”Olen perinyt äidiltäni anteeksipyytelemätöntä itsevarmuutta ja taidon nauraa itselleni", kertoo kuvakisan arvonnan voittanut Petra.
”Olen perinyt äidiltäni anteeksipyytelemätöntä itsevarmuutta ja taidon nauraa itselleni", kertoo kuvakisan arvonnan voittanut Petra.

Säihkysääret. Hymyilevä ilme. Suloinen nenä. Lukijoiden kuvat kertovat, että äidin perintö kulkee mukana joka päivä.

Me Naiset kysyi lukijoiltaan, mikä on kauneinta, mitä he ovat perineet äidiltään. Kuvia lähetettiin sekä verkkosivuille että sosiaaliseen mediaan.

Lukijoita innoittivat erityisesti ulkonäköön ja ruumiinrakenteeseen liittyvät seikat. Kokosimme niistä kuvagallerian.

Arvokas nenä

”Olen saanut äitini nenän ja kauniin hymyn, rakkauden sydämeen, välittämisen, ilon ja seikkailunhalun elämään.” – Kk

Säteilevät silmät

”Perin edesmenneeltä äidiltäni suuret vaaleansiniset silmät.” – Santra

Ihana hymyilme

”Meillä on äitini kanssa samanmuotoiset vartalot, olemme tismalleen yhtä pitkiä ja meillä on samanlainen hymyilevä ilme. Kasvoista olen perinyt lähes kaiken muun äidiltäni, paitsi tuuheat hiukset ja kulmakarvat mummoltani. Onneksi, sillä äitini on erittäin kaunis.” – Jepuna

Kuin kaksi marjaa

”Olen perinyt äitini kasvonpiirteet ja vartalonmallin. Meitä sanotaan usein samannäköisiksi. Ehkä nuorempana olin enemmän isän näköinen, mutta piirteet muuttuivat vielä 20 ikävuoden jälkeen. Nuorena inhosin nenääni, mutta enää en muuttaisi ulkonäössäni mitään. Minusta on mukavaa näyttää äidiltäni, koska hän on kaunis. Sitten joskus aikanaan, kun häntä ei enää ole, näen hänet silti peilistä joka aamu.” – Sunday

Säihkyvät sääret

 ”Olen perinyt äidiltäni hoikat ja kauniit sääret. Vaikka muuten ylimääräisiä kiloja on muissa kohdissa kummallakin, niin sääret ne säteilevät kummallakin.” – Kaisamari

Kauniit hiukset

”Olen perinyt äidiltä pitkät hiukset, jotka minulla on ollut pienestä pitäen.” – Neiti D

Hyvät geenit

”Äidilläni ei ole kovin paljoa ryppyjä eikä ollut hänen äidilläkään. Myös oma ihoni on melko sileä. Olen nyt 34-vuotias.” – Marjaki

Mitä kaunista sinä olet perinyt äidiltäsi?

Lähetä oma kuvasi ja katso lisää lukijoiden kuvia

Äitini perintö -kuvagallerian löydät täällä.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.