Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kestomeikit, monitoimituotteet ja pikkuputelit takaavat huolettoman kesän.

1. Monikäyttöisin kosteuttaja

Kosteussuihke on luultavasti kesän tarpeellisin kosmetiikkatuote. Se käy niin iholle kuin hiuksille, ja käyttötarkoituksia sillä on lähes rajattomasti: suihke viilentää kuumana päivänä ja saunan jälkeen tai rauhoittaa auringon polttamaa ihoa. Jos olo tuntuu nihkeältä, pari painallusta kainaloihin ja dekolteelle ja pyyhkäisy paperilla. Kuiviin hiuksiin suihkittuna se aktivoi muotoilutuotteet, jolloin hiuksia on helppo kohentaa uudelleen. 

Paul Mitchellin Awapuhi Moisture mist -suihke, 10 €/100 ml.

2. Pelastavin hiustuote

Reissurähjääntyneen tukan saa hetkessä kuosiin ja freesiksi kuivasampoolla.

Batisten Coconut & exotic tropical tuoksuu kesäisen kookokselta, eikä pikkupullo vie tilaa kassissa, 3,90 €/50 ml.

3. Näppärin putsari

Jos lomailet ­paikassa, jossa ei ole juoksevaa vettä, pakkaa mukaan pumpulia ja puhdistusvesi. Putsari poistaa iholta päivän pölyt ja pakkelit silmämeikkiä myöten, eikä ­sitä tarvitse huuhdella.

Garnierin puhdistusvesi Micellar cleansing water, 7,90 €.

4. Nokkelin meikkilaukku

Päivä biitsillä tai kuumassa autossa? On ikävä yllätys avata meikkipussi ja levittää pehmennyttä huulipunaa tai lämmennyttä voidetta iholle. Jääkaapissa viilennettävän meikkilaukun seinämissä on geeliä, joka pitää pussukan sisällön viileänä pitkään.

Vinkki! Voit myös sujauttaa pikkupyyhkeeseen käärityn kylmäkallen meikkilaukkuun.

 

Nerokasta! Cool-it caddyn Contempo-meikkilaukku, 36,95 €. cool-itcaddy.com

5. Kestävin ripsiväri

Tämän täydellisempää reissu- ja viikonloppuripsaria ei ole! Mustemaisen juokseva, kauneushoitoloiden kesto­maskarakäsittelyä ­jäljittelevä ripsiväri kiinnittyy ripsiin kolmeksi päiväksi ja kestää valumatta kaiken ­uimisesta saunomiseen. ­Meikin poistamisenkin voi unohtaa, sillä väri haalistuu hiljalleen pois.

Lancômen Cils tint -maskara, 33 €.

6. Täydellisin hehkuttaja

Päivettynyt kesäiho ei kaipaa paljon muuta kuin muutaman sipaisun heleytyspuuteria. Diorin Diorskin Nude tan Golden shimmer powder -puuterin hienojakoinen koostumus korostaa rusketusta tyylikkäästi. Kullanhehkua voi sutia kasvoille, dekolteelle ja vartalolle. 

Diorin Diorskin Nude tan Golden shimmer powder, 65,30 €.

7. Pysyvin huulipuna

Tässä on puna, joka kestää korjailematta aamusta iltaan ja illasta aamuun! ­Ensin levitetään tiukasti kiinnittyvä pohjaväri, jonka jälkeen huulimeikki viimeistellään läpinäkyvällä ja kosteuttavalla päällyskerroksella. Rajauskynääkään ei tarvitse, sillä kapeapäisellä applikaattorilla värin saa huulille tarkasti.

Vinkki! Huulimaali kestää niilläkin, jotka pureksivat huuliaan.

Max Factorin Lipfinity Lip colour -huulimaali, 15,90 €.

8. Fiksuin kesätuoksu

Voidemaista tuoksua voi käyttää huoletta niin kaupungilla kuin rannalla. Koska se ei sisällä alkoholia, ei pigmenttilaikuista ole vaaraa. Kiinteä puikkotuoksu kannattaa napata mukaan myös, jos on lähdössä lentomatkalle. 

Vinkki! Jos käytät tavallista hajuvettä, suihkauta sitä ihon sijaan vaatteisiin.

Lushin ruusuinen Imogen ­rose -voidetuoksu, 21,95 €.

9. Kätevin kasvovoide

Reissukassi kevenee kummasti, kun otat käyttöön CC-voiteen. Hoitovoide antaa kasvoille samalla kertaa tehokkaan kosteutuksen, tasoittavan sävyn ja kunnon aurinkosuojan. 

La Roche-Posayn Rosaliac CC -hoitovoide auttaa kaiken lisäksi ennaltaehkäisemään auringon aiheuttamaa ihon punoitusta, 27 €.

10. Kekseliäs kynsilakka

Kesällä kynnet on kiva lakata näyttävillä sävyillä, mutta kun värikäs lakka alkaa rapista, se näkyy selvästi. Lakanpoistoainetta ja pumpuleita tuntuu kuitenkin turhalta roudata matkaan yhtä poistokertaa varten.

Ratkaisu on IsaDoran Peel off ­base -aluslakka, joka irtoaa kynsistä ­vetäisemällä, 8,20 €.

Kasvojen puhdistusainetta voi käyttää oman harkinnan mukaan. Asiantuntija kertoo, miten sopiva naamanpesutahti löytyy.

