Lob eli pitkä polkkatukka näkyi joka puolella! Näyttelijä Jennifer Lawrence poseerasi marraskuussa Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeisen osan ensi-illassa Los Angelesissa. Kuva: Reuters
Lob eli pitkä polkkatukka näkyi joka puolella! Näyttelijä Jennifer Lawrence poseerasi marraskuussa Nälkäpeli-elokuvasarjan viimeisen osan ensi-illassa Los Angelesissa. Kuva: Reuters

Mistä kauneustrendeistä puhuttiin vuonna 2015? Ainakin näistä 11:stä, joista myös Me Naiset kertoi. Oli pitkiä polkkatukkia, miesten feikkimutturoita ja meikittömiä silmiä.

1. Contouringilla uudet kasvot

Kim Kardashian on tämän lajin kuningatar! Contouringissa kasvojen piirteitä korostetaan tai häivytetään käyttämällä tummia tai vaaleita korostusvärejä strategisissa paikoissa – joskus lähtötilanne näyttää klovnimaiselta. Tekniikalla saa esimerkiksi poskipäät kohoamaan pilviin. Sana contour tarkoittaakin englanniksi ääriviivaa, jollaisia ei – korostetaan nyt vielä: ei – ole tarkoitus näkyä enää lopputuloksessa.

2. Strobing, se helpompi vaihtoehto

Contouring vähemmän prinsessamainen ja hankala pikkusisko on strobing, jossa kasvoille meikataan valoa hehkuvan korostusvärin avulla. Sitä sipaistaan esimerkiksi silmien sisäkulmiin.

3.  Lob siellä, lob täällä

Mikä ihmeen lob? No siis tietenkin pitkä polkkatukka eli long bob. Lob. Ihan loogista. Tätä tähtien suosikkihiustyyliä kokeilivat ainakin Kylie Jenner, Jessica Alba ja Katie Holmes. Suosion salaisuus: lobissa yhdistyy lyhyiden hiusten helppohoitoisuus ja pitkien hiusten monipuolisuus. Voitto!

4. Bronde ja muut trendivärit

Vuosi 2015 muistetaan mitä mielikuvituksellisimmista hiusvärikokeiluista. Oli bronde-väri, joka ei ollut vaalea eikä tumma, vaan jotain siltä väliltä. Jennifer Lopez ainakin tykkäsi. Oli vihreitä hiuksia, esimerkiksi Katy Perryllä. Oli väriloistossa hehkuvaa avaruustukkaa ja sitten oli vauvantukkaa. Tukkaa, jonka värit matkivat öljyä. Syksyistä tulitukkaa punaisin sävyin. Vaikka mitä.

5. Miesten feikkimutturat

Kun jo vähän oli saatu tarpeekseen mutturoista eli miesnutturoista eli miesten pitämistä nutturoista (esimerkiksi Leonardo DiCaprio tykkäsi), ilmiö nousi seuraavalle asteelle: miehille tuli myyntiin feikkimutturoita. Argh!

6. Meikittömät silmät

Catwalkeillakin näkyi meikkityylejä, jotka eivät korostaneet silmiä lainkaan. Ripsivärin saattoi skipata myös tavallinen ihminen vedoten trendikkyyteen.

7. Konfettia tukkaan

Joulukuussa inspiroiduttiin koristelemaan hiukset konfeteilla. Operaatio vaati hillittömiä määriä hiuslakkaa ja hermoja, koska lakkakiinnityksestä huolimatta konfetit varisivat sinne tänne jättäen jälkeensä hillittömän sotkun. Katso täältä toimittajan sottainen testi.

8. Vagina kauniiksi

Vajacial-hoidoiksi kutsuissa toimenpiteissä tehdään kaikki sama mitä kasvoille: kuoritaan, höyrytetään ja kuorrutetaan rauhoittavalla naamiolla. Sisään kasvaneet karvat nypitään ja vulvan aluetta saatetaan myös valkaista. Näitä ulkomailla suosittuja kauneushoitoja kommentoi hieman järkyttyneenä suomalainen kauneusyrittäjä Tiina Jylhä.

9. Siemenneste kasvonaamioksi

Kyllä. Voi kyllä. Bloggari Tracy Kiss hehkutti Youtubessa, kuinka saa ystävältään siemennestettä, jota käyttää kasvonaamiona. Tulee kuulemma nuoremman ja raikkaamman näköinen naama. Ihotautilääkärit varoittelivat, että vaikkei spermassa sinänsä mitään vikaa olekaan, siitä voi tarttua esimerkiksi herpes.

10. Finniporno valtasi internetin

Ihan tavalliset tyypit lataavat Youtubeen ja muualle videoita, joissa puristelevat toistensa meganäppyjä ja mustapäitä ja puhkovat erilaisia patteja. Eräällä Dr Pimple Popperiksi kutsutulla naisella on yli puoli miljoonaa seuraajaa.

11. Hei, kynsissäni on kuplia!

Instagramin valtasivat kynnet, joiden pinnalta näytti kohoavan valtavia kuplia. Niin valtavia, että jäi mietityttämään, olivatko tällaiset kynnet kivat vai kauheat. 119 Me Naisten lukijaa äänesti, ja 98 prosenttia tuomitsi ne kauheiksi.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.