Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Ennen ja jälkeen kotitekoisen kuivasampookäsittelyn.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.
Vehnäjauhoista tehty kuivasampoo poisti silminnähden hiusten rasvaisuutta.

Tämä lienee monelle naiselle tuttu kaava: Tukka on aamulla likainen, eikä suihkuun ehdi. Kuivasampoo on tällaisten liimalettipäivien pelastus. Tiesitkö, että kyseisestä taikapölyä löytyy myös keittiön kuiva-ainekaapista?

Moni välttelee vehnäjauhoa kuin ruttoa. Se turvottaa, pöhöttää ja lihottaa. Huonona tukkapäivänä se kuitenkin ajaa saman asian kuin kuivasampoo. Testasimme, miten esimerkiksi The Good Morning -bloggaajan suosima kikka pelastaa "bad hair dayn".

Poimi nämä niksit:

1. Valitse vehnäjauho. Vehnäjauho on riittävän karkeaa pysyäkseen hiuksissa. Sen sijaan esimerkiksi perunajauho liihottelee tiehensä helpommin ja voi saada aikaan lumihiutaleolkapäät.

2. Vältä sotkua. Vehnäjauho leijailee helposti minne huvittaa, joten suojaa vaatteet vaikkapa pyyhkeellä. Jauho kannattaa levittää lavuaarin yllä tai suihkussa, jolloin välttyy remonttipölyä muistuttavan sotkun siivoamiselta.

3. Levitä oikeisiin kohtiin. Hiusraja, niska ja jakaus ovat nuhjuisimpia kohtia, joten tupsuta jauhoja erityisesti näihin kohtiin.

4. Kampaa hiukset. Jauhokökkäreet eivät kuulu hienon naisen hiuksiin. Siistin lopputuloksen takaamiseksi harjaa hiukset läpi hellästi. Myös sormien avulla kannattaa käydä läpi kohdat, jotka ovat jääneet turhan valkoisiksi.

5. Käytä muotoilutuotetta. Jauhot eivät valitettavasti toimi yhtä tehokkaana muotoilutuotteena kuin varsinainen kuivasampoo. Siispä hiuslakka tai hiuspuuteri apuun, mikäli kaipaa lisää volyymiä tai tukea kampaukseen.

6. Vain blondeille. Kotikutoinen kuivasampoo ei valitettavasti toimi bruneteilla. Tummaveriköllä lopputulos voi vaikuttaa liikahilseilystä kärsivältä päänahalta.

Lopputulos:

Pesua huutaneet hiukset pärjäsivät vielä päivän verran ilman suihkua vehnäjauhokäsittelyn jälkeen. Hiukset tuntuivat pehmeiltä ja raikkailta,  ja värikin kirkastui selvästi. Helppo, nopea ja edullinen ratkaisu kiireisiin hetkiin!

Lue lisää:

Tuuheat hiukset yhdellä pesulla

Näin syntyy kestävä kampaus

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.

Iho kiittää, kun kurkuman ja hunajan vaikutukset yhdistää naamioon.

Nyt on kovat lupaukset. Reddit-sivuston kauneusgurut nimittäin hehkuttavat kasvonaamiota, jossa on vain kaksi keittiön kaapeista löytyvää ainesosaa – ja joka parantaa melkein kaikki iho-ongelmat.

Kehut ovat muun muassa tällaisia:

”Vau. Ihoni on kirkas, punoitus on melkein kokonaan poissa, enkä kärsi kuivuudesta. Huikeaa.”

”Tulehduksia hillitsevä, bakteereja ja sieniä tappava, punoitusta vähentävä, ultrakosteuttava...”

Ihmekasvonaamio sekoitetaan kurkumajauheesta ja hunajasta, joiden hyvät vaikutukset ovat olleet tiedossa jo pitkään. Nyt ne vain on tajuttu yhdistää ihonhoidossa, ja kaikkien aikojen DIY-naamio on syntynyt.

 

Turmeric Honey Face Mask 🙊 it looks weird I know! But the amount my skin has improved since using natural ingredients about 8 months ago and only natural 🍃.... has made a huge improvement and I mean HUGE! I did have pictures of my skin 8 months ago when it was really bad but they got deleted. I had atleast 10 cystic painful pimples on each side of my neck, could have been dermatitis and atleast 30 on my face 😫. I've suffered with acne since I was 15. I had tried multiple things cosmetic to fix it, I also tried antibiotics, proactive, birth control and accutane. With cleaning up my diet, my thoughts about my skin and switching to all natural ingredients, I barely suffer from acne anymore, I get the occasional one or two like everyone else😊 #naturalskincare #tumericmask #acnesufferer #tumerichoneymask

Henkilön Katie Elaine (@katieelainepletch) jakama julkaisu

Hunajanaamiota ylistetään myös Instagramissa. Katie Elaine kirjoitti ihonsa kunnon paranneen huomattavasti kahdeksan kuukauden luonnonkosmetiikkakokeilun jälkeen. Lisäksi hän korjasi ruokavaliotaan.

– Hädin tuskin kärsin aknesta enää, minulle tulee satunnainen näppy tai pari, kuten kaikille muillekin, 15-vuotiaasta asti aknesta kärsinyt ja lukuisia muita hoitokeinoja kokeillut nainen kertoi.

Kaksi superainetta

Hunajalla on antibakteerisia ja -mikrobisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se auttaa esimerkiksi sieni-infektioihin, psoriasikseen, kuivuuteen ja jopa palovammoihin, Marie Clairen haastattelema ihotautilääkäri Joshua Zeichner selittää. Kurkuman hyödyt ovat antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi sen sisältämissä antioksidanteissa, joten mauste sopii aknen, pigmenttiläiskien ja ryppyjen hoitoon. Zeichner suositteleekin hunaja-kurkumanaamiota erityisesti akneiholle.

Halpa ja helppokin se on. Ota sen verran hunajaa, kun arvelet tarvitsevasi kasvoillesi – noin ruokalusikallinen on aika hyvä määrä. Sekoita siihen puoli teelusikallista jauhettua kurkumaa. Levitä seos kasvoille, anna vaikuttaa 10–20 minuuttia ja huuhtele pois.

Ensimmäisen kerran jälkeen ei kannata odottaa ihmeitä, mutta säännöllisessä käytössä ihon luvataan kirkastuvan, silottuvan ja rauhoittuvan.

Marie Claire huomauttaa, että vaaleahipiäisten kannattaa varautua siihen, että keltainen mauste värjää ihon väliaikaisesti. Sitä voi yrittää välttää sekoittamalla naamioon maitoa tai jogurttia tai pesemällä kasvot puhdistusöljyllä. Jos kärsii allergioista, myös hunaja-kurkumanaamiota on hyvä testata ensin pienelle alueelle.