Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.

Tämä lienee monelle naiselle tuttu kaava: Tukka on aamulla likainen, eikä suihkuun ehdi. Kuivasampoo on tällaisten liimalettipäivien pelastus. Tiesitkö, että kyseisestä taikapölyä löytyy myös keittiön kuiva-ainekaapista?

Moni välttelee vehnäjauhoa kuin ruttoa. Se turvottaa, pöhöttää ja lihottaa. Huonona tukkapäivänä se kuitenkin ajaa saman asian kuin kuivasampoo. Testasimme, miten esimerkiksi The Good Morning -bloggaajan suosima kikka pelastaa "bad hair dayn".

Poimi nämä niksit:

1. Valitse vehnäjauho. Vehnäjauho on riittävän karkeaa pysyäkseen hiuksissa. Sen sijaan esimerkiksi perunajauho liihottelee tiehensä helpommin ja voi saada aikaan lumihiutaleolkapäät.

2. Vältä sotkua. Vehnäjauho leijailee helposti minne huvittaa, joten suojaa vaatteet vaikkapa pyyhkeellä. Jauho kannattaa levittää lavuaarin yllä tai suihkussa, jolloin välttyy remonttipölyä muistuttavan sotkun siivoamiselta.

3. Levitä oikeisiin kohtiin. Hiusraja, niska ja jakaus ovat nuhjuisimpia kohtia, joten tupsuta jauhoja erityisesti näihin kohtiin.

4. Kampaa hiukset. Jauhokökkäreet eivät kuulu hienon naisen hiuksiin. Siistin lopputuloksen takaamiseksi harjaa hiukset läpi hellästi. Myös sormien avulla kannattaa käydä läpi kohdat, jotka ovat jääneet turhan valkoisiksi.

5. Käytä muotoilutuotetta. Jauhot eivät valitettavasti toimi yhtä tehokkaana muotoilutuotteena kuin varsinainen kuivasampoo. Siispä hiuslakka tai hiuspuuteri apuun, mikäli kaipaa lisää volyymiä tai tukea kampaukseen.

6. Vain blondeille. Kotikutoinen kuivasampoo ei valitettavasti toimi bruneteilla. Tummaveriköllä lopputulos voi vaikuttaa liikahilseilystä kärsivältä päänahalta.

Lopputulos:

Pesua huutaneet hiukset pärjäsivät vielä päivän verran ilman suihkua vehnäjauhokäsittelyn jälkeen. Hiukset tuntuivat pehmeiltä ja raikkailta,  ja värikin kirkastui selvästi. Helppo, nopea ja edullinen ratkaisu kiireisiin hetkiin!

Lue lisää:

Tuuheat hiukset yhdellä pesulla

Näin syntyy kestävä kampaus

Vaseliinista on moneksi aina huulikiillosta kantapäiden kosteutukseen. Nyt vaseliinilla tavoitellaan myös pehmeääkin pehmeämpää ihoa.

Internet kuhisee nyt halvasta menetelmästä, jolla talven kuivattaman ihon saa pehmeäksi yhdessä yössä – vaseliinista.

Glamour-lehti kertoo, että ”slugging”-menetelmän ideana on puhdistaa iho ja levittää yövoide kuten normaalistikin, mutta lisätä kosteusvoiteen päälle vielä kerros vaseliinia. Voidekerrokset saavat vaikuttaa kasvoilla yön yli.

Kuulostaa tahmaiselta eikä niin kauniilta, mutta kuulemma toimii. Ihoa pehmentävän vaikutuksen kerrotaan perustuvan siihen, että vaseliini ikään kuin lukitsee kosteusvoiteen ihoon.

– Herätessäni käsittelyä seuraavana aamuna kasvoni tuntuivat pehmeämmiltä kuin koskaan. Olen uudestisyntynyt. Olen uusi nainen, menetelmää kokeillut käyttäjä kirjoittaa Redditissä.

”Kasvoni tuntuivat pehmeämmiltä kuin koskaan.”

Kirjoittaja innostuu kuvailemaan, että muutos oli yhtä iso kuin se, että toukasta syntyy perhonen.

– Ihoni on sileä ja onnellinen: se on sellainen kuin sen pitäisi olla mutta ei ikinä ollut.

Meillä Suomessa stylisti Ida Jokikunnas kertoi käyttäneensä samaa kikkaa silmänympärysvoiteen kanssa. Hän sanoi Me Naisten jutussa muutama vuosi sitten, että vaseliini tehostaa jokaisen ihonhoitotuotteen voimaa.


”Vaikutus kestää koko päivän”

Myös Glamour-lehden toimittaja Rachel Nussbaum kokeili tekniikkaa ja yllättyi.

