– Olen seurannut muotia ja kauneutta teini-ikäisestä asti, sanoo Mariela. 
Kuva: Katja Tähjä.
– Olen seurannut muotia ja kauneutta teini-ikäisestä asti, sanoo Mariela. Kuva: Katja Tähjä.

Hair Bible -käsikirjan kirjoittanut hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima tutustuu netissä uusiin merkkeihin ja tilaa tuotteita, joita ei Suomesta vielä saa. Tässä Marielan parhaat vinkit.

Meikkaaja-kampaaja Mariela Sarkimalle kauneus ja kosmetiikka ovat olleet intohimoinen harrastus teini-ikäisestä saakka. Hiljattain Hair Bible -hiuskäsikirjansa julkaissut Sarkima ostaa säännöllisesti kosmetiikkaa nettikaupoista.

– Löydän uudet tuotteet ja merkit useimmiten netistä. Paitsi ideoita ulkomaalaiset verkkokaupat tarjoavat myös silmänruokaa.

Tässä Marian parhaat shoppailuvinkit.

1. www.myus.com

Sivusto tarjoaa asiakkaalleen käyttöön amerikkalaisen osoitteen, johon tuotteet voi tilata ja josta palvelu postittaa ne edelleen asiakkaan kotiosoitteeseen.

– Tykkään shoppailla amerikkalaisilla saiteilla, mutta ongelmana on, etteivät sivustot postita tuotteita Eurooppaan, tai sitten kulut nousevat niin korkeiksi, ettei se kannata. Maksan 60 taalaa (43 euroa) vuodessa palvelusta sekä provision lähetettävän paketin koon mukaan. Kun tilaa paljon tuotteita, se kannattaa.

2. www.asos.com

– Tsekkaan tämän brittisaitin joka viikko. Siellä myydään sekä vaatteita että kosmetiikkaa. Täällä olen tutustunut muun muassa Paul&Joe-merkkiin.

3. www.beautyhabit.com

– Tämä on haaveilusaittini. Tosi makeita merkkejä visuaalisesti hienoilla sivuilla. Täältä ostan muun muassa Tokyomilkin parfyymeja.

4. www.beautybay.com

– Kaupasta löytyy kauniita kynttilöitä sekä venäläisen Rouge Bunny Rougen tuotteita. Niitä saa nykyisin myös Tallinnasta.

Ps. Jos kesälomareissusi suuntautuu Tallinnaan, Mariela suosittelee tutustumaan Pikk40-salonkiin Vanhassakaupungissa Pikk-kadulla. 

– Käyn siellä usein föönauttamassa hiukseni, kun olen Tallinnassa. Jälki on hyvää ja hinnat edullisemmat kuin Suomessa. Salongilla on myös suomenkieliset nettisivut.

Lue lisää Marielan luottotuotteista uusimmasta Me Naisista 20/2014.

Marielan VIP-illat Me Naisten lukijoille.

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!