Hiusten herkkuhetkeen! Kuvat: Panu Pälviä ja valmistajat
Hiusten herkkuhetkeen! Kuvat: Panu Pälviä ja valmistajat

Pakkanen, pipo ja kuiva sisäilma laittavat talvitukan koville. Testasimme, onko naamioista apua, kun juuret rasvoittuvat, mutta latvat ritisevät kuivuuttaan. Yksi naamio ylsi täysiin pisteisiin!

1. Tasapainottava

Tätä luvattiin: Hiusten savinaamio on tarkoitettu rasvoittuville hiusjuurille palauttamaan hiusten tasapainon. Naamio puhdistaa ja antaa raikkaan tunteen.

Näin se toimi: Vihreä savimainen tuote on melkoista jönkkiä, mutta helppo levittää hiusjuurille. Savi todella poisti rasvaisuutta. Hiukset tuntuivat puhtaammilta ja terveemmiltä, latvatkin kosteammilta.

Tähtiä: 4,5 / 5

L’oréal Paris Elvital Extraordinary Clay Clay-in-mask Pre-shampoo treatment -hiusnaamio, 4,80 €.
L’oréal Paris Elvital Extraordinary Clay Clay-in-mask Pre-shampoo treatment -hiusnaamio, 4,80 €.

 

2. Sopii vegaanillekin

Tätä luvattiin: Vegaaninen, sulfaatiton ja parabeeniton, ravitseva ja kosteuttava naamio vaurioituneille, kemiallisesti käsitellyille ja kuiville hiuksille. Kosteuttaa, pehmentää, kiillottaa ja suojaa hiuksia.

Näin se toimi: Luihu talvitukkani rasvoittuu helposti vaikka latvat kuivuvat. Naamion jälkeen latvat tuntuivat terveiltä ja puhtailta, ja takkujen tilalla oli pehmeys ja kaunis kiilto. Ihana, sitruksisen kermainen tuoksu yllätti iloisesti.

Tähtiä: 4/5

Maria Nila Structure Repair -hiusnaamio, 20 €.
Maria Nila Structure Repair -hiusnaamio, 20 €.

 

3. Hennoille hiuksille

Tätä luvattiin: Hennoille, kuiville hiuksille sopiva kosteusnaamio. Runsaasti arganöljyä sisältävä naamio tekee hiuksista kestävämmät, kiiltävämmät ja elastisemmat.

Näin se toimi: Hiukseni eivät ole aivan hennot, mutta jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ne tuntuivat pehmeämmiltä, ja kuivat latvat näyttivät tasaisemmilta. Naamio ei latistanut tukkaa ollenkaan. Jää käyttöön!

Tähtiä: 5/5

Moroccanoil Weightless Hydratin Mask -hiusnaamio, 45 €.
Moroccanoil Weightless Hydratin Mask -hiusnaamio, 45 €.

4. Kuivan kesyttäjä

Tätä luvattiin: Hennoille hiuksille suunnattu hiusnaamio ravitsee ja tuo eloisuutta hiuksille ilman raskasta tuntua.

Näin se toimi: Hämmentävää: luonnonkiharat hiukseni lainehtivat nätisti! Yleensä ne ovat talvisin rutikuivat. Jo ensimmäisen käytön jälkeen ero oli silmin havaittava. Helppokäyttöinen naamio, jossa on ripaus luksusta: ylellinen, voimakas tuoksu jäi hiuksiin pitkäksi aikaa.

Tähtiä: 4/5

L’oréal Professionel Mythic Oil -hiusnaamio, 24 €.
L’oréal Professionel Mythic Oil -hiusnaamio, 24 €.

5. Lisää kiiltoa

Tätä luvattiin: Hennoille hiuksille sopiva hellävarainen hiusnaamio. Hiusnaamio syvähoitaa hiuksia tyvestä latvoihin niitä latistamatta. Hiukset kiiltävät, ja ne tuntuvat silkinpehmeiltä.

Näin se toimi: Lupaus piti, eivätkä hennot hiukset latistuneet. Hiuksiin jäi ihana kiilto, mutta tuju tuoksu tarrasi ehkä liiankin voimakkaasti. Kermainen koostumus vaatii pitkän huuhtelun.

Tähtiä: 3/5

 

Garnier Respons Oat Milk Delicacy -hiusnaamio, 3,95 €.
Garnier Respons Oat Milk Delicacy -hiusnaamio, 3,95 €.

 

6. Takkutukalle

Tätä luvattiin: Syvähoitava ja hiuksia jälleenrakentava naamio korjaa kaksihaaraisia sekä lisää kiiltoa, joustavuutta ja kosteutta.

Näin se toimi: Kosmetiikan kemikaalit mietityttävät, mutta tässä ei ole parabeeneja eikä sulfaatteja. Hiukseni ovat kuivat, karheat ja kiharat, mutta naamio kosteutti, silotti hiuksia sekä avasi takut. Mieto tuoksu.

Tähtiä: 4,5 / 5

Amika Nourishing Mask -hiusnaamio, 32,90 €.
Amika Nourishing Mask -hiusnaamio, 32,90 €.

7. Luksusmuijalle

Tätä luvattiin: Kaikille hiuslaaduille sopiva hiusnaamio kosteuttaa ja rauhoittaa herkkää hiuspohjaa. Antioksidanttiset ainesosat ehkäisevät saasteiden, tupakansavun ja auringon UV-säteilyn tuhoja.

Näin se toimi: Talvi oli jo ehtinyt käpristää pitkän, vaalean tukkani. Tuote peseytyi hyvin pois, ja hiukset tuntuivat heti sileämmiltä. Takkutukkani oli helpompi selvittää, ja se kiilsi kauniisti. Suosittelen kuivakutreille! Tuoksu huokuu luksusta.

Tähtiä: 4/5

Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant -naamio, 42 €.
Kérastase Specifique Masque Hydra-Apaisant -naamio, 42 €.

 

8. Tuuheuttava

Tätä luvattiin: Palauttaa vahingoittuneiden, hauraiden ja kuivien hiusten elastisuuden ja tekee niistä pehmeät, tuuheat ja kiiltävät.

Näin se toimi: Tuote on riittoisaa: kolikonkokoinen määrä riittää pitkiin ja melko paksuihin hiuksiini. Jo kolmen minuutin hoito tepsii oivasti. Karheista hiuksistani tuli pöyheät mutta kiiltävät ja nuuskuteltavan ihanan tuoksuiset.

Tähtiä: 4/5

Phyto Phytokératine Extreme Exceptional Mask, 45 €.
Phyto Phytokératine Extreme Exceptional Mask, 45 €.
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.