Lob eli pitkä polkkatukka näkyi joka puolella! Näyttelijä Jennifer Lawrence poseerasi marraskuussa Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeisen osan ensi-illassa Los Angelesissa. Kuva: Reuters
Lob eli pitkä polkkatukka näkyi joka puolella! Näyttelijä Jennifer Lawrence poseerasi marraskuussa Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeisen osan ensi-illassa Los Angelesissa. Kuva: Reuters

Mistä kauneustrendeistä puhuttiin vuonna 2015? Ainakin näistä 11:stä, joista myös Me Naiset kertoi. Oli pitkiä polkkatukkia, miesten feikkimutturoita ja meikittömiä silmiä.

1. Contouringilla uudet kasvot

Kim Kardashian on tämän lajin kuningatar! Contouringissa kasvojen piirteitä korostetaan tai häivytetään käyttämällä tummia tai vaaleita korostusvärejä strategisissa paikoissa – joskus lähtötilanne näyttää klovnimaiselta. Tekniikalla saa esimerkiksi poskipäät kohoamaan pilviin. Sana contour tarkoittaakin englanniksi ääriviivaa, jollaisia ei – korostetaan nyt vielä: ei – ole tarkoitus näkyä enää lopputuloksessa.

2. Strobing, se helpompi vaihtoehto

Contouring vähemmän prinsessamainen ja hankala pikkusisko on strobing, jossa kasvoille meikataan valoa hehkuvan korostusvärin avulla. Sitä sipaistaan esimerkiksi silmien sisäkulmiin.

3.  Lob siellä, lob täällä

Mikä ihmeen lob? No siis tietenkin pitkä polkkatukka eli long bob. Lob. Ihan loogista. Tätä tähtien suosikkihiustyyliä kokeilivat ainakin Kylie Jenner, Jessica Alba ja Katie Holmes. Suosion salaisuus: lobissa yhdistyy lyhyiden hiusten helppohoitoisuus ja pitkien hiusten monipuolisuus. Voitto!

4. Bronde ja muut trendivärit

Vuosi 2015 muistetaan mitä mielikuvituksellisimmista hiusvärikokeiluista. Oli bronde-väri, joka ei ollut vaalea eikä tumma, vaan jotain siltä väliltä. Jennifer Lopez ainakin tykkäsi. Oli vihreitä hiuksia, esimerkiksi Katy Perryllä. Oli väriloistossa hehkuvaa avaruustukkaa ja sitten oli vauvantukkaa. Tukkaa, jonka värit matkivat öljyä. Syksyistä tulitukkaa punaisin sävyin. Vaikka mitä.

5. Miesten feikkimutturat

Kun jo vähän oli saatu tarpeekseen mutturoista eli miesnutturoista eli miesten pitämistä nutturoista (esimerkiksi Leonardo DiCaprio tykkäsi), ilmiö nousi seuraavalle asteelle: miehille tuli myyntiin feikkimutturoita. Argh!

6. Meikittömät silmät

Catwalkeillakin näkyi meikkityylejä, jotka eivät korostaneet silmiä lainkaan. Ripsivärin saattoi skipata myös tavallinen ihminen vedoten trendikkyyteen.

7. Konfettia tukkaan

Joulukuussa inspiroiduttiin koristelemaan hiukset konfeteilla. Operaatio vaati hillittömiä määriä hiuslakkaa ja hermoja, koska lakkakiinnityksestä huolimatta konfetit varisivat sinne tänne jättäen jälkeensä hillittömän sotkun. Katso täältä toimittajan sottainen testi.

8. Vagina kauniiksi

Vajacial-hoidoiksi kutsuissa toimenpiteissä tehdään kaikki sama mitä kasvoille: kuoritaan, höyrytetään ja kuorrutetaan rauhoittavalla naamiolla. Sisään kasvaneet karvat nypitään ja vulvan aluetta saatetaan myös valkaista. Näitä ulkomailla suosittuja kauneushoitoja kommentoi hieman järkyttyneenä suomalainen kauneusyrittäjä Tiina Jylhä.

9. Siemenneste kasvonaamioksi

Kyllä. Voi kyllä. Bloggari Tracy Kiss hehkutti Youtubessa, kuinka saa ystävältään siemennestettä, jota käyttää kasvonaamiona. Tulee kuulemma nuoremman ja raikkaamman näköinen naama. Ihotautilääkärit varoittelivat, että vaikkei spermassa sinänsä mitään vikaa olekaan, siitä voi tarttua esimerkiksi herpes.

10. Finniporno valtasi internetin

Ihan tavalliset tyypit lataavat Youtubeen ja muualle videoita, joissa puristelevat toistensa meganäppyjä ja mustapäitä ja puhkovat erilaisia patteja. Eräällä Dr Pimple Popperiksi kutsutulla naisella on yli puoli miljoonaa seuraajaa.

11. Hei, kynsissäni on kuplia!

Instagramin valtasivat kynnet, joiden pinnalta näytti kohoavan valtavia kuplia. Niin valtavia, että jäi mietityttämään, olivatko tällaiset kynnet kivat vai kauheat. 119 Me Naisten lukijaa äänesti, ja 98 prosenttia tuomitsi ne kauheiksi.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29