Kasvovedellä pyyhkimisestä on hyötyä etenkin paljon meikkaavalle. Kuva: Shutterstock
Kasvovedellä pyyhkimisestä on hyötyä etenkin paljon meikkaavalle. Kuva: Shutterstock

Mitkä näistä tuotteista kuuluvat sinun kauneusrutiineihisi?

On seerumia, eliksiiriä, kauneusöljyä, öljyseerumia, tehotippoja...

Ihonhoitotuotteita myydään ihan joka lähtöön, joten ei ole ihme, jos menee sormi suuhun. Kaikki ovat kivoja, mutta mitä näistä nyt sitten oikeasti kannattaa käyttää?

Ihotautilääkäri Sejal Shah kertoi Hello Giggles -sivustolle, mistä tuotteista hänen mielestään on hyötyä – ja mitkä eivät ole niin tarpeellisia. Hän on jakanut ihonhoitotuotteet kolmeen kategoriaan tarpeellisuuden mukaan.

Kaksi tärkeintä:

Puhdistusaine

Jos pitäisi valita vain yksi, puhdistusaine olisi ehdottomasti listan kärjessä myös lääkäri Shahin mielestä. Ihannetapauksessa sitä tulisi käyttää kahdesti päivässä. Tuote voi olla ihan millainen tai miltä merkiltä tahansa, kunhan se puhdistaa meikin iholta ja on tarpeeksi hellävarainen, mieluiten omalle ihotyypille sopiva. 

Aurinkosuoja

Hahaa, toinen tärkeä tuote ei olekaan kosteusvoide vaan aurinkosuoja! Eikä ihme, asiantuntijat jaksavat muistutella siitä hyvästä syystä. Auringon säteet vanhentavat ihoa ja voivat aiheuttaa esimerkiksi syöpää. Koska kosteusvoidetta ei mainita tässä listauksessa, voisi olettaa, että parhaassa tapauksessa nämä kaksi saattavat löytyä samasta purkista: joko aurinkosuoja kosteuttaa samalla tai sitten kosteusvoide sisältää riittävän korkean suojakertoimen.

Jos pitäisi valita vain yksi, puhdistusaine olisi ehdottomasti listan kärjessä.

Näitäkin kannattaa todennäköisesti käyttää:

Seerumi

Shah suosittelee antioksidanttiseerumia, esimerkiksi c-vitamiiniseerumia, koska ne sekä hoitavat ihoa että sopivat useimmille käyttäjille.

Kuorintavoide

Osa asiantuntijoista on sitä mieltä, että iho uusiutuu ihan itsekseenkin, mutta Shah on sitä mieltä, että uusiutumista voi edistää alfa- tai beetahydroksihappoa sisältävän kuorintavoiteen avulla. Tuloksena on kirkas, raikkaan näköinen iho.

Ihan kivat, joskaan eivät välttämättömät:

Kasvovesi

Ihotautilääkärin mielestä useimmat ihmiset eivät tarvitse kasvovettä. Osa kuitenkin pitää niiden käyttämisestä, koska kasvovedellä kostutetulla vanulapulla pyyhkiminen saa ihon tuntumaan puhtaammalta. Jos käyttää paljon meikkiä, vanulappu auttaa poistamaan viimeisetkin rippeet. Lisäksi kasvovedestä voi Shahin mukaan olla hyötyä niille, joilla on hyvin rasvainen iho. Kuiva ja herkkä iho saattaa sen sijaan jopa voida paremmin ilman.

Ihotautilääkärin mielestä useimmat ihmiset eivät tarvitse kasvovettä.

Hyaluronihapposeerumi

Shah on tietenkin amerikkalainen, joten hän ei ehkä tiedä Suomen kylmästä, kuivasta talvi-ilmasta. Juuri sellaiseen hän suosittelee kosteuttavia hyaluronihappotuotteita. Mutta jos ekstrakosteutusta ei tarvitse, sellaiset eivät ole välttämättömiä.

Yö-/ja silmänympärysvoide

Tämä on yllättävä, sillä meille on opetettu, että kasvoille kuuluu levittää päivävoiteen lisäksi yö- ja silmänympärysvoidetta. Shahin mukaan yövoiteesta alkaa olla hyötyä vasta, kun iho vanhenee ja alkaa kuivua eli aikaisintaan 30 ikävuoden jälkeen. Silmänympärysvoiteen voi hänen mukaansa korvata tavallisella kosteusvoiteella.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.