Kesän koettelema iho janoaa hoitavia ja suojaavia vartalovoiteita. Ekstratehoja kaipaava luottaa seerumiin tai öljyyn.

Kuvat Jari Kesti

Kosteutta korppuiholle

Lumene Berry refresh Kiinteyttävä vartaloemulsio, 9,90 €

Lupaus Karpalon siemenöljyä sisältävä kiinteyttävä emulsio kosteuttaa ja auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon. Jättää ihon joustavaksi.
Kokemus Voide on emulsioksi täyteläistä mutta ei liian paksua, joten sen levittäminen on helppoa. Voide vaikuttaa ensin turhan rasvaiselta mutta imeytyy silti melko nopeasti. Iho tuntuu kimmoisalta ja kostealta. Karpalontuoksu tuo mieleen kesäiset marjat. Sopii erityisesti kuivalle iholle.
Tähdet 3½/5

Tuoksu joka rauhoittaa

Tuote Biotherm Eau océane Marine hydration gel, 32 €

Lupaus Raikas, nestemäinen ja nopeasti imeytyvä koostumus. Merilähdevettä sisältävä vartalogeeli kosteuttaa, kaunistaa ja uudistaa ihoa.
Kokemus Kesäiset meren aallot mieleen tuova tuoksu on todella onnistunut: rauhoittavalta tuoksuvaa ihoa on pakko aina välillä nuuskutella. Päivän kuluessa ihana tuoksu muuttuu kuitenkin hieman miehekkääksi. Geelivoide imeytyy nopeasti, ja iho tuntuu syväkosteutetulta. Geeli sopii mainiosti kuivallekin iholle.
Tähdet 3½/5

Hajuveden korvaajaksi

Chanel Chance Eau tendre body lotion, 54,70 €

Lupaus Kevyesti kosteuttava vartaloemulsio jättää iholle raikkaan ja miellyttävän kukkais-hedelmäisen tuoksun.
Kokemus Luksushenkinen voide sopii myös hajuveden hillityksi korvaajaksi. Pehmeä ja raikas tuoksu vain paranee päivän edetessä. Koostumus on erittäin kevyt, ja emulsio imeytyy ihoon nopeasti – kunhan sitä ei levitä liikaa. Vartalo tuntuu pehmeältä. Pihimpi ei välttämättä raaski käyttää kuin yläkroppaan.
Tähdet 4/5

Kevyiden voiteiden ystävälle

LdB Vitalizing Sweetpea & silk vartalovoide, 3,20 €

Lupaus Ihoa pehmentävä vartalovoide sisältää silkkiuutetta ja tuoksuu kielon, hedelmän ja tuoksuherneen yhdistelmältä. Nuoren naisen normaalille iholle.
Kokemus Vaikka pakkaus on vaatimaton, voide yllättää iloisesti. Emulsio imeytyy hetkessä, ja iho tuntuu pehmeämmältä ja lähes silkkiseltä. Koska tuote on erittäin kevyt, ihon kuivimmat kohdat, kuten kyynärpäät, tarvitsevat ekstrakosteutusta. Tuoksu on erittäin raikas ja valloittava. Sopii kevyistä voiteista pitävälle.
Tähdet 3/5

Seerumi silottaa

No7 Protect & perfect Intense body serum, 17,90 €

Lupaus Ultrakosteuttava ja nopeasti imeytyvä silkkinen vartaloseerumi kosteuttaa, kiinteyttää ja silottaa syviä juonteita.
Kokemus Vartaloseerumi on uusi tuttavuus. Moniin kasvoseerumeihin verrattuna koostumus on hieman maitomaisempi. Tuote levittyy helposti ja imeytyy sekunneissa. Se jättää vartalolle sileän tuntuisen kalvon ja napakoittaa ihoa. Voide sopii herkällekin iholle, sillä se on testin miedoin. Loistava hinta–laatu-suhde.
Tähdet 5/5

Myös päänahan hoitoon

Weleda Elvyttävä granaattiomena-vartaloöljy, 35,30 €

Lupaus Ylellinen öljy ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista. Sisältää hoitavaa granaattiomenan siemenöljyä. Sopii erityisen kuivalle iholle.
Kokemus Ylellisen tuntuinen luonnonmukainen vartaloöljy sopii moneen tarkoitukseen. Öljyllä voi hoitaa esimerkiksi auringon rasittamaa vartaloa. Kokeilin öljyä myös kuiviin kynsinauhoihin, joista tuli hoidetun näköiset. Tuote kannattaa levittää kostealle iholle, ettei pinta jää öljyiseksi. Pieni miinus tunkkaisen hedelmäisestä tuoksusta.
Tähdet 4½/5

Täyteläinen ja raikas

Natuvive Pink grapefruit body butter, 14 €

Lupaus Verigreippiä sisältävä vartalovoi suojaa ihoa ja tekee siitä pehmeän.
Kokemus Tuote imeytyy nopeasti ja tuoksuu virkeän raikkaalta. Sopii kuivalle iholle. Vartalovoiksi koostumus ei ole ihan paksuimmasta päästä, mutta on silti erittäin täyteläinen. Voi sulaa nopeasti ihoon ja jättää vartalon pehmeäksi. Raikkaan sitruksinen tuoksu on herkullinen ja virkistävä! Kädet kannattaa pestä aina ennen voin käyttöä, ettei tuotteeseen joudu epäpuhtauksia.
Tähdet 4/5

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.