Me Naiset
|
Oona Kujala
Ahdistaako otsiksen kasvatus? Hommaan tarvitaan vähän kärsivällisyyttä sekä erityisesti luovuutta. Kuva: iStock
Ahdistaako otsiksen kasvatus? Hommaan tarvitaan vähän kärsivällisyyttä sekä erityisesti luovuutta. Kuva: iStock

Päätös luopua otsahiuksista on huomattavasti helpompi kuin itse operaatio päästä mallista eroon.

Otsikset ovat aivan ihania – sen ovat todistaneet muun muassa lukemattomat eri julkkikset – mutta joskus käy niin, ettei oma otsatukka yhtenä aamuna enää tunnukaan niin omalta. Ehkä toivottu malli ei sopinut itselle tai sitten kampaukseen kaipaa jotain uutta.

Oli syy mikä hyvänsä, joskus on vain myönnettävä itselle, että hiukset olisivat sittenkin kivemmat ilman otsatukkaa.

Päätöksessä piilee kuitenkin ongelma: otsista ei voi tietenkään leikata pois, ja ajatus kasvatusoperaatiosta ja epämääräisen pituisesta otsatukantapaisesta sen aikana voi kuulostaa karmivalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otsahiuksien poiskasvattamisessa onkin omat jipponsa. InStyle kertoo, että tärkeintä on tunnistaa hiustenkasvattamisen kriittisemmät vaiheet sekä opetella tulemaan vääränpituisten otsahiuksien kanssa toimeen.

Näiden kolmen vinkin avulla onnistut taatusti:

1. Kouluta aluksi hiuksia pysymään poissa silmiltä

Ensimmäiset viikot otsatukan poiskasvattamisen alussa ovat kaikkein ankeimmat: hiukset ovat jatkuvasti silmillä, ja tahdonvoimaa olla leikkaamatta suortuvia tarvitaan varmasti. Tässä vaiheessa hiustenlaittoon on hyvä varata vähän aikaa, ja geelin, föönin sekä lakan avulla otsahiuksia kannattaa muotoilla valumaan nätisti kasvojen sivuja kohti.

Riittää, että suurin osa otsahiuksista taipuu vähän sivuun: kampaus on yhä nätti, mutta silmät säästyvät pahimmilta hiushyökkäyksiltä.

2. Käytä 90-luvun trendejä hyödyksi

Kun otsahiuksia on kasvattanut noin kuukauden, otsis on usein liian pitkä, jotta hiuksia voisi pitää auki, mutta liian lyhyt, jotta hiukset saisi korvan taakse. Tässä vaiheessa apuun otetaan pinnit: otsahiukset saa jo muodikkaasti kiinnitettyä kasvojen reunoille! Kokeilemisen arvoisia kampauksia ovat myös tiukat ranskanletit ihan hiusten tyvestä alkaen sekä puolinuttura pään päällä.


3. Leikkaa puolipitkät otsahiukset muuhun kampaukseen sopivaksi

Melkein valmista! Viimeisessä vaiheessa, kun otsis on ehtinyt saada pituutta jo useamman kuukauden ajan, kannattaa hiuksia trimmailla niin, että otsahiukset pääsevät liittymään saumattomasti muuhun tukkaan. Aluksi otsahiuksien päitä voi vähän keventää, jotta ne liittyvät huomaamattomasti muiden hiuksien sekaan.

Myöhemmin eripituiset hiukset saa sopimaan toistensa kanssa täydellisesti yhteen, kun hiuksia kerrostaa erityisesti kasvojen ympäriltä. Jos hiuksien kerrostaminen jännittää, ei kannata murehtia: kerrostamisen avulla on helppoa luoda esimerkiksi upeita kiharakampauksia kehystämään kasvoja!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla