Siniset silmäluomet Marc by Marc Jacobsin kevään 2014 muotinäytöksessä. Kuva: lev radin / Shutterstock.com
Siniset silmäluomet Marc by Marc Jacobsin kevään 2014 muotinäytöksessä. Kuva: lev radin / Shutterstock.com
Klassinen kissansilmärajaus jatkaa voittokulkuaan. Kuva: Anton Oparin / Shutterstock.com
Klassinen kissansilmärajaus jatkaa voittokulkuaan. Kuva: Anton Oparin / Shutterstock.com
Oranssit huulet ja sileä poninhäntä toivat sporttisuutta DKNY:n catwalkille. Kuva: Anton Oparin / Shutterstock.com
Oranssit huulet ja sileä poninhäntä toivat sporttisuutta DKNY:n catwalkille. Kuva: Anton Oparin / Shutterstock.com
Sileiden ponnareiden vastakohtana kevään hiukset saavat olla hippihenkeen pörrössä ja letillä. Kuva: lev radin / Shutterstock.com
Sileiden ponnareiden vastakohtana kevään hiukset saavat olla hippihenkeen pörrössä ja letillä. Kuva: lev radin / Shutterstock.com

Vuoden 2014 kauneudessa luotetaan luonnollisuuteen ja sporttisuuteen.

1. Siniset silmäluomet

Nudemeikki saa todellisen haastajan räväkästä sinisestä. Kun luomissa on kunnolla väriä, muu meikki kannattaa pitää minimissä. 

2. Oranssit huulet

Kevään sporttimuoti saa lisäsärmää oranssista, joka on yksi suosituimmista huulipunasävyistä.

3. Hohtavaa kuparia

Catwalkeilla nähtiin paljon erittäin luonnollisesti meikattuja kasvoja. Pronssin ja kuparin sävyissä hohtavat luomet tuovat tyyliin juhlavuutta.

4. Valkoinen sisärajaus

Valkoinen teki pitkästä aikaa paluun muotinäytöksiin niin luomilla kuin rajauksinakin.

5. Hippihiukset

Tänä vuonna tukkaa saa kieputtaa ja letittää sydämensä kyllyydestä. Kampauksissa nähtiin myös kukkakoristeluja.

6. Minimalismi

Keväällä on hyvä panostaa ihonhoitoon pakkeloinnin sijaan, sillä meikkitrendit suosivat minimalistisuutta.

7. Hillitty lakkaus

Superkoristeelliset kynnet jäävät historiaan, mutta taiteellista puoltaan saa edelleen osoittaa. Suosittuja ovat ohuet raidat, ja ranskalainen manikyyri päivitetään mustilla kynnenpäillä.

8. Tumma sisärajaus ja reippaasti ripsaria

Kevään meikit ovat kevyitä, mutta tulevan syksyn näytökset osoittavat jälleen synkkenevää: runsaita ripsiä ja vahvoja rajauksia.

Valitako kylmät vai lämpimät sävyt kevätmeikkiin? Lue juttu Me Naisten numerosta 7/2014.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.