– Ihoni tuntui hullun pehmeältä, ja kun aamulla pesin kasvoni vedellä, iho tuntui niin sileältä, että vesi liukui pois iholta. Kun ihon taputtelee kuivaksi, iho ei tunnu tahmealta. Iho on samettinen ja täyteläinen, ja vaikutus kestää koko päivän.

– Myös kuiva iho suun ympärillä on muisto vain.

Enää pitäisikin sitten tietää, kuka pesee kaikki ne tahmaisen vaseliinin sotkemat tyynyliinat.

Yhdeksän ehdotusta sinulle, joka kaipaat hiuksiisi uutta ilmettä. 

Jos haluat tehdä hiuksillesi jotakin, mutta et ihan vielä tiedä mitä, olet tullut oikeaan paikkaan. Virkistäisikö jokin näistä muutoksista?

1. Otsatukka

Malli Riley Keough antaa otsiksen olla pörrössä.
Malli Riley Keough antaa otsiksen olla pörrössä.

Otsatukka jossakin lukuisista muodoistaan on aina muodissa.

Otsis sopii kaikenlaisille kasvoille, mutta luonteelta se vaatii ripauksen viitseliäisyyttä. Jos otsatukan työläys mietityttää, harkitse rentoa verho-otsista jatkuvaa ylläpitoa vaativan ylipitkän otsatukan ja helposti pystyssä sojottavan miniotsiksen sijaan.

Jos olet rohkea – tai rahaton – tutustu ohjevideoihin, joilla jaetaan parhaat niksit otsatukan leikkaamiseen itse. Omalla vastuulla!

2. Pottatukka

Kulho päähän ja saksimaan! Monen lapsuudesta tuttu klassinen pottamalli on taas in

3. Permis

Näyttelijä Zendaya vaihtaa hiustyyliä kuin sukkia. Tässä ihastuttava kiharakampaus.
Näyttelijä Zendaya vaihtaa hiustyyliä kuin sukkia. Tässä ihastuttava kiharakampaus.

Jos kihara kiinnostaa, harkitse permanenttia. Rakennekäsittelymenetelmät ovat kehittyneet hurjasti sitten 1980-luvun.

Lue ennen kampaajalle soittamista yhdeksän kysymystä ja vastausta permiksestä.

4. Pastelliväri

Vapauta sisäinen yksisarvisesi ja anna muutaman vuoden ajan villinneelle pastellitrendille mahdollisuus. Jos kokopinkki tukka ei innosta, pohdi hattaranväristä tyveä tai hennon turkooseja latvoja.

Pastellitukka luodaan yleensä vaalennuksella ja suoraväreillä. Muista, että sävyn ylläpitäminen vaatii suoravärillä tai sävyä antavalla hoitoaineella läträämistä kotikylppärissäkin.

5. Lyhyt leikkaus

Laulaja Katy Perry luottaa lyhyisiin hiuksiin.
Laulaja Katy Perry luottaa lyhyisiin hiuksiin.

Pätkäisty tukka on trendikäs, helppo ja ihana – lue lisää syitä leikata lyhyeksi täältä

Jos olet aina ollut pitkätukka ja muutos arveluttaa, kokeile lyhyen tukan sopivuutta kasvoillesi helpolla testillä.

Kiitos lyhyiden hiusten muodikkuuden, lyhyisiin hiusmalleihin on tarjolla valtavasti inspiraatiota.


6. Oma väri takaisin

Kyllästyttääkö tyvikasvun kanssa taisteleminen? Tee elämästäsi helpompaa ja anna oman värisi kasvaa takaisin. 

Lue kampaajan vinkit siirtymävaiheen helpottamiseen ja muista, että harmaantuvakin oma väri on kaunis – ja että harmaita on myös kolmekymppisillä julkkismalleilla.


7. Jakaus vaihtoon

Syvä sivujakaus pukee näyttelijä Lily Collinsia.
Syvä sivujakaus pukee näyttelijä Lily Collinsia.

Joskus uusi trenditukka vaatii vain muutaman kammanvedon. Erityisesti syvä sivujakaus on nyt ajankohtainen.

8. Uusi kampaus

Vaihtelunhaluiselle paras hiusmuutos voi olla sorminäppäryyden lisääminen, eli muutaman uuden kampauksen opetteleminen. Jos olet pitkähiuksinen, katso ohjeet esimerkiksi rentoon lettikruunuun ja täydelliseen perusnutturaan. Jos taas hiuksesi ovat lyhyet, tsekkaa lyhyen tukan lettivinkit

9. Turbaani

Eikö mikään hiusidea edelleenkään miellytä? Opettele tekemään tyylikäs turbaani valokuvaaja Meeri Koutaniemen opeilla.