Vanha tuttu, monikäyttöinen avokado. Kuva: Shutterstock
Vanha tuttu, monikäyttöinen avokado. Kuva: Shutterstock

Ei hätää, pakkelin kasvoiltaan saa poistettua myös vähän yllättävämmillä jutuilla.

Joskus käy niin, että meikinpuhdistusaine unohtuu kiireessä kotiin tai on ehtinyt loppua, ennen kuin uusi on ostettuna. Nukkumaan meneminen meikit naamassa ei houkuta, joten mikä neuvoksi? Kurkkaa keittiöösi!

Itsepäiseen silmämeikkiin: käytä avokadoa

Avokadoöljyä käytetään yleisesti meikinpuhdistusaineissa, joten miksei avokadokin kelpaisi? Halkaistun avokadon vihreän lihan pinnassa on eniten öljyä, joten raapaise pumpulipuikolla avokadon pintaa. Avokadossa on runsaasti E-vitamiinia, joten se on myös iholle hyväksi.

Kuivan ihon meikinpuhdistus: kokeile kookosöljyä

Kookosöljyllä saa meikin irtoamaan ja se sopii erityisesti kuivasta ihosta kärsiville. Anna kookosöljyn sulaa kädessäsi nestemäiseksi ja hiero sitä hellävaraisesti kasvoillesi. Pyyhi kookosöljy pois pyyhkeellä tai paperilla. Huuhtele vielä lopuksi vedellä kasvosi. Ole kuitenkin tarkkana, sillä vaikka moni käyttää kookosöljyä, kaikkien iholle se ei sovi. Kookosöljy voi tukkia ihohuokosia, joten jos sinulla on esimerkiksi psoriasis tai ihottumaa, niin skippaa tämä öljy.

Tavalliseen puhdistukseen: testaa maitoa

Olet varmasti kuullut puhdistusmaidoista, mutta ihan tavallinen maitokin jääkaapistasi toimii meikinpuhdistajana. Kasta vanulappu maitolasiin ja hiero sillä kasvosi. Sen pitäisi raikastaa ihosi ja maitohapon kuorivan hellästi ihoasi. Huuhtele puhdistuksen jälkeen huolellisesti vedellä! Jos sinulla on rasvainen iho, käytä rasvatonta maitoa. Jos ihosi on kuiva, käytä täysmaitoa.

Viimeistelyyn: suosi kurkkua

Kurkkua sisältävät meikinpuhdistusaineet ovat maailmalla suosittu trendi, ja syykin on ilmeinen: kurkulla on mieletön kyky rauhoittaa ihoa. Siksi sitä on hyvä käyttää kasvovetenä puhdistuksen jälkeen. Leikkaa siis kurkkua, laita ne kylmään veteen ja kasta vanulappu sinne. Pyyhi sillä kasvosi ja nauti pehmeästä ihostasi.

Kasvonaamioon: innostu banaanista

Kasvonaamioita voi tehdä helposti itse, ja banaani on hedelmä tähän tarkoitukseen. Murskaa banaani mössöksi ja laita se kasvoillesi naamion tapaan. Anna olla 5 minuuttia, jotta banaani ehtii imeä kaikki epäpuhtaudet ihostasi. Huuhtele kunnolla lämpimällä vedellä ja saat pehmeän, kosteutetun ihon.

Lähde: Stylecaster

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.