Tule tapaamaan uunituoreen HairBible-kirjan tehnyttä Mariela Sarkimaa! Marielan hiusvinkkejä myös kevään ja kesän Me Naisissa!
Tule tapaamaan uunituoreen HairBible-kirjan tehnyttä Mariela Sarkimaa! Marielan hiusvinkkejä myös kevään ja kesän Me Naisissa!

Tule oppimaan helpon hiustenlaiton salaisuudet ammattilaisten opastuksella.

Onko muotoiluraudan käyttö vielä vähän hakusessa vai haluatko saada vinkkejä kevään juhlakampauksiin? Näihin ja moniin muihin hiusongelmiin saat vastauksen toukokuussa hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkimalta tiimeineen.

Katso alta sinua lähimmän Sokoksen Hyvä Hiuspäivä -kiertueen aika ja tule oppimaan  helpon hiustenlaiton salaisuudet ammattilaisten opastuksella! Opetustuokiot ovat aina tasatunnein klo 12–18, jolloin opitaan tupeeraustekniikoita, käyttämään muotoilurautaa ja nähdään kahdeksan minuutin pikakampaus. Hiushetkiin on rajattu määrä paikkoja, joten tule ajoissa paikan päälle! Jokaiselle paikkakunnalla arvotaan myös Me Naisten Joka Päivä -vuosikertatilaus, jonka arvo on 220,40 €.

Hyvä Hiuspäivä -kiertue

Keskiviikko 7.5. Helsinki, Hakaniemi

Torstai 8.5. Helsinki, Kauppakeskus Kaari

Perjantai 9.5. Lahti

Maanantai–torstai 12.–15.5. Helsinki, Mannerheimintie

Perjantai 16.5. Turku

Keskiviikko 21.5. Joensuu

Torstai 22.5. Kuopio

Perjantai 23.5. Jyväskylä

Maanantai 26.5. Tampere

Tiistai 27.5. Pori

Tapahtumaa vietetään kussakin kaupungissa Sokoksen kauneusosastolla.

12.00 Tupeeraa tuuheutta!
- ammattikampaajien tupeeraustekniikat sekä oikeat tuotteet ja välineet avuksi

13.00 Suoraa, kiharaa vai siltä väliltä?
- muotoiluraudan monipuolinen käyttö kaiken mittaisille hiuksille

15.00 Kahdeksan minuutin pikakampaus
- nopea ja helppo juhlakampaus puolipitkille ja pitkille hiuksille

16.00 Tupeeraa tuuheutta!
- ammattikampaajien tupeeraustekniikat sekä oikeat tuotteet ja välineet avuksi

17.00 Suoraa, kiharaa, vai siltä väliltä?
- muotoiluraudan monipuolinen käyttö kaiken mittaisille hiuksille

18.00 Kahdeksan minuutin pikakampaus
- nopea ja helppo juhlakampaus puolipitkille ja pitkille hiuksille

HUOM! Viimeinen, klo 18.00 opetustuokio jää VIP-iltatapahtuman vuoksi pois seuraavissa kaupungeissa: Joensuu 21.5., Jyväskylä 23.5. ja Tampere 26.5.

Lue lisää Hyvä Hiuspäivä -kiertueesta täältä.

Piilolinssien käyttäjän kannattaa huomioida meikkaamisessa muutama pieni yksityiskohta.

Piilolinssejä voi käyttää joko silmälasien korvikkeena tai jos haluaa kokeilla omastaan poikkeavaa silmien väriä. Kun silmissä on jotain ylimääräistä, etenkin puhtaudesta on pidettävä hyvää huolta.

Alluren jutussa ehdotetaan jopa, että jos käyttää paljon meikkiä, voi olla parempi siirtyä kertakäyttöisiin piilolinsseihin. Niin linsseihin ja sitä kautta silmiin ei kerry haitallista likaa ja bakteereita. Jos käyttää kuukausilinssejä, ne tulee puhdistaa perusteellisesti.

1. Linssit naamaan ennen meikkiä

Vastaus kysymykseen siitä, kumpi tulee ensin, on piilolinssit. Kun kasvot ja kädet ovat puhtaat, silmiinkään ei pitäisi päätyä mitään ylimääräistä.

Vision Direct -sivuston vinkkijutussa perustellaan, että meikkiä ei saisi päätyä käsiin ennen linssien asettamista, sillä sormista aineita saattaa päätyä myös linsseihin. Se saattaa myös heikentää linsseillä näkemistä.

Toki kädet voi aina pestä, mutta etenkään tuhdeimmat meikki- ja peitevoiteet eivät välttämättä irtoa ihosta ihan noin vain. Glitterhippusista puhumattakaan.

