Mikään ei ole ikuista. Ei varsinkaan kynsilakka. Mutta jospa näillä vinkeillä saisi edes päivän jatkoaikaa?

Voi sitä riemua, kun kynsilakan onnistuu kerrankin levittämään nätisti ja selviytyy kuivumisvaiheestakin lakkausta töhrimättä. Toisaalta harvoin ilo on kovin pitkäikäinen, sillä laatukynsilakatkin alkavat lohkeilla aivan liian nopeasti.

Lakoissa on eroja, se on selvä, mutta jotta kynsilakasta saa parhaan mahdollisen kestävyyden irti, se pitäisi myös levittää oikeaoppisesti. Näille vinkeille kannattaa ainakin antaa mahdollisuus.

1. Älä ravista

Vaikka tuntuisi kuinka houkuttelevalta hieman hölskytellä lakkaa pullossa, älä tee sitä! Se ei ole mitään piimää, jonka tasainen koostumus pitää varmistaa raivokkaalla ravistelulla.

Älä tee sitä! Se ei ole mitään piimää.

Kynsilakassa olevien sekoituskuulien ansiosta hellä pyörittely kämmenien välissä riittää. Jos kynsilakka on kuitenkin jostakin syystä saanut liian kovaa kyytiä, siihen on voinut kertyä ilmakuplia. Silloin pullon kannattaa antaa olla paikoillaan jonkin aikaa, jotta kuplat poistuvat lakasta ja lopputuloksesta tulee siisti.

2. Sulje kynnen kärki lakalla

Sen jälkeen, kun lakan on levittänyt koko kynnelle, kärkiosa tulisi vielä "sulkea" vetämällä lakkaa siveltimellä kynnen kärjen reunasta reunaan. Lakkauksesta pitäisi tulla kestävämpi, kun koko kynsi on kunnolla lakattu kärkeä myöten, neuvoo Red-sivusto.

3. Välttele kuumaa vettä

Esimerkiksi lämpimässä suihkussa kynsilevyn alla oleva alue, kynsipeti, turpoaa hieman. Tuoreeseen lakkaan aiheutuu rasitusta, kun kynsipeti ensin laajenee ja sitten palautuu normaaliin kokoonsa, minkä vuoksi lakka saattaa lohkeilla. Siksi kynsiä ei kannata lakata juuri ennen suihkua tai heti sen jälkeen.

4. Aloita puhtaalta kynneltä

Puhtautta ja kuivuutta ei voi liikaa korostaa, sillä rasva ja kosteus sopivat huonosti yhteen kynsilakan kanssa. Pyyhi kynnet kynsilakanpoistoaineella, pese kädet ja anna niiden kuivua kunnolla ennen lakkauspuuhiin ryhtymistä.

5. Suosi ohuita kerroksia

Tässä auttaa, kun lakka on koostumukseltaan sopivan juoksevaa. Vuosikausia vanhat lakat kannattaa hävittää, koska niillä lopputuloksesta on vaikea saada siistiä ja kestävää.

Ohuet kerrokset kuivuvat paksuja paremmin.

Kynsilakan kestävyys paranee, kun jokaisen kerroksen antaa kuivua kunnolla. Ohuet kerrokset kuivuvat paksuja paremmin. Lakka on kuiva, kun sen pinta on muuttunut märännäköisestä kiiltäväksi.

Perussääntö on: yksi kerros aluslakkaa, kaksi värillistä kynsilakkaa ja kerros päällyslakkaa. Kunnon kuivuminen joka välissä!

6. Lisää päällyslakkaa

Kynsilakan kestoa voi pidentää hieman korjaamalla kärkien pienet kulumat joko viilaamalla tai lisäämällä varovasti värilakkaa kohtiin, joista se on kadonnut. Vielä hieman märän lakan päälle levitetty kerros päällyslakkaa tekee pinnasta jälleen tasaisen.

Jos olet hulluttelutuulella, lisää glitterlakkaa. Sitä ei irrota pirukaan.

Jos väri on kunnossa, pelkkää värilakkaa kannattaa lisätä parin päivän jälkeen, jotta vaivalla tehty lakkaus saisi lisäaikaa. Tai jos olet hulluttelutuulella, lisää kynsilakkauksen päälle glitterlakkaa – sitähän ei tunnetusti saa pirukaan kynnestä irti.

+ Jos (ja kun) mikään ei auta:

Elämä on siitä jännää, että säännöllisesti tielle vain osuu vetoketju tai juustohöylä, joka turmelee parhaimmankin lakkauksen. Mikään ei ole ikuista, eikä varsinkaan kynsilakka, mutta hei, ainakin tyyliä pääsee vaihtamaan usein! Siihen kannattaa suhtautua mahdollisuutena.

Sosiaalisessa mediassa nousi äläkkä, kun menestysfirman meikkivoiteen uusi sävyvalikoima syrji voimakkaasti tummaihoisia.

