Pirteämpään ilmeeseen ei tarvita raskasta pakkelikerrosta. Kuva: IMAXTree
Pirteämpään ilmeeseen ei tarvita raskasta pakkelikerrosta. Kuva: IMAXTree

Kuusi keinoa, joiden avulla saat itsesi näyttämään siltä, että olet nukkunut ainakin kolme tuntia enemmän kuin todellisuudessa.

Arkimeikin tekeminen ei aina ole mitään luovuuden juhlaa. Kunhan nyt näyttäisi siltä, että elämä on suunnilleen hallinnassa.

Meikki ei ehkä paikkaa univajetta, mutta sen avulla itsestään voi saada vähän levänneemmän näköisen kuin luonnontilassa näyttäisi. Kokosimme toimivimmat vinkit, joilla ilmeestään saa virkeämmän helposti ja nopeasti.

1. Kosteutettu iho ja kevyt meikkipohja

Kirjoitimme aiemmin kuuluisan meikkitaiteilijan Trish McEvoyn vinkistä: vältä houkutus piilottaa väsymys kunnon pakkelikerroksen alle, sillä paksu meikki vain korostaa nuutunutta olemusta.

Kevyt ja kuulas meikki sen sijaan tuo raikkautta. Huolehdi myös ihon kosteutuksesta. Meikkivoiteen saa levittymään paremmin, kun siihen sekoittaa tipan kosteusvoidetta tai -seerumia. Katso jutustamme vinkit meikkivoiteen ja muiden tuotteiden yhdistelyyn.

2. Piilota punoitus ja värierot

Sen lisäksi, että lisää peitevoidetta silmien alle ja näppyjen päälle, myös nenänpielet ja suun ympärys hyötyvät ohuesta meikkikerroksesta, joka tasoittaa ihon väriä, vinkkaa PureWow-sivusto. Pienillä yksityiskohdilla on kevyessä arkimeikissä iso merkitys.

3. Hohdetta katseeseen

Klassinen katsetta avaava kikka on levittää pieni määrä vaaleaa, hohtavaa luomiväriä silmien sisänurkkiin – katse kiinnittyy silloin siihen, eikä esimerkiksi tummiin silmänalusiin. Sumusilmämeikin aika on joskus toiste, nyt haetaan raikkautta.

4. Älä skippaa ripsaria

Ripsien taivutus ja kunnon kerros maskaraa on varma resepti virkeämpään ilmeeseen. Jos katse kaipaa lisää tehostusta, yläluomelle voi lisätä ohuen rajauksen.

Lue myös: Näyttävä silmämeikki pelkän ripsarin avulla – 4 kikkaa megaripsiin

5. Poskipuna paikalleen

Voimakkaan contouring-meikin aika on ohi, mutta sipaisu poskipunaa on aina paikallaan. Perinteisesti puna on neuvottu levittämään poskipäille, mutta PureWow-sivusto kehottaa kokeilemaan levitystekniikkaa, jossa valtaosa punasta levitetään poskikuoppiin ja häivytetään kevyesti kohti poskipäitä. Näin poskipuna samalla sekä antaa väriä että muotoa kasvoille. Väsyneillä kasvoilla voidemainen puna saattaa näyttää puuterimaista luonnollisemmalta.

6. Väriä huulille

Vanha mutta toimiva vinkki, jos et muuta ehdi: tartu huulipunaan. Väripilkku kasvoilla toimii aina ja saa näyttämään siltä, että olet meikannut (vaikkakin vain punan verran). Sävyn voi valita omien mieltymystensä perusteella: kevyesti väriä antavaa pinkkiä vai räväkkää korallia niihin pahimpiin aamuihin?

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.