Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.

Tämä lienee monelle naiselle tuttu kaava: Tukka on aamulla likainen, eikä suihkuun ehdi. Kuivasampoo on tällaisten liimalettipäivien pelastus. Tiesitkö, että kyseisestä taikapölyä löytyy myös keittiön kuiva-ainekaapista?

Moni välttelee vehnäjauhoa kuin ruttoa. Se turvottaa, pöhöttää ja lihottaa. Huonona tukkapäivänä se kuitenkin ajaa saman asian kuin kuivasampoo. Testasimme, miten esimerkiksi The Good Morning -bloggaajan suosima kikka pelastaa "bad hair dayn".

Poimi nämä niksit:

1. Valitse vehnäjauho. Vehnäjauho on riittävän karkeaa pysyäkseen hiuksissa. Sen sijaan esimerkiksi perunajauho liihottelee tiehensä helpommin ja voi saada aikaan lumihiutaleolkapäät.

2. Vältä sotkua. Vehnäjauho leijailee helposti minne huvittaa, joten suojaa vaatteet vaikkapa pyyhkeellä. Jauho kannattaa levittää lavuaarin yllä tai suihkussa, jolloin välttyy remonttipölyä muistuttavan sotkun siivoamiselta.

3. Levitä oikeisiin kohtiin. Hiusraja, niska ja jakaus ovat nuhjuisimpia kohtia, joten tupsuta jauhoja erityisesti näihin kohtiin.

4. Kampaa hiukset. Jauhokökkäreet eivät kuulu hienon naisen hiuksiin. Siistin lopputuloksen takaamiseksi harjaa hiukset läpi hellästi. Myös sormien avulla kannattaa käydä läpi kohdat, jotka ovat jääneet turhan valkoisiksi.

5. Käytä muotoilutuotetta. Jauhot eivät valitettavasti toimi yhtä tehokkaana muotoilutuotteena kuin varsinainen kuivasampoo. Siispä hiuslakka tai hiuspuuteri apuun, mikäli kaipaa lisää volyymiä tai tukea kampaukseen.

6. Vain blondeille. Kotikutoinen kuivasampoo ei valitettavasti toimi bruneteilla. Tummaveriköllä lopputulos voi vaikuttaa liikahilseilystä kärsivältä päänahalta.

Lopputulos:

Pesua huutaneet hiukset pärjäsivät vielä päivän verran ilman suihkua vehnäjauhokäsittelyn jälkeen. Hiukset tuntuivat pehmeiltä ja raikkailta,  ja värikin kirkastui selvästi. Helppo, nopea ja edullinen ratkaisu kiireisiin hetkiin!

Lue lisää:

Tuuheat hiukset yhdellä pesulla

Näin syntyy kestävä kampaus

Harmaat tai siniharmaat silmät saa säihkymään esimerkiksi hopeanharmaan luomivärin avulla.

Harmaa on harvinainen silmien väri, ja yleensä harmaat silmät taittavat johonkin muuhun väriin, esimerkiksi siniseen.

Luomivärin sävy on syytä valita sopimaan harmaiden silmien pohjasävyyn – kannattaa kokeilla esimerkiksi erilaisia pastellisävyjä.

Oli pohjasävy mikä hyvänsä, silmien harmautta voi korostaa milläpä muullakaan kuin harmahtavilla sävyillä. Myös viileät metallisävyt tuovat silmien viileyden upeasti esiin.

Harmaiden silmien kanssa parhaiten sopivat sävyt:

  • Teräksenharmaa

  • Hopea

  • Ruskeanharmaa

  • Jäänsininen

Musta ja muut tummat sävyt saattavat näyttää hailakoiden silmien lähellä kovilta ja tehdä ilmeestä synkän. Toisaalta kunnon kerros ripsaria ja huolella häivytetty, tummahko luomiväri voivat tuoda kontrastia vaaleuteen.

Lähteet: Byrdie, StyleCasterThe Good Glow

Vaihtoehtoinen tapa kiinnittää ripset on perinteistä huomaamattomampi, mutta ei täysin riskitön.

Tekoripset ovat jälleen suosiossa, sillä niillä saa nopeasti ja kätevästi näyttävyyttä silmämeikkiin.

Jos muistelet kauhulla vuosien takaisia irtoripsikokemuksiasi, laadukkaille nykyripsille ja ripsiliimoille kannattaa antaa mahdollisuus. Niiden kiinnittäminen onnistuu kyllä, kun vain on kärsivällinen. Lue aikaisemmasta jutustamme ohjeet tekoripsien kiinnittämiseen vaihe vaiheelta.

Perinteinen ja se helpompi tapa on kiinnittää ripsirivistö omien yläripsien päälle, aivan tyveen.

Jos kuitenkin haluaa lisähaastetta, ripset voi liimata myös ripsien alapuolelle, neuvotaan muun muassa  XoJane-sivustolla. Silloin tekoripsiä yhdistävä nauha ei jää näkyviin yläluomelle.

Tekniikasta on hyötyä esimerkiksi silloin, jos silmissä ei ole luomiväriä ja tummia rajauksia, joiden joukkoon tekoripsien kiinnityskohta häivyttyisi. Myös omat ripset katoavat tehokkaasti tekoripsien taakse, jolloin feikkiripsilook ei välttämättä paljastu ihan niin helposti.

Vaarana silmään tökkääminen

Kun ripset kiinnittää alapuolelle, joutuu työskentelemään hyvin lähellä itse silmämunaa. Esimerkiksi Buzzfeedin kirjoittaja kokeili ripsikikkaa ja totesi sen aivan liian vaativaksi.

Ripsiliimat on toki lähtökohtaisesti tarkoitettu silmille turvallisiksi, mutta varovainen kannattaa silti olla. Myös tökkäämisvaara on todellinen.

Olennaista on saada ripset sijoitettua juuri oikeaan kohtaan, jotta ne näyttävät hyviltä ja silmien terveys ei vaarannu. Silmien terveyteen erikoistunut professori Hugh Taylor varoittaa Buzzfeedin jutussa, että tekoripset saattavat hiertää silmään haavauman, joka voi pahimmillaan tulehtua vakavasti.

Siksi kokeilemista kannattaa harkita, eikä tyyliä voi ehkä suositella kuin korkeintaan todellisiin spesiaalihetkiin – tosin silloinkin ripset kannattaa kiinnittää hyvissä ajoin, jotta menoihin ei tarvitse lähteä punasilmäisenä.

Tyyliä ei voi suositella kuin korkeintaan todellisiin spesiaalihetkiin.

Ripsien kiinnittämisen taidonnäytteitä voi ihailla esimerkiksi Beauty Insiderin julkaisemalla Facebook-videolla.

Sinänsä ripsien kiinnittämisessä ei ole mitään sen kummempaa kuin yläpuolellekaan laittamisessa. Ripset lyhennetään sopivaan mittaan, ja niihin levitetään liimaa. Yläluomea nostetaan hieman, ja ripset asetellaan varovasti paikalleen omien ripsien tyveen. Ripset voi leikata myös pariksi lyhyemmäksi pätkäksi, jotta asettaminen helpottuu.