– Olen seurannut muotia ja kauneutta teini-ikäisestä asti, sanoo Mariela. 
Kuva: Katja Tähjä.
– Olen seurannut muotia ja kauneutta teini-ikäisestä asti, sanoo Mariela. Kuva: Katja Tähjä.

Hair Bible -käsikirjan kirjoittanut hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima tutustuu netissä uusiin merkkeihin ja tilaa tuotteita, joita ei Suomesta vielä saa. Tässä Marielan parhaat vinkit.

Meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkimalle kauneus ja kosmetiikka ovat olleet intohimoinen harrastus teini-ikäisestä saakka. Hiljattain Hair Bible -hiuskäsikirjansa julkaissut Sarkima ostaa säännöllisesti kosmetiikkaa nettikaupoista.

– Löydän uudet tuotteet ja merkit useimmiten netistä. Paitsi ideoita ulkomaalaiset verkkokaupat tarjoavat myös silmänruokaa.

Tässä Marian parhaat shoppailuvinkit.

1. www.myus.com

Sivusto tarjoaa asiakkaalleen käyttöön amerikkalaisen osoitteen, johon tuotteet voi tilata ja josta palvelu postittaa ne edelleen asiakkaan kotiosoitteeseen.

– Tykkään shoppailla amerikkalaisilla saiteilla, mutta ongelmana on, etteivät sivustot postita tuotteita Eurooppaan, tai sitten kulut nousevat niin korkeiksi, ettei se kannata. Maksan 60 taalaa (43 euroa) vuodessa palvelusta sekä provision lähetettävän paketin koon mukaan. Kun tilaa paljon tuotteita, se kannattaa.

2. www.asos.com

– Tsekkaan tämän brittisaitin joka viikko. Siellä myydään sekä vaatteita että kosmetiikkaa. Täällä olen tutustunut muun muassa Paul&Joe-merkkiin.

3. www.beautyhabit.com

– Tämä on haaveilusaittini. Tosi makeita merkkejä visuaalisesti hienoilla sivuilla. Täältä ostan muun muassa Tokyomilkin parfyymeja.

4. www.beautybay.com

– Kaupasta löytyy kauniita kynttilöitä sekä venäläisen Rouge Bunny Rougen tuotteita. Niitä saa nykyisin myös Tallinnasta.

Ps. Jos kesälomareissusi suuntautuu Tallinnaan, Mariela suosittelee tutustumaan Pikk40-salonkiin Vanhassakaupungissa Pikk-kadulla. 

– Käyn siellä usein föönauttamassa hiukseni, kun olen Tallinnassa. Jälki on hyvää ja hinnat edullisemmat kuin Suomessa. Salongilla on myös suomenkieliset nettisivut.

Lue lisää Marielan luottotuotteista uusimmasta Me Naisista 20/2014.

Marielan VIP-illat Me Naisten lukijoille.

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?