Jos pitäisi valita, mikä oli vuoden 2017 merkittävin kauneustapaus, erittäin korkealle listalla nousisi laulaja Rihannan lanseeraama meikkimerkki Fenty Beauty ja sen meikkivoide.

Pro Filt’r Soft Matte Longwear -meikkivoide on ihan samanlainen nimihirviö kuin monet muutkin kauneustuotteet, mutta siitä erityisen tekee, että meikkivoide lanseerattiin heti 40 sävyssä aivan vaaleasta todella tummaan.

Myös moni muu yritys on viimein havahtunut siihen, että ihonsävyjä on valtava määrä ja pyrkinyt laajentamaan pohjameikkituotteidensa sävyvalikoimaa. Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15, sillä eri tummuusasteiden lisäksi pitää huomioida myös ihojen pohjasävyt viileästä lämpimään.

Vloggaaja Huda Kattanin meikkimerkiltä ilmestyi viime vuonna meikkivoide 30 eri sävyssä. Perinteisempien brändien puolelta esimerkiksi Estee Lauderin legendaarisesta Double Wear -meikkivoiteesta on vastikään julkaistu uusia sävyjä, minkä ansiosta sävyjä on nyt markkinoilla peräti 42.

Vain viidesosa sävyistä tarkoitettu tummaihoisille

Mutta kaikki eivät opi. Erityisesti tubettajien keskuudessa suositun Tarte-merkin Shape Tape -peitevoide oli yksi viime vuoden menestystuotteista, ja tämän vuoden alussa yritys julkisti kauan odotetun meikkivoiteen samasta Shape Tape -sarjasta. Sävyjä on tarjolla vaatimattomat 15, joista kolme on tarkoitettu keskitummalle tai tummalle iholle.

 

🦋 SWATCHES!!🦋 of the @tartecosmetics Double Duty Shape Tape Hydrating (bottom left) + Matte Foundations! (Right)—Arriving Online on Tarte’s Website on 1/15 & @ultabeauty on 1/21 and in stores on 2/4! Along with their Double Duty Beauty Paddle to Perfection Foundation Brush $28 & their Double Duty Beauty The Shaper Contouring Beauty Sponge $18! Who’s excited to try these?! Let me know! - - - Follow me to stay updated on the latest makeup/beauty news, product reviews and More! Feel free to DM, tag, or #beautymarked23 to share news! _ - - 📷: @popsugarbeauty #makeup #makeupartist #makeupaddict #makeupnews #makeupjunkie #makeupobsessed #makeuponpoint #makeuplover #makeupbrushes #cosmetics #bbloggers #beautyjunkie #ilovemakeup #mua #makeupblogger #makeuptalk #beautyaddict #lipstickjunkie #Tarteist #Rethinknatural #makeuphaul #tartecosmetics #comingsoon #swatches #shapetapeconcealer #shapetapenation #ultabeauty #shapetapefoundation

Henkilön 🦋 BeautyMarked23 🦋 (@beautymarked23) jakama julkaisu

Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15.

Lanseerauksesta onkin noussut sosiaalisessa mediassa kunnon äläkkä. Bustle-sivusto kirjoittaa, että tummaihoiset vloggaajat ovat arvostelleet brändiä äänekkäästi.

– En arvosta sitä, että koko joukko ihmisiä pyyhitään pois räikeästi, vloggaaja Jackie Aina toteaa Youtube-videollaan.

Erityisen loukkaavaa on se, että vaikka sävyvalikoima on hyvin rajoitettu, vaaleita sävyjä on kuitenkin monta erilaista, ikään kuin valkoihoiset asiakkaat olisivat etusijalla. Lisäksi kaikki kolme tummempaa sävyä ovat pohjasävyltään hyvin oransseja, joten vaikka tummuusaste olisi oikea, sävy tuskin silti sopii kaikille.

Makeupshayla-kanavan arvostelu Shape Tape -meikkivoiteesta keskittyi sävyvalikoiman ruotimiseen.

Tarte kertoi PopSugarille, että he työstävät parhaillaan kymmentä uutta sävyä. Hätäilyn sijaan he olisivat voineet odottaa ja lanseerata kaikki 25 kerralla, sillä vaikka tuote olisi kuinka hyvä, nyt kaikki keskustelu pyörii vain sävyvalikoiman ympärillä.

Yritys pahoitteli virhettään, vaikka se ehkä olikin jo liian myöhäistä. 

”Tiedämme, ettemme voi selitellä.”

– Halusimme saada tuotteen ulos niin nopeasti kuin mahdollista ja teimme päätöksen mennä eteenpäin ennen kuin kaikki sävyt olivat valmiita. Tiedämme, ettemme voi selitellä ja otamme täyden vastuun tällaisesta lanseerauksesta, yritys viestitti Instagramissa.

Vaikka vuosi 2018 alkoikin kohun saattelemana, suunta on oikea, ja moni yritys miettii tuotelanseerauksiaan entistä tarkemmin. Meille kuluttajille se tarkoittaa entistä parempia valikoimia, jotka eivät toivottavasti enää jätä ketään ulkopuolelle.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide.