Kuivaihoisen ei kannata kitsastella voiteiden kanssa.

Kosteutta, ravitsevuutta ja pehmitystä – niitä kuiva iho janoaa. Helli ihoasi öljymäisillä tuotteilla ja täyteläisillä hoitovoiteilla, eikä määrässä kannata kitsastella. Hoida ihon kosteustasapaino kuntoon, jolloin hilseily häviää ja pienet pintakuivuusrypytkin
silottuvat. Valitse emulsiomainen tehotippa geelimäisen sijaan. Kotihoidossa säännöllinen naamiohoito hyvä ottaa tavaksi.

Tehohoitoon Emulsiomainen Lumenen Excellent future Suojaava & korjaava seerumi auttaa ihoa korjaamaan itse itseään, 29,90 €.
Päiväksi Täyteläinen Diorin Capture XP ultimate wrinkle correction dry skin -voide rentouttaa ja silottaa ihon pintaa välittömästi, 126,70 €.
Yöksi Öljymäinen Dermalogican Overnight repair serum -hoitoseerumi syväravitsee ihoa ja tekee siitä kimmoisamman, 96 €.

Testaa ihotyyppisi ja löydä itsellesi oikeat tuotteet. Tästä testiin.

Heleät, vaaleat luomivärit vaativat muutaman niksin toimiakseen täydellisesti.

Kevät toi mukanaan pastellisten silmämeikkien trendin. Näiden vinkkien avulla saat hempeät vihreät, heleät vaaleanpunaiset ja kirkkaat vaaleansiniset toistumaan luomillasi juuri sopivan näyttävinä.

1. Pohjusta

Erityisesti, jos luomiväri on kovin vaalea tai heikkopigmenttinen, se vaatii alleen vaaleaa silmämeikinpohjustusainetta tai toista, valkoista luomiväriä. 

2. Käytä kynää

Meikkikynällä saa intensiivistä ja pysyvää jälkeä helposti. Kynällä voi korvata tai täydentää perinteistä luomiväriä yläluomella tai piirtää trendikkäät alarajaukset

3. Unohda häivytys

Kevään muotiviikoilla kirkkaita luomivärejä nähtiin ronskeina palkkeina luomilla. Rohkea levittää luomivärinsä kuin se olisi sutaistu paikoilleen leveällä pensselillä. 

4. Hempeile

Joskus luomivärin hento pigmentti voi olla hyvä asia. Arkeen sopivat heleät kevätluomet syntyvät, kun taputtelet vaaleaa väriä varovasti sormella luomille ja häivytät pullealla siveltimellä.

5. Pelaa rajauksilla ja ripsillä

Kun haet inspiraatiota kevätmeikkiin, muista, että monet Instagramin meikkilookeista on toteutettu irtoripsien ja taidokkaiden rajausten avulla. Tavallisella ripsarilla varustettu rajaukseton meikki on rennomman ja vähemmän näyttävän näköinen – mikä voi mieltymyksistäsi riippuen olla hyvä tai huono asia.

Esimerkiksi tämän kevään trendi, heleä keltainen silmämeikki, näyttää ihan erilaiselta paksujen rajausten ja näyttävien tekoripsien kera kuin ilman niitä.

6. Käytä vettä

Osa luomiväreistä toistuu intensiivisempinä, jos niitä levittää kostutetulla siveltimellä. 

Loihdi nyt hiuksiisi ampiaispesä, etuheitto tai huoleton nuttura. Kevään ihanimmat kampaukset syntyvät kaikki alle puolessa tunnissa.

Tukka takana, kevät edessä

Kostean näköinen wet-look-tukka paljastaa kasvot auringolle. Kuva: Jason Wu
Kostean näköinen wet-look-tukka paljastaa kasvot auringolle. Kuva: Jason Wu

Kevätaurinko lämmittää jo ihanasti, joten on aika vetää hiukset taakse varjostamasta kasvoja.

Kostean näköinen wet-look-tukka on tämän kevään trendien mukaisesti vedetty sivujakauksesta kohti niskaa. Jakaus saa olla kauniisti esillä, ja hiukset kulkevat jakauksen molemmin puolin pään sivuilla kaartuen korvien kohdilta alaspäin.

Hillitympi versio otsan paljaaksi jättävästä kampauksesta on 1940-luvun tyylinen heitto, jossa edestä koholle nostettu tukka kieputetaan pituuksista pinnillä kiinni pään sivulle. Pehmeä heitto kaipaa pohjalle vain kevyen tupeerauksen. Jos havittelet historiallisesti autenttista tyyliä, käännä hiusten latvat loiville kiharoille.

Koreutta pinneillä

Pinneissä saa olla kokoa, näköä ja kaikin mokomin myös kiiltoa.
Pinneissä saa olla kokoa, näköä ja kaikin mokomin myös kiiltoa.

Jos hiusasusteista pitää tänä keväänä valita yksi suosikki, ovat pinnit ehdottomasti ylitse muiden. Pinneissä saa nyt olla näköä, kokoa ja mieluusti myös kiiltoa.

Pinnien käytössä on yhtä montaa tapaa kuin on kantajaakin, mutta kauden hittityyli huokuu vahvasti sekä 1970- että 1990-lukua. Vedä hiukset keskijakaukselle korvien taakse, kiinnitä samanlaiset pinnit molempien korvien yläpuolelle, ja kas, kampaus on valmis.

Jos retrotyyli on liian lähellä lapsuusmuistoja, lähesty pinnejä muoto mielessä. Vedä etuhiukset taakse ja kiinnitä ne ovaalinmuotoisella soljella, tai rakenna pienemmistä pinneistä korvan yläpuolelle kolmio tai neliö pitämään hiukset poissa silmiltä.

Rennosti nutturalle

Jos mieli tekee kreiseillä, kreppaa niskanutturasta muutama vapaana sojottava hiusosio sähäköille laineille.
Jos mieli tekee kreiseillä, kreppaa niskanutturasta muutama vapaana sojottava hiusosio sähäköille laineille.

Päälaelle, niskaan vai takaraivolle? Nuttura näyttää nyt hyvältä melkeinpä missä kohtaa päätä tahansa, kunhan yleisilme on ihanan huoleton.

Tee pään päälle holkin avulla kruunumainen meganuttura tai kieputa hiukset ensin pään ylle pötköksi, ja kieritä nuttura pinnien avulla kiinni niin, että sieltä täältä sojottaa harkitun hallitsemattomasti hiussuortuvia.

Linnunpesämäiset nutturat näyttävät hyvältä takaraivolla ja niskassa. Kiinnitä ensin hiukset poninhännälle, ja sen jälkeen pituudet pinneillä ponnarin tyven ympärille.

Paksulle letille

Jos kaipaat lettiin lisätuuheutta, kiinnitä letin juureen muutama klipsipidennys.
Jos kaipaat lettiin lisätuuheutta, kiinnitä letin juureen muutama klipsipidennys.

Kevään näyttävimmissä leteissä on reilusti sekä kokoa että tekstuuria. Letitystekniikaksi riittää perinteinen tyyli, joten trendiletit syntyvät helposti kokemattomammissakin käsissä.

Leteissä laatu korvaa määrän. Keskeltä takaraivoa lähtevä yksittäinen letti muuntuu jopa morsiamelle sopivaksi, kun pohjan tekee muhkean ilmavaksi tupeerauksella ja tekstuuria antavilla tuotteilla. Vetele vielä valmista lettiä varovasti auki, jotta saat koosta kaiken irti.

Jos sorminäppäryyttä ja intoa riittää, puno hiuksiin Game of Thrones -sarjan Daenerys-henkiset päätä kiertävät pikkuletit. Lettien ideana on, että ne kulkevat päätä myöten takaraivolle asti, minkä jälkeen loppu letistä saa liehua vapaana muun tukan kanssa.

Ampiaispesän uusi muoto

Ampiaispesä onnistuu paremmin, kun hiukset ovat vähän karkeat.
Ampiaispesä onnistuu paremmin, kun hiukset ovat vähän karkeat.

Muoti ja hiustyylit tunnetusti kiertävät sykleissä, mutta tänä keväänä retrotyylit ovat vielä tavallistakin trendikkäämpiä. 1960-luvun suosikkikampaus ampiaispesä on nyt asteen verran maltillisempi kuin aikoinaan.

Tee hiusten etuosaan keskijakaus, ja aloita tukan tupeeraaminen korvannipukoiden kohdalta. Rakenna tupeerattuun osioon aavistuksen pallomainen muoto, ja kiinnitä pesä takaraivolle pinneillä.

Alkuperäisessä versiossa kampaukseen käytetään valtava määrä lakkaa sekä tupeerauskampaa. Nyt koko tukan tupeeraamisen sijaan hiusten latvat voi kiepaista niskaan pienelle nutturalle.

Lempeillä laineilla

Laineet näyttävät erityisen hyvältä keskijakauksen kanssa.
Laineet näyttävät erityisen hyvältä keskijakauksen kanssa.

Loivat merenneitolaineet näyttävät upeilta niin pitkissä hiuksissa kuin lyhyessä polkkamitassakin.

Helpoimmat laineet syntyvät, kun annat lettien olla päässä yön yli. Levitä ensin aavistuksen kosteisiin hiuksiin nokare kiharoita korostavaa muotoiluvoidetta, ja letitä sitten hiukset hieman korvan yläpuolelta aloittaen kahdelle tai kolmelle letille. Kuivaa letit kevyesti vielä föönillä, jotta aamulla vastassa ovat kosteiden myttyjen sijaan tasaisesti taipuneet hiukset.

Jos haluat lopputuloksesta astetta sileämmän, käy lettilaineet läpi vielä ohuella muotoiluraudalla. Taivuttele rautaa aina laineiden mukaisesti.