Me Naiset
|
Noora Hapuli
Vanha tuttu, monikäyttöinen avokado. Kuva: Shutterstock
Vanha tuttu, monikäyttöinen avokado. Kuva: Shutterstock

Ei hätää, pakkelin kasvoiltaan saa poistettua myös vähän yllättävämmillä jutuilla.

Joskus käy niin, että meikinpuhdistusaine unohtuu kiireessä kotiin tai on ehtinyt loppua, ennen kuin uusi on ostettuna. Nukkumaan meneminen meikit naamassa ei houkuta, joten mikä neuvoksi? Kurkkaa keittiöösi!

Itsepäiseen silmämeikkiin: käytä avokadoa

Avokadoöljyä käytetään yleisesti meikinpuhdistusaineissa, joten miksei avokadokin kelpaisi? Halkaistun avokadon vihreän lihan pinnassa on eniten öljyä, joten raapaise pumpulipuikolla avokadon pintaa. Avokadossa on runsaasti E-vitamiinia, joten se on myös iholle hyväksi.

Kuivan ihon meikinpuhdistus: kokeile kookosöljyä

Kookosöljyllä saa meikin irtoamaan ja se sopii erityisesti kuivasta ihosta kärsiville. Anna kookosöljyn sulaa kädessäsi nestemäiseksi ja hiero sitä hellävaraisesti kasvoillesi. Pyyhi kookosöljy pois pyyhkeellä tai paperilla. Huuhtele vielä lopuksi vedellä kasvosi. Ole kuitenkin tarkkana, sillä vaikka moni käyttää kookosöljyä, kaikkien iholle se ei sovi. Kookosöljy voi tukkia ihohuokosia, joten jos sinulla on esimerkiksi psoriasis tai ihottumaa, niin skippaa tämä öljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tavalliseen puhdistukseen: testaa maitoa

Olet varmasti kuullut puhdistusmaidoista, mutta ihan tavallinen maitokin jääkaapistasi toimii meikinpuhdistajana. Kasta vanulappu maitolasiin ja hiero sillä kasvosi. Sen pitäisi raikastaa ihosi ja maitohapon kuorivan hellästi ihoasi. Huuhtele puhdistuksen jälkeen huolellisesti vedellä! Jos sinulla on rasvainen iho, käytä rasvatonta maitoa. Jos ihosi on kuiva, käytä täysmaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeistelyyn: suosi kurkkua

Kurkkua sisältävät meikinpuhdistusaineet ovat maailmalla suosittu trendi, ja syykin on ilmeinen: kurkulla on mieletön kyky rauhoittaa ihoa. Siksi sitä on hyvä käyttää kasvovetenä puhdistuksen jälkeen. Leikkaa siis kurkkua, laita ne kylmään veteen ja kasta vanulappu sinne. Pyyhi sillä kasvosi ja nauti pehmeästä ihostasi.

Kasvonaamioon: innostu banaanista

Kasvonaamioita voi tehdä helposti itse, ja banaani on hedelmä tähän tarkoitukseen. Murskaa banaani mössöksi ja laita se kasvoillesi naamion tapaan. Anna olla 5 minuuttia, jotta banaani ehtii imeä kaikki epäpuhtaudet ihostasi. Huuhtele kunnolla lämpimällä vedellä ja saat pehmeän, kosteutetun ihon.

Lähde: Stylecaster

Sisältö jatkuu mainoksen alla