Punaiset pohjat ovat Christian Louboutinin kenkien tavaramerkki. Kuvat: Reuters, Christian Louboutin
Punaiset pohjat ovat Christian Louboutinin kenkien tavaramerkki. Kuvat: Reuters, Christian Louboutin

Luksuskenkämerkki Christian Louboutin laajentaa valikoimaansa tyyriisiin kynsilakkoihin.

Jos vilahdus punaista kengänpohjaa saa sydämesi väpättämään, saattaa hankintalistallasi olla pian saman sävyinen kynsilakka.

Punapohjavillitys sai alkunsa, kun ranskalainen kenkäsuunnittelija Christian Louboutin lainasi uransa alussa assistentiltaan pullon kynsilakkaa. Louboutin maalasi suunnitteilla olevan kengän pohjan punaiseksi tehdäkseen designistaan särmikkäämmän. Punapohjaisista kengistä tuli klassikko.

Nyt kauneuspiireissä kohistaan, sillä Christian Louboutin on kertonut antavansa kosmetiikalle takaisin sen, minkä hän aikanaan lainasi. Luksusmerkki nimittäin lanseeraa elokuun lopulla 30 sävyn kynsilakkamalliston. Sävyistä tärkein, kengänpohjanpunainen Rouge Louboutin, on myynnissä jo nyt ainakin yhdysvaltalaistavaratalo Saksin verkkokaupassa.

Fashionista-sivuston mukaan kynsilakka on tällä hetkellä myynnissä olevista luksuslakoista kallein, mutta sivusto kehuu lakkaa varsin mainioksi. Pullollisesta saa pulittaa peräti 50 dollaria eli noin 37 euroa. Hintavimmatkin luksuslakat maksavat Suomessa kymmenisen euroa vähemmän.

Kuten huippukorkeat kengät, kynsilakkaputelikin on muotoilultaan hieman epäkäytännöllinen. Se on peräti 8 tuumaa eli 20 senttimetriä korkea, joten putelia ei välttämättä huvita napata matkalle mukaan. Koriste-esineenä se lienee mainio.

Lue myös:

Glitterpuuteria ja värillisiä kärkiä – näin teet kesän ihanimmat kynnet

Varo nakkisormiefektiä! Valitse kynsilakka ihosi sävyn mukaan

Suoraan vai pyöristäen? Tämä on oikea tapa leikata varpaankynnet

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.