Myös karismasta on apua, kun pitää sädehtiä julkisuuden valokeilassa. Kuva: Reuters
Myös karismasta on apua, kun pitää sädehtiä julkisuuden valokeilassa. Kuva: Reuters

Hehkuva iho on nyt muodikas, mutta superhohtaviin puutereihin ei ole pakko tarttua. Kokosimme vinkit luonnollisempaan lopputulokseen.

Metallinhohtoiset korostepuuterit ovat nyt supersuosittuja, mutta näyttävä yksisarvistyyli ei ole ihan kaikkien makuun. Hohtosävyt saattavat esimerkiksi korostaa ihon epätasaisuuksia, eivätkä ne vastaa kaikkien käsitystä hillitystä arkimeikistä.

Aina voi kokeilla, sopisiko voidemainen tai nestemäinen korostustuote omaan tyyliin paremmin, mutta ihosta saa meikattua hehkuvan myös kokonaan ilman kimalteita. Edes juhlameikin ei ole pakko säteillä diskopallon lailla ihan vain siksi, että se on trendikästä.

Meikkivinkkien lisäksi on tietenkin tärkeää muistaa pohjatyöt, sillä kunnolla kosteutetussa ihossa on hehkua jo sellaisenaankin. Myös riittävät yöunet ja krapulan välttely auttavat!

1. Ota lämmöstä hyöty irti

Muun muassa laulaja Jennifer Lopezin hehkuvasta hipiästä vastaava meikkitaiteilija Mary Philips on kertonut Voguelle, että meikki sulautuu paremmin ihoon, kun sen notkistaa ensin käsien lämmön avulla.

Moni meikkaaja käyttää kämmenselkäänsä ”meikkipalettina”, josta meikkivoidetta voi sitten ottaa joko siveltimellä tai meikkisienellä. Kämmenselällä eri sävyjen tai tuotteiden sekoittaminen myös käy näppärästi.

Niille kasvojen alueille, joilla meikki saa hehkua kaikkein eniten, Philips kertoo häivyttävänsä meikkivoiteen siveltimen sijaan sormilla, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman kuulas.

Malli-näyttelijä Kate Bosworthin iho on juuri sopivasti siinä hikisen ja hehkuvan rajamailla. Kuva: Reuters
Malli-näyttelijä Kate Bosworthin iho on juuri sopivasti siinä hikisen ja hehkuvan rajamailla. Kuva: Reuters

2. Kiinnitä huomiota koostumukseen

Meikkivoidevalinnassa koostumus ratkaisee: ohut ja läpikuultava näyttää heleämmältä kuin paksu ja mattainen. Meikkivoidetta ei ole pakko levittää tasaista kerrosta koko kasvoille, vaan levittäminen kannattaa aloittaa kasvojen keskiosasta, jossa on yleensä eniten peitettävää. Häivytä kohti reunoja, joille riittää ohuempi kerros.

Lue myös: Tiesitkö näitä meikkigurujen kikkoja? Näin onnistut aina meikkivoiteen levityksessä

Ohut ja läpikuultava näyttää heleämmältä kuin paksu ja mattainen.

Myös aurinkopuuteri ja poskipuna kannattaa vaihtaa voidemaisiin, sillä voiteet sulautuvat yleensä ihoon, kun taas puuterit jäävät kuivaksi kerrokseksi pinnalle. Voidemaisia tuotteita suositellaan etenkin varttuneemmalle iholle juuri niiden luonnollisen hehkun vuoksi.

3. Puuteroi harkiten

Meikkiä ei ole pakko kiinnittää puuterilla ollenkaan, mutta jos iho rasvoittuu, se voi olla tarpeen. Yleensä kuitenkin riittää, että puuteria tupsuttelee t-alueelle eli otsaan, nenään ja nenänpieliin sekä leukaan eli kaikkein helpoimmin rasvoittuviin kohtiin. Etenkin kasvojen korkeimmat kohdat kuten poskipäät ja kulmaluut kannattaa jättää ilman puuteria, jotta iho jää mahdollisimman valoa heijastavaksi – silloin korostuspuuteria ei tarvitse.

Raikkaan hehkun saa aikaiseksi ilman hohdepigmenttejäkin, näyttää malli Joan Smalls. Kuva: Reuters
Raikkaan hehkun saa aikaiseksi ilman hohdepigmenttejäkin, näyttää malli Joan Smalls. Kuva: Reuters

Allure neuvoo sivustollaan, että kannattaa valita mahdollisimman kevyt ja hienojakoinen viimeistelypuuteri, jotta välttää paakut. Puuteri painellaan ihoon siveltimellä tai puuterivipalla, jolloin alla oleva meikkivoide pysyy paikallaan.

Poskipäät ja kulmaluut kannattaa jättää ilman puuteria.

4. Ota viimeistelysuihke avuksi

Jotta meikki kestäisi, joskus on pakko turvautua vähän tuhdimpiin tuotteisiin ja puuterointiin. Jos iho on rasvoittuva, kuulaus yleensä palaa iholle tunnin tai parin kuluttua, kun meikki on saanut hetken seistä iholla ja lämmetä. Kuivaihoinen tai välitöntä muutosta kaipaava voi turvautua meikin kiinnityssuihkeisiin, joista on tarjolla myös kuulaan lopputuloksen lupaavia versioita. Hienojakoisen suihkeen kosteus häivyttää puuterisuuden hetkessä.

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?