Jos sitä vielä vähän sutisi... Kuva: Shutterstock
Jos sitä vielä vähän sutisi... Kuva: Shutterstock

Klovniposket, hämähäkkiripset ja vahanuken iho. Liika meikki näyttää aina pahalta.

Missä kulkee kauneuden ja mauttomuuden raja? Mistä tietää, käyttääkö liikaa meikkiä?

Kauneuden ammattilainen Mariela Sarkima tietää, mitkä ovat meikkauksessa suomalaisten kompastuskivet. Tyypillisimpiä virheitä ovat meikkivoiderajat, tönkköripset ja porkkanasyndrooma.

– Valitettavasti ne kulkevat usein samassa paketissa. Jos meikkikäsi on raskas, se näkyy koko kasvoissa, Sarkima sanoo.

Vältä näitä mokia

1. Vääränsävyinen meikkivoide
Tavaratalojen keinovaloissa valittu meikkisävy on toisinaan väärä. Liian tumma tai vaalea sävy aikaan ikävän meikkivoiderajan, joka näyttää kasvoilla naamarilta.

Vältä näin: Kysy apua sävyn valintaan ja meikkaa mielellään luonnonvalossa.

2. Tuhti meikkipohja
Naisilla on tapana piilotella turvotuksen tai väsymyksen merkkejä paksun meikkipohjan alle. Se saa kuitenkin aikaan päinvastaisen efektin. Liika meikkivoide- ja puuterikerros näyttää kuivalta ja tunkkaiselta.

Vältä näin: Luonnonvalossa meikkaaminen auttaa. Puuteria ei tarvitse välttämättä jatkuvasti lisäillä päivän mittaan, jos käyttää kiiltoa poistavaa puuteripaperia.

3. Megasupertuuheat ripset
Suomalaiset käyttävät innolla mainostettuja megatuuheutta ja -pituutta lupailevia XXL Volume -ripsivärejä. Valitettava tosiasia kuitenkin on, etteivät useimpien ohuet ja vaaleat ripset kestä kolmea kerrosta tuuheuttavaa ripsaria. 

Vältä näin: Ripsiväriä riittää kerros tai pari. Satsaa hyvään ripsentaivuttimeen, joka avaa katseesi.

4. Lakupötkökulmat
Vaikka tummat ja paksut kulmakarvat ovat muodissa, ei kulmista tarvitse meikata lakupötkön näköisiä. Suomalaiset valitsevat usein kulmiinsa liian tumman sävyn, jolloin ilmeestä tulee turhan tuima.

Vältä näin: Älä valitse mustanruskeaa tai tummanharmaaseen taittavaa sävyä. 

5. Porkkanasyndrooma
Himppunen liikaa hehkuvaa ja lämpimään taittavaa sävyä näyttää iholla helposti likaiselta. Niin sanottu porkkanasyndrooma on taattu!

Vältä näin: Älä levitä aurinkopuuteria tai varjostusväriä kuin poskipunaa, eli pyörein liikkein posken päälle. Levitä väriä posken sijaan poskiluun alareunaan ja ohimoille.

Vinkki!

Pidä viikossa ainakin yksi päivä, jolloin et meikkaa lainkaan. Iho nauttii, kun saa hengittää. Tekee itsetunnollekin hyvää, kun pystyy näkemään itsensä kauniina myös ilman meikkiä.

Meikitön päivä on hyvä ajankohta kunnolliselle kasvohuollolle: höyrytä kasvoja kattilassa kiehuneen veden yllä, tee kuorinta ja levitä naamio. 

Lue lisää:

Unohda pakkeli! Näin teet ihanan kevyen viikonloppumeikin!

Hienosäädä kulmien sävy –  saat ihmeitä aikaan!

Nämä ovat miesten meikki-inhokit

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?