2. Rajaa maltilla

Maalaisjärkikin jo sanoo, että silmäluomien sisäluomille ei kannata töhriä mitään ylimääräistä, sillä se paikka on varattu piilolinsseille. Sisärajausten kanssa on siis parempi muistaa maltti. Pahimmassa tapauksessa rajausväri luomien sisäpuolella saattaa jopa tukkia rauhaset, jotka huolehtivat silmien kosteutuksesta.

3. Vaihda ripsiväri tarpeeksi usein

Ripsiväri suositellaan vaihtamaan 3–6 kuukauden välein. Piilolinssien käyttäjillä lyhyempi väli on parempi, jotta bakteerikasvustot eivät ehdi päästä vauhtiin. Muutenkin meikkien ja meikkivälineiden puhtaus on paikallaan.

Markkinoilla on monia ripsivärejä, joissa on erikseen merkintä siitä, että ne sopivat piilolinssien käyttäjille tai ovat silmälääkäreiden testaamia. Alluren mukaan ripsivärin tärkein ominaisuus on kuitenkin varisemattomuus, jotta linssien väliin ei päädy epämukavuutta ja hankaluuksia aiheuttavia väripaakkuja.


4. Suosi öljyttömiä tuotteita

Piilolinssien lähellä olevalla iholla kannattaa suosia öljyttömiä ihonhoito- ja meikkituotteita, jottei rasvaa päädy silmiin. Se saattaa tehdä näkökentästä sumean ja liata linssit.

5. Meikkaa kotona ja kiireettä

Vision Directin jutussa on myös tämä itsestäänselvä vinkki: älä yritä tehdä taidokasta silmämeikkiä ollessasi liikenteessä. Neuvo sopii kaikille silmämuniensa terveydestä ja näkökyvystä kiinnostuneille, mutta piilolinssien käyttäjillä riskinä on myös, että haparoiva käsi sotkee silmät ja piilolinssit todennäköisemmin. Piilolinssit saattavat myös mennä rikki, mikäli juna tai bussi ajaa yllättävään möykkyyn tai joutuu tekemään äkkijarrutuksen.

Ensin tuli heleänä kiiltelevä lasi-iho. Sen luonnollinen seuraaja on tietenkin glass hair eli lasihiukset.

Suorat, kiiltävät, sileät ja nähtävillä erityisesti punaisilla matoilla ja Instagramissa, kuvaillaan tämän hetken himoituinta hiustyyliä Byrdie-sivuston jutussa.

Kesän paahtamalle rantapörrölle voi siis sanoa heipat. Nyt on sileääkin sileämmän glass hair -tyylin vuoro. Jo aiemmin tavoiteltiin lasisena hohtavaa ihoa, ja nyt sama tyyli on saavuttanut myös hiukset. Nimensä mukaisesti ”lasihiukset” kiiltelevät lähes epärealistisen suorina ja sileinä.

Suosituin malli on linjakas polkka ilman kerrostuksia, niin sanottu blunt cut. Siinä kaikkien hiusten latvat on leikattu samaan mittaan tai linjaan. Kaikkein näyttävimmillään suoralinjainen kampaus on nimenomaan sileissä hiuksissa.

 

@lucyhale 💚 @teenchoicefox from the carpet - @kdeenihan @alyssasutterstylist #HairByDave

Henkilön David Stanwell (@davestanwell) jakama julkaisu

Jos näyttelijä Lucy Halen hiukset kiiltäisivät yhtään enempää, niistä voisi jo peilata itseään.

Byrdien mukaan tärkeimmät välineet tyylin aikaansaamiseksi ovat suoristus- tai muotoilurauta ja hiusten kiiltoa lisäävät muotoilutuotteet. Inspiraatiota kannattaa etsiä esimerkiksi hiusstylisti Justine Marjanin Instagram-tililtä, joka on pullollaan kiilteleviä julkkiskuontaloita.

Lue Me Naisten jutusta myös vinkit, joiden avulla silotat ja suoristat hiukset tehokkaasti ja mahdollisimman hellävaraisesti:

 

 

Letzzzzz be blunt ✂️ @justinemarjan

Henkilön Olivia Culpo (@oliviaculpo) jakama julkaisu

Näyttelijä Olivia Culpolla on trendikäs suora polkkatukka.
 
Näyttelijä Mila Kunisin hiuksissa yhdistyvät kiilto ja pehmeät laineet.
 
 

Extreme sports

Henkilön DUA LIPA (@dualipa) jakama julkaisu

Muusikko Dua Lipaa kannattaa seurata, jos haluaa pysyä perillä muoti- ja kauneustrendeistä.