Lyhyet hiukset ovat nyt supertrendikkäät. Kuva: Shutterstock.
Lyhyet hiukset ovat nyt supertrendikkäät. Kuva: Shutterstock.

Lyhyissä hiuksissa rokkaavat uniikit leikkaukset. Rohkeimmat leikkaavat pottamallin tai kasarihenkisen takatukan.

Pixie 

Lyhyeksi saksittu malli jatkaa suosiotaan. Se saa särmää rohkeasta väristä, kuten platinablondista, sekä skarpista otsatukasta.


Paras tuote: Evon mattamainen, vahvan pidon antava Box O'bollox -tekstuurivaha on lyhyen ja saksitun tukan paras pari. Levitä pieni määrä käsiin, jotta vaha lämpenee ja sui hiuksiin, 27 €.

 

Pöyhkeä potta

Runsas otsatukka ja lyhyeksi leikattu niska näyttävät todella hyvältä niillä, joilla on paksut ja hieman taipuisat hiukset.

 


 

Paras tuote: Graafinen, pyöreä malli saa uuden ilmeen, kun suihkutat niihin Schwarzkopf Got2b Made4Mess -rakennesuihketta ja rutistelet latvoja sormin, 6,90 €.

 


 

Porrastettu malli

Näitä kerroksia ei leikata huomaamattomasti, vaan niiden annetaan näkyä reilusti portaittain. Niska trimmataan aivan lyhyeksi ja päälle
jäävät kerrokset kiillotetaan säihkyviksi.

 


 

Paras tuote: Kulmikas leikkaus ei kiinnittäviä muotoilutuotteita kaipaa, mutta malli saa potkua kiiltosuihkeesta. Gliss Serum Deep Repair Extreme -seerumi hoitaa hiusta, lisää niiden hallittavuutta ja maksimoi kiillon, 6,90 €.

 


 

Niskakiehkura

Naiselliset laineet ja niskakiehkura tekevät super­elegantin lookin. Hiukset leikataan malliinsa äärimmäisen liukuvasti, jotta pitkien latvojen efekti säilyy.

 


Paras tuote: 1920-luku henkinen lainekampaus näyttää parhaalta sileänä ja kiiltävänä. Kevyt Herbina Gloss & Shine -hoitosuihke kiillottaa hiukset, mutta myös vähentää sähköisyyttä. Toimii myös hiustuoksuna! 3,90 €.

 


 

Takatukka

Takatukka saa taas liehua, ja etuhiukset valahtaa silmille. Loistava valinta niille, jotka kasvattavat pixietä pois.

 


 

Paras tuote: Rikottu malli pääsee oikeuksiinsa, kun hiusosiot erottuvat. Lanzan Healing Style -suolasuihke antaa hiuksiin tarvittavaa pitoa ja rakennatta, mutta pitää hiukset luonnollisen liikkuvina, 27,50 €.

 

  

 

 

 

 

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis. 

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä paras kauneusniksi on olla sinut itsensä kanssa.

Tyylikonsultti Leena Sarvelle kauneus tarkoittaa ennen kaikkea asennetta, mutta myös sunnuntaisia turvenaamiohetkiä. Kun hän ostaa huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Nyt hän paljastaa kauneusniksinsä ja -paheensa.

Kauneusniksini…

Kasvojen perusteellinen puhdistaminen. Olen tarkka erityisesti silmämeikin kanssa, että jokainen ripsivärin muru lähtee. En myöskään mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta. Tärkeintä on kuitenkin olla sinut itsensä kanssa. Jokaisella on nenänpielessään tai leuassaan epäpuhtauksia. Ne eivät näy kadun toiselle puolen. Ryhti kuntoon ja hymy kasvoille. Se on paras vinkkini.

Kauneussalaisuuteni…

Käyn kosmetologilla kahden kuukauden välein. Puuterihuoneen Katrilla on maagiset kädet. Käytän myös viikoittain syväpuhdistavaa naamiota. Sunnuntai on kauneuspäiväni. Mieheni kutsuu sitä kauheuspäiväksi. Silloin kävelen turpeet naamallani kotonamme.

Paheeni…

Auringon ottaminen. En voi sille mitään, aurinko vetää puoleensa. Terassilla valitsen aina aurinkoisimman pöydän, ja uima-altaalta minua saa houkutella pois. Maksan paheestani couperosalla, jota on leuassani ja poskipäissäni. Onneksi käteni hakeutuvat nykyään 50-suojakertoimille.

Kauneinta minussa…

Hymyni, joka ulottuu silmiini ja tulee sydämestäni. Kun minusta otettiin ensimmäiset mallitestikuvat, valokuvaaja sanoi, että sinulla on miljoonan dollarin hymy. Olen käynyt samalla hammaslääkärillä puolen vuoden välein siitä saakka, kun täytin 16. Kun suu voi hyvin, elimistöllä menee paremmin.

Tuhlaan…

Huulikiiltoihin. Kun ostan huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Mieheni on usein todennut, että nykyiset riittävät jo. Olen aina tykännyt meikistä, jossa silmät ovat tummat ja huulet vaaleat. Lisään huulikiiltoa päivän mittaan useasti.

Säästän…

Silmämeikinpoistoaineessani. Rakastan marketin silmämeikinpoistolappuja. Kun matkustan, pakkaan lappuja käsimatkatavaroihini pakastepussissa. Öljyinen pinta voitelee ihoa ja notkistaa ripsiä. Myös tyttäreni käyttää niitä.

Aion…

Jatkaa kuntosaliharrastustani. Raudan vääntäminen on parasta kasvojumppaa. Olen käynyt salilla yli kolmekymmentä vuotta. Päiväni aloitan kävelyllä meren rannalla. Rakastan merta. Kun seison sen äärellä, tunnen, että olen matkalla jonnekin.

Toivoisin, että…

Suomalaiset naiset eivät pitäisi itseään vakan alla. Yleensä laittaudumme vain Leville ja laivalle, vaikka arki on kuitenkin se, jota elämme eniten. Suomalaisilla on upean väriset silmät: vedenvihreät tai taivaansiniset. Niitä kannattaa korostaa.

56-vuotias tyylikonsultti ja muodin ja kauneuden sekatyöläinen.

Asuu Helsingissä puolisonsa, 19-vuotiaan tyttärensä ja kahden koiransa kanssa.

Aloitti mallintyöt 1978. Vetänyt myös omaa tyyliohjelmaa televisiossa.