Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kestomeikit, monitoimituotteet ja pikkuputelit takaavat huolettoman kesän.

1. Monikäyttöisin kosteuttaja

Kosteussuihke on luultavasti kesän tarpeellisin kosmetiikkatuote. Se käy niin iholle kuin hiuksille, ja käyttötarkoituksia sillä on lähes rajattomasti: suihke viilentää kuumana päivänä ja saunan jälkeen tai rauhoittaa auringon polttamaa ihoa. Jos olo tuntuu nihkeältä, pari painallusta kainaloihin ja dekolteelle ja pyyhkäisy paperilla. Kuiviin hiuksiin suihkittuna se aktivoi muotoilutuotteet, jolloin hiuksia on helppo kohentaa uudelleen. 

Paul Mitchellin Awapuhi Moisture mist -suihke, 10 €/100 ml.

2. Pelastavin hiustuote

Reissurähjääntyneen tukan saa hetkessä kuosiin ja freesiksi kuivasampoolla.

Batisten Coconut & exotic tropical tuoksuu kesäisen kookokselta, eikä pikkupullo vie tilaa kassissa, 3,90 €/50 ml.

3. Näppärin putsari

Jos lomailet ­paikassa, jossa ei ole juoksevaa vettä, pakkaa mukaan pumpulia ja puhdistusvesi. Putsari poistaa iholta päivän pölyt ja pakkelit silmämeikkiä myöten, eikä ­sitä tarvitse huuhdella.

Garnierin puhdistusvesi Micellar cleansing water, 7,90 €.

4. Nokkelin meikkilaukku

Päivä biitsillä tai kuumassa autossa? On ikävä yllätys avata meikkipussi ja levittää pehmennyttä huulipunaa tai lämmennyttä voidetta iholle. Jääkaapissa viilennettävän meikkilaukun seinämissä on geeliä, joka pitää pussukan sisällön viileänä pitkään.

Vinkki! Voit myös sujauttaa pikkupyyhkeeseen käärityn kylmäkallen meikkilaukkuun.

 

Nerokasta! Cool-it caddyn Contempo-meikkilaukku, 36,95 €. cool-itcaddy.com

5. Kestävin ripsiväri

Tämän täydellisempää reissu- ja viikonloppuripsaria ei ole! Mustemaisen juokseva, kauneushoitoloiden kesto­maskarakäsittelyä ­jäljittelevä ripsiväri kiinnittyy ripsiin kolmeksi päiväksi ja kestää valumatta kaiken ­uimisesta saunomiseen. ­Meikin poistamisenkin voi unohtaa, sillä väri haalistuu hiljalleen pois.

Lancômen Cils tint -maskara, 33 €.

6. Täydellisin hehkuttaja

Päivettynyt kesäiho ei kaipaa paljon muuta kuin muutaman sipaisun heleytyspuuteria. Diorin Diorskin Nude tan Golden shimmer powder -puuterin hienojakoinen koostumus korostaa rusketusta tyylikkäästi. Kullanhehkua voi sutia kasvoille, dekolteelle ja vartalolle. 

Diorin Diorskin Nude tan Golden shimmer powder, 65,30 €.

7. Pysyvin huulipuna

Tässä on puna, joka kestää korjailematta aamusta iltaan ja illasta aamuun! ­Ensin levitetään tiukasti kiinnittyvä pohjaväri, jonka jälkeen huulimeikki viimeistellään läpinäkyvällä ja kosteuttavalla päällyskerroksella. Rajauskynääkään ei tarvitse, sillä kapeapäisellä applikaattorilla värin saa huulille tarkasti.

Vinkki! Huulimaali kestää niilläkin, jotka pureksivat huuliaan.

Max Factorin Lipfinity Lip colour -huulimaali, 15,90 €.

8. Fiksuin kesätuoksu

Voidemaista tuoksua voi käyttää huoletta niin kaupungilla kuin rannalla. Koska se ei sisällä alkoholia, ei pigmenttilaikuista ole vaaraa. Kiinteä puikkotuoksu kannattaa napata mukaan myös, jos on lähdössä lentomatkalle. 

Vinkki! Jos käytät tavallista hajuvettä, suihkauta sitä ihon sijaan vaatteisiin.

Lushin ruusuinen Imogen ­rose -voidetuoksu, 21,95 €.

