18-vuotias Kylie Jenner on somen seuratuimmista tähdistä. Kuva: Shutterstock
18-vuotias Kylie Jenner on somen seuratuimmista tähdistä. Kuva: Shutterstock

Suomalaisetkin innostuivat Kylie Jennerin huulituotepaketista.

Kardashian-Jenner-suvun nuorin vesa Kylie Jenner, 18, on onnistunut tekemään huulistaan tavaramerkin ja hyvän bisneksen. Loppuvuodesta 2015 hän lanseerasi oman huulipunamerkkinsä, josta tuli välittömästi teinihitti ympäri maailman. 

Merkkiä myydään vain sen omassa verkkokaupassa. Ensimmäisenä markkinoille tuotiin lipkitit eli huulipunavoide ja rajauskynä, joilla voi loihtia itselleen muhkeat, punaruskean mattapintaiset nudehuulet.

 
 
 
 
 
 

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

Kylien tuore firma ei pysty vastaamaan kysyntään, vaan meikit ovat verkkokaupasta lähes poikkeuksetta loppu. Tämän seurauksena ihmiset seuraavat taukoamatta Twitteriä ja muita kanavia, joissa ilmoitetaan, kun varastoa täytetään. Huulipunia on jälleenmyyty tuhansien dollareiden hintaan.

 

A video posted by Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) on

Mikä niissä vetoaa?

Huulimeikkipaketin tilaaminen onnistuu Suomeenkin, jos ehtii nappaamaan tuotteet ostoskoriin, ennen kuin ne on myyty taas loppuun. Vajaa 27 euroa maksavan lipkitin lisäksi suomalaisasiakas maksaa tuotteen postituskulut ja verot. Jos tilaa kaksi lipkitiä, yhden tuotteen hinnaksi tulee kaikkine kuluineen reilut 47 euroa.  Tämän jälkeen edessä on vielä useimmiten useita viikkoja kestävä odotus.  

Yhden tuotteen hinnaksi tulee kaikkine kuluineen reilut 47 euroa. 

Hinnasta huolimatta myös suomalaiset ovat villiintyneet tilaamaan Kylien meikkejä:

”Ostin lipkitin, koska halusin päästä testaamaan tätä meikkigurujen kokeilemaa tuotetta. Minulle oli myös tärkeää, että tuote oli vegaaninen eikä sitä ollut testattu eläimillä. Sävy oli kuitenkin luonnossa todella eri näköinen kuin olin odottanut. En välttämättä tilaisi uudelleen, koska hinta tuli aika paljon korkeammaksi postimaksuineen ja tulleineen kuin odotin. Tämä oli sellainen testimielessä ostettu tuote suurimmaksi osaksi.” Nainen, 16

Viranomaiset äkeissään

Koska Kylien tuotteet ovat jatkuvasti lopussa, niiden toimitusajat venyvät ja asiakaspalvelu ruuhkautuu. Asiakkaat ovatkin tehneet paljon valituksia, joten yrityksiä Yhdysvalloissa valvova Better Business Bureau -organisaatio, BBB, antoi sometähden huulipunabisnekselle huonoimman mahdollisen, F-tason, luokituksen. Los Angeles Timesin mukaan BBB:lle oli tehty heinäkuuhun mennessä 133 virallista valitusta.

Suuren kohun saattelemana Jenner otti virastoon yhteyttä ja antoi selonteon, joka nosti luokituksen hyväksyttävälle C-tasolle.

Jenner huulityyliä on matkittu aiemmin jopa somehaasteen avulla. Viime vuonna Kylie Jenner Challenge -haasteessa omista huulista turvotettiin jättimäiset limupullon tai shottilasin avulla. Tempun seurauksena monet saivat kasvoihinsa esimerkiksi mustelmia.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.