Monet julkkikset ovat innostuneet nudemeikistä ja meikittömyydestä. Jessica Biel (vas. yläkulma) luottaa nudemeikkiin, Drew Barrymore (oik. yläkulma ja keskellä) esiintyy luojanluomana. Myös Gwyneth Paltrow ja Cindy Crawford (alarivi) ottivat meikittömät selfiet. Myös Sharon Stone on bongattu meikittä. Kuvat: Getty Images ja MV Photos
Monet julkkikset ovat innostuneet nudemeikistä ja meikittömyydestä. Jessica Biel (vas. yläkulma) luottaa nudemeikkiin, Drew Barrymore (oik. yläkulma ja keskellä) esiintyy luojanluomana. Myös Gwyneth Paltrow ja Cindy Crawford (alarivi) ottivat meikittömät selfiet. Myös Sharon Stone on bongattu meikittä. Kuvat: Getty Images ja MV Photos

Meikittömyydestä on tullut kauneusilmiö, mutta luonnollinen look vaatii kuitenkin vaivannäköä – myös tähdiltä.

Meikittömyys ei ole enää sileäihoisten teinien yksinoikeus, sillä luonnollinen look on yksi tämän hetken suurista kauneustrendeistä kaikenikäisillä naisilla.

Meikittömyys ei tarkoita kosmetiikasta luopumista. Meikkaamisen sijasta nyt keskitytään ihonhoitoon. Päivittäisestä ihonhuollosta juuri itselle sopivilla tuotteilla tulee erityisen tärkeää. Kaunista ihoa tavoittelevat vannovat muun muassa säännöllisen kuorinnan, hyvän kosteutuksen ja hehkua lisäävien tuotteiden nimeen. Tähdet ovat hurahtaneet voiteisiin, jotka kiihdyttävät solujen uusiutumista hidastaen ikääntymisen merkkejä.

Jos siis haluaa näyttää hyvältä myös meikittömänä, se voi vaatia vaivannäköä. Tietenkin voi miettiä, olisiko näppylöiden, ryppyjen ja muiden kauneusvirheiden peittäminen meikillä vain helpompaa...

Näin sen teet

Tärkeintä meikittömässä lookissa on iho, vaikkei sen tarvitsekaan olla täydellinen – jokainen meistä kamppailee välillä näppylöiden tai kuivien läiskien kanssa. Säännöllisesti hoidettuna iho pysyy kuulaana ja raikkaana ajoittaisista epäpuhtauksista huolimatta. Ota nämä vinkit talteen, kun päätät siirtyä naturelliellien kasvavaan joukkoon. Hehkeältä voi näyttää ilman meikkikerrostakin.


1. Vichyn Idéalia Peeling (vas.) on uudenlainen yökuorinta, joka sopii myös herkälle iholle. Illalla puhtaalle iholle levitettävä neste kuorii ihon yön aikana ja saa aikaan luonnollisen hehkun aamuksi, 38 €. 2. Tehokuorintaa kaipaavan kannattaa tarttua Mádaran Brightening AHA Peel Maskiin. Sopii erityisesti väsyneelle iholle, jossa on juonteita, pigmenttiläikkiä tai tukkeutuneita ihohuokosia, 25 €.

 

1. Kuorinta kunniaan

Ihon sameutta yritetään usein peittää meikillä. Sameus lähtee myös kuorinnalla ja hyvällä kosteutuksella. Rakeiset kuorintavoiteet eivät sovi herkälle iholle, mutta kemiallisista kuorinnoista löytyy vaihtoehto jokaiselle ihotyypille. Hellävaraisimpia kuorintoja voi käyttää kasvojen heleyttämiseen jopa päivittäin, voimakkaampia taas kerran pari viikossa.

 


1. ACO 25+ Protect & Restore on kaikille ihotyypeille sopiva seerumi, joka pehmentää, kosteuttaa ja silottaa ihoa hyaluronihapon ja E-vitamiinin avulla, 11 €. 2. Tata Harper Illuminating -kosteusvoiteen sisältämä timanttipöly tuo kasvoille hurmaavan hehkeyden. Kosteuttava hyaluronihappo häivyttää juonteita, 119 €.

