Korostustuotetta levitetään kasvojen korkeimpiin kohtiin – katso ensin peilistä, mihin valo osuu. Kuva: Shutterstock
Korostustuotetta levitetään kasvojen korkeimpiin kohtiin – katso ensin peilistä, mihin valo osuu. Kuva: Shutterstock

Tap, tap, tap. Nestemäinen tai voidemainen korostusväri levittyy kauniisti sormenpäillä.

Strobing-trendi on tuonut mukanaan vahvat korostukset, mutta luonnollisen hehkun voimaakaan ei kannata yhtään väheksyä. Etenkin meikittömään meikkiin sopivat hyvin korostukset, joista ei heti tiedä, onko kyseessä meikki vai vain ihon oma hehku.

Sekä highlighter-tuotteen valinnalla että levitystavalla on merkitystä siihen, millainen lopputuloksesta tulee. Nestemäisiä hohdepisaroita voi levittää joko meikkivoiteen alle tai sekaan tuomaan huomaamatonta ekstrahehkua, ja monet voidemaiset tuotteet häivyttyvät saumattomasti iholle esimerkiksi kostutetun meikkisienen avulla.

The Beauty Department -sivustolla vinkataan kätevästä tavasta levittää korostustuote poskipäille niin, että lopputuloksesta tulee hehkuva mutta luonnollinen. Vinkki sopii parhaiten nestemäisten korostustuotteiden kanssa käytettäväksi, mutta tekniikkaa voi kokeilla myös voidemaisten tuotteiden kanssa.

Moni levittää nestemäisen korostustuotteen joko suoraan tai kämmenselän kautta kasvoille, mutta helpompi tapa on levittää tuote ensin molempiin käsiin neljään sormenpäähän etusormesta pikkurilliin! Vältät överit, kun pieni määrä tuotetta jakautuu tasaisesti kahdeksaan sormenpäähän.

Ota tuotetta ensin toisen käden sormenpäihin ja hiero sen jälkeen sormenpäitä yhteen. Vie sen jälkeen sormenpäät poskipäiden korkeimpaan kohtaan, ja taputtele hehkutuote sormenpäistä iholle – kuin soittaisit pianoa. Kun tuote on häivyttynyt kunnolla, sen rippeet voi pyyhkäistä sormenpäistä nenänvarteen ja kulmaluulle.

Useimmat nestemäiset ja voidemaiset tuotteet häivyttyvät parhaiten iholle, jota ei ole vielä puuteroitu. Muutenkin liikaa poskipäiden puuterointia kannattaa välttää, jottei hehku sammu. Toisaalta jos kaipaat sittenkin reilumpaa hohdetta, nestemäisen korostustuotteen voi vielä kiinnittää sen päälle levitetyllä puuterimaisella tuotteella.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.