Effect Nail design kit -koristelulakkasetti, 24,90 €.
Effect Nail design kit -koristelulakkasetti, 24,90 €.
Diorin Bird of paradise -lakkaduo 001 Samba, 36,90 €.
Diorin Bird of paradise -lakkaduo 001 Samba, 36,90 €.
Maybellinen Color show -kynsitarrat, 8,90 €.
Maybellinen Color show -kynsitarrat, 8,90 €.

Tarvitset vain hieman sorminäppäryyttä, niin kesän mageimmat kynnet ovat valmiit.

Kiekuroita ja kukkasia

Vihdoinkin kärki, jolla saa riittävän tarkkaa jälkeä! Koristelusetin jokaisella värillä voi tehdä kuviointeja, mutta kynnet voi lakata myös perinteiseen tapaan kauttaaltaan. Pakkauksessa on seitsemän herkullista sävyä ja kirkas päällyslakka.

Effect Nail design kit -koristelulakkasetti, 24,90 €.

Mattaa & kiiltävää

Kynsien lakkaaminen kahdella toisiaan lähellä olevalla sävyllä on huipputrendikästä – erityisesti, jos yhdistät matta- ja helmiäissävyä. Lakkaa vaikka nimettömät helmiäisellä tai piirrä sillä kaikkien kynsien päihin ranskalainen kärki. Toimii myös varpaissa!

Diorin Bird of paradise -lakkaduo 001 Samba, 36,90 €.

Näppärät tarrat

Kynsilakkatarroista on tullut hitti, eikä ihme. Tumpelokin saa niillä näyttävät kynnet hetkessä. Ensikertalainen voi olla alkuun ihmeissään liimailun kanssa, mutta muutaman tarran jälkeen homma alkaa sujua. Sinivalkoinen pallokuosi on yksi kesän raikkaimmista!

Maybellinen Color show -kynsitarrat, 8,90 €.

Hilseilevää päänahkaa voi auttaa yllättävän helposti.

Hilse. Lähes jokainen kärsii siitä jossakin vaiheessa elämäänsä, ja etenkin talven lämmitys- ja pipokausi on otollista aikaa pölisevälle päänahalle.

Vaikka hilse olisi tuttu seuralainen, Byrdie-sivuston mukaan moni on aika ulalla siitä, mistä todellisuudessa on kyse.

Useat syyttävät kuivaa päänahkaa, ja välttelevät pesua, jotta he eivat kuivattaisi ihoaan enempää. Hiusasiantuntija Elizabeth Cunnane Phillips sanoo jutussa, että se on täysin väärä lähestymistapa.

– Kun on kyse hilseilystä ja päänahan terveydestä, ensimmäinen asia, joka pitää tehdä, on pestä hiukset säännöllisemmin, hän ohjeistaa.

– Terveempi, puhtaampi päänahka tuo automaattisesti helpotuksen. On yllättävää, että monet eivät usko sitä.

Löydä oikea pesutahti

Hilseilyn syynä onkin kuivuutta useammin päänahan rasvoittuminen ja laiska peseminen. Siksi jo pelkkä tiiviimpi pesutahti voi auttaa hilseilyyn. Jos hiuksia pesee usein, sampoon on oltava hellävarainen. Phillips suosittelee etsimään sampoota, jossa on piroctone olamine -nimistä ainetta. Se estää sienten kasvua ja auttaa hilseilyyn ja kutinaan. Sinkki sen sijaan voi hillitä liiallista talineritystä. Myös päänahan kuorinta saattaa auttaa.

Hiustutkija Annikki Hagros-Koski kuitenkin kertoi aiemmassa jutussamme, että myös liiallinen hiusten peseminen on haitaksi, koska sampoiden säilöntäaineet tuhoavat päänahan normaaliflooraa ja heikentävät siten sen luontaista bakteeritasapainoa. Hänen mukaansa kaksi tai kolme kertaa viikossa riittää – ja silloin kun hiukset pesee, ne kannattaa puhdistaa kunnolla.


Jo pelkkä tiiviimpi pesutahti voi auttaa hilseilyyn.

Byrdien haastatteleman Phillipsin mukaan muita syyllisiä hilseeseen ovat hormonaaliset muutokset, kylmä sää, ravitsemustottumukset sekä stressi.

– Stressaantuneena ei tule tehtyä parhaita mahdollisia ravintovalintoja, mikä todennäköisesti tarkoittaa, että sokeria ja alkoholia kuluu enemmän. Se voi johtaa hilseilyyn.

Joissakin tutkimuksissa on myös havaittu, että maitotuotteet saattavat pahentaa hilseilyä. Phillipsin mukaan päänahkaa kannattaakin hoitaa kuten kasvojen ihoa: kokonaisvaltaisesti sekä ruokavaliolla, riittävällä puhdistamisella että oikeilla tuotteilla.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?