 

2. Kosteuta

Kosteutettu iho näyttää hehkuvammalta kuin kuivuuttaan kipristelevä. Sopivan kosteusvoiteen valinta on tärkeää; esimerkiksi liian öljyinen voide saa kasvot kiiltämään, jolloin mieli tekee vain tarttua puuteriin. Valitse siis joko heleyttävä tai mattainen kosteusvoide ihotyyppisi mukaan. Jos nassu kaipaa tehokosteutusta, ota avuksi hyaluronihapolla varustettu seerumi.

 


1. La Roche-Posayn Anthelios XL Dry Touch -geelivoide suojaa auringon haitoilta ja jättää kasvot kauniin mattaisiksi, 20 €. 2. ZO Skin Health Oclipse Sun screen on auringolta suojaava pohjustusvoide, joka suojaa sekä UVA- että UVBsäteiltä. Sopii myös meikin alle, 92 €.

 

3. Suojaudu säteiltä

Ihon suojaaminen auringon haittavaikutuksilta on yksi helpoimmista keinoista hidastaa ikääntymisen merkkejä.

Suurin osa muistaa varjella hipiäänsä kesäisin, mutta ihoa polttavien UVB-säteiden lisäksi olisi tärkeää suojautua myös pilvet ja ikkunat läpäiseviltä UVA-säteiltä, joille iho altistuu joka päivä, talvellakin.

 


1. Talikan Lipocils Platinum -ripsiseerumi hoitaa ja vahvistaa ripsiä ja nopeuttaa niiden kasvua luonnollisten tehoaineiden avulla, 109 €. 2. Divaderme Vacation in a Bottle II on kosteuttava ja itseruskettava anti-aging-seerumi, jota voi käyttää sellaisenaan tai päivävoiteeseen sekoitettuna, 39 €.

 

4. Luontoäidin avittaminen on sallittua

Vaikka liikaa auringonpalvontaa kannattaakin vältellä, kevyt päivetys pukee kaikkia. Se on helppo tapa saada terveen ja kuulaan näköinen iho. Moni vaihtaakin kesäisin tai lomilla automaattisesti kevyempään meikkityyliin.

Kokeile myös säännöllistä kulmien ja ripsien värjäystä, ja jos oikein haluat panostaa, ripsien kestotaivutusta ja kulmien muotoilua. Kun hoidat koko paketin kuntoon kerran kuukaudessa joko itse tai kosmetologilla, säästät aikaa ja vaivaa aamuisin. Hyvästi ripsivärit ja kulmageelit!

 


1. Rohtuneimmatkin amorinkaaret pehmenevät Weledan Rose Tinted Lip Balm -huulivoiteella. Hillitty sävy korostaa huulia luonnollisesti, 12 €. 2. YSL Baby Doll Kiss & Blush Stick -liukuväripuikko sopii sekä huulten että poskien punaamiseen. Kahdella eri sävyllä saat luotua joko luonnollisen tai intensiivisemmän lopputuloksen, 34,90 €.

 

5. ...kuten myös huijaaminen!

Meikittömän lookin ei tarvitse tarkoittaa kokonaan värikosmetiikasta luopumista; ihon sävyttäminen tasaisen sävyiseksi tai huulien tai poskien luonnollisen sävyn korostaminen on sallittua myös luonnonmukaisessa lookissa.

Ja mistä kaikki alkoi?

Alicia Keys sen aloitti. Laulaja kohahdutti viime syksynä saapumalla MTV Video Music Awards -gaalaan ilman meikkiä.

Sen jälkeen Alicia on pitänyt kiinni meikittömyydestään myös muissa julkisissa esiintymisissä. Tähti kieltäytyi meikistä jopa The Voice -sarjan livelähetyksissä. Yleensä miehetkin ehostetaan televisioon.

Alicia ei sysännyt meikkipurkkeja syrjään kritisoidakseen itsensä laittamisesta nauttivia naisia, vaan ollakseen oma itsensä.

– En halunnut enää peitellä: en kasvojani, mieltäni, sieluani, ajatuksiani, unelmiani, haasteitani, henkistä kasvuani. En mitään, Alicia kertoi haastatteluissa.

Lue myös kotimainen esimerkki: Anna Abreu jakoi meikittömän kuvan: ”Mun on uskallettava näyttää esimerkkiä”

Keysin vanavedessä some täyttyi muidenkin tähtien paljaista kasvoista: muun muassa Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow ja Cindy Crawford julkaisivat omat #nomakeup-kuvansa. Sittemmin myös punaisella matolla on alkanut näkyä entistä enemmän luonnollista tyyliä ja hillittyjä juhlameikkejä.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.