9 meikkituotetta, jotka ovat kauneusgurujen suosikkeja – kaikki alle kahdellakympillä!

Kauneustubettajat elävät jatkuvan kosmetiikkavyöryn keskellä, joten he jos jotkut osaavat erottaa laadun keskinkertaisesta.

Vaikka moni heistä saakin rahapalkkioita, tuotteita ja ilmaisia matkoja kauneusfirmoilta, yleensä jotain kertoo, että sama tuote toistuu tubettajasta ja videosta toiseen – sen on pakko olla tavallista parempi.

Lue myös: Ota käyttöön! 8 parasta meikkivinkkiä Youtuben suosituimmilta tähdiltä

Katsoimme videoita ja kokosimme tällaiset kauneustuotteiden helmet, jotka ovat lisäksi ilahduttavan edullisia!

Kulmakynä. Täydellinen kulmakynä on ohutkärkinen, pehmeästi levittyvä ja silti hyvin pysyvä. Tässä yhdistyvät kaikki tärkeimmät ominaisuudet! NYXin kulmakynää on verrattu useaan otteeseen Anastasia-merkin suosittuun Brow Wiz -kulmakynään.

NYXin Micro Brow Pencil, 10,50 €.

Rajausgeeli. Tubettaja toisensa jälkeen kuvailee Inglotin rajausväriä helposti levittyväksi ja koko päivän kestäväksi. Jos siipirajausten tekeminen ei ole tähän mennessä onnistunut, tämän avulla pitäisi sujua. Vannoutuneita käyttäjiä ovat esimerkiksi Jaclyn Hill sekä LustreLux-kanavan Katy.

Inglotin AMC -geelimäinen rajausväri, sävy 77, 18,50 €.

Meikkivoide. Tässä kategoriassa kaksi tuotetta toistuu videoilla erittäin usein. Maybellinen Fit me matte + poreless antaa kestävän mattapinnan muttei tee ihosta liian latteaa. Peittävää ja supermattaa lopputulosta kaipaavan valinta puolestaan on L'Oréalin Infallible 24H-Matte -meikkivoide.

Maybellinen Fit me matte + poreless -meikkivoide, 9,90 €. L'Oréal Paris'n Infallible 24H-Matte -meikkivoide, 18,50 €.

Poskipuna. Nettikaupoissa myytävä Milani-merkki on myös tubettajien suosiossa. Kaikkein eniten mainintoja tuntuu keräävän hehkuva Luminoso-poskipuna, joka on kuin edullisempi versio Nars-luksusmerkin legendaarisesta poskipunasävystä Orgasm.

Milanin Baked Blush -poskipuna sävyssä Luminoso, n. 12–15 €. Milania myyvät esimerkiksi nettikaupat Beauty Bay, Pastel Beauty ja Beauty Pop Up.

Luomiväripaletti. Tämä ruskean ja vihreän sävyissä hohtava luomiväripaletti on takavuosien tubeklassikko, ja kestosuosikkia myydään edelleen nettikaupoissa. Pakkaus on halvinta mahdollista laatua, mutta sävyt itsessään ovat erittäin runsaspigmenttisiä ja samettisen pehmeästi levittyviä. 

Wet n Wildin Color Icon -luomiväripaletti sävyssä Comfort Zone, n. 10 €. Wet n wildia myyvät esimerkiksi nettikaupat Ellos, Eleven ja Cocopanda.

Ripsiväri. Superedullisen Essence-meikkisarjan valikoimista löytyy useampikin hehkutettu ripsari, mutta tämä tuuheuttava putkilo kuuluu ehdottomasti tubettajien lemppareihin.

Essencen The False Lashes Dramatic volume unlimited -ripsiväri, 3,49 €.

Peitevoide. Silmien alle ja finnien peitoksi suditaan etenkin Maybellinen peitetuotteita. Suosittua Instant Anti-Age The Eraser Eye -peitevoidetta ei näytä olevan merkin Suomen-valikoimissa, mutta myös hyvin samankaltainen Fit me -peitevoide saa paljon hehkutusta.

Maybellinen Fit me -peiteväri, 10,90 €.

Korostuspuuteri. Edullisen hintaluokan E.l.f.-merkin valikoimista löytyy edullinen korostuspuuteri, jota kauneusvloggaajat hehkuttavat. Videoilta paljastuu myös olennainen käyttövinkki: tuotteen pintakerros kannattaa raaputtaa ensin pois, jotta ihanan hohtavaan väriin pääsee paremmin käsiksi. Tosin edulliset tuotteet ovat tällä hetkellä niin suosittuja, että niitä voi olla vaikea saada käsiinsä.

E.l.f.-merkin Baked Highlighter sävyssä Moonlight Pearls, n. 13 €. Merkkiä myyvät esimerkiksi Pretty.fi- sekä iHerb-verkkokaupat, joista jälkimmäinen toimittaa EU:n ulkopuolelta, eli tilauksesta saattaa joutua maksamaan verot ja tullauksen.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.