Aina voi myös yrittää suosia purkkeja, joista viimeisetkin rippeet saa helposti käyttöön. Kuva: Shutterstock
Aina voi myös yrittää suosia purkkeja, joista viimeisetkin rippeet saa helposti käyttöön. Kuva: Shutterstock

Tarvitset vain hieman viitseliäisyyttä.

Suomalaisnainen käyttää kosmetiikkaan keskimäärin satoja euroja vuodessa – luvut vaihtelevat vähän tutkimuksesta tai kyselystä riippuen, mutta kaikissa puhutaan kolminumeroisista summista.

Parhaan hyödyn ostamastaan kosmetiikasta saa tietenkin irti, kun tuotteet käyttää loppuun. Pahinta rahanhukkaa ovat käyttämättä jäävät tuotteet. 

Mutta tyhjältä tuntuva purkkikaan ei tarkoita sitä, että tuote on oikeasti loppu. Reddit-sivustolla on noussut esiin keskustelunaihe, joka kannustaa käyttämään voidemaiset meikki-, hius- ja ihonhoitotuotteet viimeiseen pisaraan asti.

Se onnistuu, kun tarttuu saksiin ja leikkaa purkit kahteen osaan.

Katso nyt vaikka, kuinka paljon silmänympärysvoidetta on jäljellä tuubissa, josta ei puristamalla tule ulos mitään! Määrällä pärjää varmasti vielä viikkoja! Reddit-käyttäjä Callievee latasi palveluun havainnollistavan kuvan.

Myös muut käyttäjät kertoivat hyödyntävänsä samaa kikkaa esimerkiksi pohjustusvoidetuubien sekä sampoo- ja hoitoainepullojen kohdalla. Ainoastaan lasipullot saattavat muodostua ongelmaksi – tosin niidenkin tyhjentämiseen on myynnissä erityisiä työkaluja.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että pakkaus myös suojaa tuotetta pilaantumiselta. Loput tuotteesta kannattaa kaapia esimerkiksi kannelliseen pikkupurkkiin tai sulkea leikattu tuubi esimerkiksi taittamalla ja kiinnittämällä taitos klemmarilla.

Jos et muuten ole koskaan katsonut meikkien litrahintoja, vilkaise seuraavalla kauppareissulla. Purkin pohjalla saattaa olla tavaraa monen euron arvosta – jo alkaa saksiin tarttuminen kiinnostaa.

Kysely

Käytätkö viimeisenkin pisaran kosmetiikkatuotteistasi?

Kyllä, aina.
Kyllä, aina.
59.5%
Joskus, jos tuote on erityisen hyvä.
Joskus, jos tuote on erityisen hyvä.
30.0%
Heitän purkin roskiin heti, kun sieltä ei tule puristamalla mitään ulos.
Heitän purkin roskiin heti, kun sieltä ei tule puristamalla mitään ulos.
10.3%
Ääniä yhteensä: 349

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.