9. Kätevin kasvovoide

Reissukassi kevenee kummasti, kun otat käyttöön CC-voiteen. Hoitovoide antaa kasvoille samalla kertaa tehokkaan kosteutuksen, tasoittavan sävyn ja kunnon aurinkosuojan. 

La Roche-Posayn Rosaliac CC -hoitovoide auttaa kaiken lisäksi ennaltaehkäisemään auringon aiheuttamaa ihon punoitusta, 27 €.

10. Kekseliäs kynsilakka

Kesällä kynnet on kiva lakata näyttävillä sävyillä, mutta kun värikäs lakka alkaa rapista, se näkyy selvästi. Lakanpoistoainetta ja pumpuleita tuntuu kuitenkin turhalta roudata matkaan yhtä poistokertaa varten.

Ratkaisu on IsaDoran Peel off ­base -aluslakka, joka irtoaa kynsistä ­vetäisemällä, 8,20 €.

Alle kympillä voi saada toimivan mattameikkivoiteen, hieman kevyttä sävyä – tai päänsäryn tuhdeista hajusteista.

Jos haussa on halpa meikkivoide, markettien meikkivalikoimasta on paljon apua. Esimerkiksi muutama vuosi sitten Suomeen tulleella Essencellä on valikoimassaan useampikin meikkivoide, jonka hinta jää viiden euron paikkeille. Ehkä kaikkein edullisimmin meikkivoiteensa saa Lidlistä. 

Alle kymmenen euron hintaluokassa valinnanvaraa on jo melko paljon. Myynnissä oleva sävyvalikoima tosin on monessa edullisessa meikkivoiteessa hyvin suppea, esimerkiksi kolme sävyä. Mattameikkivoidetta etsivä löytää edullisen tuotteen todennäköisemmin kuin kuultavaa tai hehkuvaa lopputulosta tavoitteleva. 

Entä laatu? Pikatestasimme kuusi alle kymmenen euron meikkivoidetta.

Perustavaraa ilman peittävyyttä

Cien Liquid Foundation, 3,99 euroa

Sopivan meikkivoidesävyn löytäminen Lidlistä ei ole ihan helppoa, sillä testerit ja peilit puuttuvat. Onneksi pakkauksissa on läpinäkyvät paneelit, joista pilkottavia sävyjä vertailen naamaani taskupeilin avulla. 

Itse meikkivoide on monin tavoin mitäänsanomatonta. Jälki ei ole ihan mattaa eikä ihan kuultavaa, tuoksu on mieto ja voide levittyy kohtalaisesti. Tavara ei ole kovin peittävää, joten erillinen peitevoide on tarpeen.

Meikkivoide kestää sitkeästi kasvoilla läpi jopa erittäin hikisen hot joogan. Iho ei meikit naamassa hikoilusta kylläkään ilahdu.


Tujua tuoksua

Essence Stay All Day 16 Hour Foundation, 4,69 euroa

Pumppupulloon pakattu Essence tuoksuu erittäin voimakkaasti. Jos et pidä hajusteista, älä mene lähelle tätä meikkivoidetta! 

Meikkivoide levittyy miellyttävästi ja peittää hyvin. Läheltä katsottuna juonteet ja kuivat kohdat korostuvat, mutta työpaikalla lopputulos saa kehuja. 

Tuote lupaa 16 tunnin pitoa. Sekaiholle kiilto ilmaantuu iltaan mennessä, kuivuuteen taipuvainen iho taas tuntuu entistä kuivemmalta. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Kaikki testatut meikkivoiteet myydään 30 millilitran pakkauksissa, joten meikkivoiteiden hinnat ovat vertailukelpoisia keskenään.

Mattaa monessa sävyssä

Maybelline FIT Me!, 8,70 euroa

Halpismeikkivoiteista Maybellinen voide on ainoa, josta on tarjolla laaja sävyvalikoima. 16 sävyn joukosta löytyy myös pari tumman ihon sävyä – niitä ei ole tarjolla muissa tämän hintaluokan meikkivoiteissa. 

Meikkivoide on juoksevaa ja hyvin levittyvää eikä käyttökokemus näin ollen muistuta tunkkaisista teinivuosista. Tuoksukin on mieto. Putelin kyljessä luvataan mattaa jälkeä ja ihohuokosten katoamista. Ihohuokoset ovat kyllä tallella meikkaamisen jälkeenkin, mutta lopputulos on tosiaan sopivan matta. 