Moni oppi jo nuorena, että kasvot tulee pestä aamuin illoin, jotta välttyy epäpuhtauksilta.

Toisaalta viime aikoina on alettu varoitella kasvojen liiallisesta pesemisestä. Jos kasvoja pesee usein ja liian voimakkailla aineilla, iho saattaa ärtyä ja mennä jopa huonompaan kuntoon.

Viime aikoina on hehkutettu esimerkiksi hellävaraista mutta tehokasta tuplapuhdistusta sekä pohdittu, olisiko sittenkin parempi pestä kasvot vain kerran päivässä.

Tarvitseeko kasvoja sitten pestä ollenkaan? Mitä tapahtuu, jos ei pese?

Harva on valmis kokeilemaan, mutta Allure-sivusto kysyi asiaa asiantuntijalta.

Pesemättömyyden seuraukset riippuvat ihotyypistä, dermatologi Soren White sanoo. Pääsääntö kuitenkin on, että iho-ongelmat todennäköisesti pahenevat. Rasvainen iho alkaa pukata pintaansa finnejä, ja kuiva iho muuttuu kuivemmaksi ja sameammaksi.

Kasvojen pesu vedellä voi riittää

Jos ihoa ei pese tai sen puhdistaa huonosti, kasvoille kertyy meikkiä, rasvaa, likaa, pölyä, saasteita, hikeä ja kuolleita ihosoluja. Töhnäkerros heikentää myös ihonhoitotuotteiden toimintaa.

Peseminen ei kuitenkaan ole välttämätöntä ennen kuin iholle on oikeasti kertynyt likaa, asiantuntija huomauttaa.

Kasvojen likaantumiseen vaikuttavat ihotyyppi sekä elinympäristö.

Töhnäkerros heikentää ihonhoitotuotteiden toimintaa.

Soren White neuvoo Alluren jutussa, että kuivaihoisille voi monessa tapauksessa riittää vedellä huuhtelu, jos kasvot eivät ole erityisen likaiset. Kun puhdistusaine ei irrota ihossa luontaisesti olevia öljyjä, kasvojen kosteustasapaino säilyy.

Muilla ihotyypeillä paras pesutiheys riippuu siitä, kuinka paljon kasvot rasvoittuvat ja likaantuvat. Kaksi kertaa päivässä puhdistusaineen kanssa on silti maksimi.

Peitevoide kuuluu silmien alle ja näppyjen päälle, mutta myös muissa kasvojen kohdissa sillä on käänteentekevä vaikutus.

1. Nenänpielissä

Joskus peilistä katsovat vähemmän reippaat kasvot, ja asialle tekisi mieli tehdä jotain. Tuntien pakkelointisessioon ei tarvitse ryhtyä, sillä jo punoituksen peittäminen tekee kasvoille ihmeitä. Lähes jokaisella on punaisuutta nenänpielissään, joten niihin kannattaa sipaista ohut kerros peitevoidetta. Punoituksen lisäksi peitevoide häivyttää tummuutta.

Byrdie-sivuston toimittaja kirjoittaa, että hänen maailmansa mullistui, kun hän näki meikkitaiteilijan levittävän peitevoidetta mallin nenän ympärille. Pienellä kikalla on yllättävän iso vaikutus siihen, kuinka virkeiltä kasvot näyttävät.

2. Silmien ulkonurkissa

Moni sutii peiteainetta silmien alle, lähelle sisänurkkaa, mutta myös ulkonurkissa on usein häivähdys tummuutta. Sipaus peitevoidetta ulkonurkkiin tuo kirkkautta ja nostaa katsetta.


3. Leuassa

Leukaan kertyy helposti epäpuhtauksia, jotka jättävät jälkeensä tummia jälkiä. Peitevoide häivyttää värimuutokset, ja koko kasvojen iho näyttää tasaisemmalta.

4. Nenänvarressa

Nenä on meikissä se kohta, joka paljastaa meikkaajan. Voiteilla ja puutereilla on tapana kökkööntyä nenän iholla päivän mittaan, joten nenän meikkikerros kannattaa pitää mahdollisimman ohuena. Ranskalaisnaiset jopa pyyhkivät meikin nenästä pois, jotta kasvot eivät näyttäisi meikatuilta.

Vaaleaa peitevoidetta tai valokynää voi kuitenkin käyttää nenänvarressa korostusvärinä. Nenänvarren korkeimpaan kohtaan levitetty (ja huolella häivytetty) vaalea sävy saa nenän näyttämään kapeammalta ja tuo valoa kasvojen keskiosaan.

Koko nenänpäätä ei kuitenkaan kannata pakkeloida piiloon, vaan ihon luonnolliset sävyt saavat kuultaa meikin läpi. Usein korostusväri neuvotaan levittämään nenään huutomerkin muotoisesti: pitkä viiva nenänvarren keskiosaan ja piste nenänpäähän.


5. Silmäluomilla

Kuten silmänalusihon, myös silmäluomien iho on hyvin ohut. Verisuonet kuultavat helposti niiden läpi, mikä saa silmäluomien ihon näyttämään epätasaisen väriseltä.

Vaikka ei käyttäisi silmämeikkiä, peitevoidetta voi sutaista silmäluomille ohuen kerroksen. Häivytä se aina kulmakarvoihin asti, niin iho näyttää takuulla tasaiselta ja katse pirteämmältä. Peitevoiteen voi kiinnittää esimerkiksi irtopuuterilla, jotta se pysyy iholla pidempään.