäriltä. Iholla oli lopuksi kiristävä tunne, mutta se näytti puhtaalta ja tuntui raikkaalta.

Arvosana: 7

Garnier Cleansing Wipes

4,20 euroa, 25 kpl, saa lähes mistä tahansa marketista

Mitä lupaa: ”Puhdistavat ihon helposti ja tehokkaasti. Puhdistusliinat sisältävät kukin kaksi annosta puhdistusemulsiota. Poistaa jopa vedenkestävän meikin ja epäpuhtaudet, ilman hankaamista.”

Tulos: Liina tuoksui ihanan raikkaalta, mutta tuntui kasvoilla todella karhealta. Liina ei liukunut kasvoilla yhtä hyvin kuin muut, ja varsinkin silmämeikin poisto vaati kunnon hinkkausta. Meikit lähtivät melko hyvin. Kirvelyä ei ollut, mutta iho punoitti hinkkaamisen jäjiltä ja näytti aralta. Tämä ei ole herkkäihoisen valinta.

Arvosana: 5

Lumene Gentle 3 in 1 Makeup Melting Wipes

4,75 euroa, 25 kpl, saa lähes kaikista Lumenen tuotteita myyvistä marketeista

Mitä lupaa: ”Erityisesti herkälle iholle kehitetyt pehmeät puhdistusliinat poistavat kasvo-, silmä- ja huulimeikin, jättäen ihon raikkaaksi ja puhtaaksi.”

Tulos: Liinoissa oli vertailun miedoin tuoksu, joka muistutti kosteusvoiteen hajua. Liina oli hieman muita pienempi ja paksumpi, mutta tuntui myös vähän kovalta. Meikkiä sai kunnolla hieroa pois, ja varsinkin silmä- ja huulimeikin poistamiseen sai käyttää aikaa. Hankaamisesta huolimatta kirvelyä ei esiintynyt lainkaan, ei edes herkällä silmäympärysiholla. Meikinpoisto oli vähän hitaampaa, mutta hellä tuote on ykkösvalinta erityisesti herkkäihoisille.

Arvosana: 7½

Pirkka Face Puhdistuspyyhe

2,49 euroa, 30 kpl, K-ryhmän kaupat

Mitä lupaa: ”Puhdistavat kasvojen ihon tehokkaasti ja hellävaraisesti kaikista meikeistä samalla kosteuttaen ja virkistäen ihoa.”

Tulos: Hajuvesimäinen tuoksu oli luotaan työntävä. Liina oli pehmeä ja kostea, ja meikki tuntui lähtevän helposti. Myös silmä- ja huulimeikki lähti kevyen hankaamisen jälkeen. ikävää kirvelyä esiintyi paljon sekä silmien ympärillä että ihon kuivissa ja herkissä kohdissaä. Iho tuli puhtaaksi, mutta kirvelyn takia liinoja ei tee mieli käyttää uudestaan.

Arvosana: 6

Rainbow Face Care Puhdistuspyyhkeet

1,75 euroa, 25 kpl, S-ryhmän kaupat

Mitä lupaa: ”Sisältävät mietoa voidetta, joka puhdistaa iholta meikit ja lian hellävaraisesti.”

Tulos: Liina tuntui todella kostealta, ja haju oli hyvin mieto joskin ei kovin houkutteleva. Meikki irtosi helposti ilman kovaa hankaamista. Silmämeikki levisi vähän, mutta lähti useammalla pyykäisyllä siististi pois. Huuletkin puhdistuivat muutamalla pyyhkäisyllä. Plussaa siitä, ettei liinan käyttöä seurannut lainkaan kirvelyn tunnetta, ja iho näytti puhtaalta. Hintakin on  kohdillaan.

Arvosana: 9

Loppuajatukset

Kaikki liinat saivat meikin kokonaan pois, osa vaati enemmän hankausta. Miinusta tuli lähinnä kirvelevän tunteen ja pahan hajun takia. Kosteus pysyi kaikissa liinoissa hyvin, eikä yhdestäkään jäänyt fiilistä, että ne olisivat kuivuneet kesken kaiken.

Vaikka voittaja löytyi, liinojen vertailu oli hankalaa, koska niiden vahvuudet olivat eri toiminnoissa. Jos haluaa nopean ja tehokkaan meikinpoiston, Cienin ja Rainbown tuotteet olivat parhaita. Jos puolestaan hakee iholle hellää tuotetta, suosittelemme Lumenea, vaikka meikinpoisto viekin enemmän aikaa.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.