FIT Me! on perustoimiva mattameikkivoide.


Täydellistä tasaisuutta

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation, 8,90 euroa

Rimmelin liisterimäinen meikkivoide muistuttaa teinivuosien meikkivoiteita, eli kyseessä on todella tuhti tapaus. Ennen levittämistä ajattelen, ettei tämä tökötti naamassa kehtaa lähteä ihmisten ilmoille.

Vaikutelma on jotain vahanuken ja posliininuken väliltä.

Stay Matte saa hämmästyttävän hyvin aivan kaikki epäpuhtaudet piiloon, muttei luo kuitenkaan täysin pakkelimaista efektiä kasvoille. Yleisvaikutelma on silti nukkemainen – jotain vahanuken ja posliininuken väliltä. 

Tuoksu ja koostumus ovat kummalliset, mutta tuote on pysyy hyvin sekaihoisen naamassa päivän ilman kiiltoefektiä. Tuote toimii mainiosti, jos kaipaa iholleen täydellistä tasaisuutta.

Kevyttäkin kevyempää

Nordic G!rl Best Ma(t)te Forever Matte Foundation by Lumene, 8,90 euroa

Jos olisi olemassa termi ensimeikkivoide, Lumenen Nordic G!rl sarjan meikkivoide menisi siihen kategoriaan. Mattameikkivoiteeksi nimitetty tuote on niin ohutta ja läpikuultavaa, että siitä tuskin jäisi kiusallisia meikkivoiderajoja, vaikka sitä levittäisi maalitelalla. 

Kasvot eivät ainakaan tunnu tahmeilta tai pakkeloiduilta, mutta mattavaikutuksen havaitseminen jää mielikuvituksen varaan. Nordic G!rl sopii erittäin luonnollista lookia etsivälle. 

Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.
Meikkivoiteet vasemmalta oikealle: Nordic G!rl, Essence, Maybelline, Benecos, Rimmel ja Cien. Cien-meikkivoiteen ostopaikassa Lidlissä ei ollut testereitä, joten sopivan sävyn ostaminen ei aivan onnistunut.

Kuultavaa luonnonkosmetiikkaa

Benecos Light Liquid Foundation, 9,99 euroa

Tokmannin Benecos-valikoimaan kuuluu kaksi meikkivoidesarjaa, joista kummastakin on tarjolla kolme sävyä – mutta eri sarjoissa on eri sävyt. 

Voide on rakenteeltaan melko tuhtia ja tahmeaa, sen oloista, kuin sen sisään olisi vispattu ilmaa. Meikki ei tunnu levittyvän kovin hyvin, mutta yllättäen lopputulos on onnistunut. Meikkivoide sulautuu ihoon kauniisti.

Kasvot tuntuvat tahmaisilta pitkin päivää, mutta kaunis kuultava lopputulos säilyy iltaan asti.

Ohuthiuksisen kannattaa leikitellä jakauksellaan, sillä se saa kuontalon näyttämään tuuheammalta.

Ohuita hiuksiaan on turha vihata – siksi olemme listanneet 10 syytä rakastaa niitä, esimerkiksi ajan ja rahan säästymisen.

Paljon on myös tehtävissä, jotta hiukset näyttäisivät kuohkeammilta. Yksi helpoimmista tempuista on jakauksella leikittely. Byrdie-sivuston artikkelissa neuvotaan, että ohuille hiuksille sopii parhaiten sekainen jakaus.

– Älä kampaa hiuksia siistille jakaukselle. Pidä jakaus sotkuisena ja suunnattuna taakse kohti päälakea. Älä myöskään kasvata hiuksia liian pitkiksi, kampaaja Scott Ade neuvoo jutussa.

Sotkuinen jakaus kannattaa ehdottomasti tehdä pään sivuun. Silloin sen voi heilauttaa kesken päivän toiselle puolelle – ja tadaa, hiuksissa on taas reilusti pöyhkeyttä!

Jos aikaa ja valmiutta panostamiseen löytyy enemmän, pohjalle voi tehdä kampaamotason föönauksen, joka näyttää takuulla tuuhealta.