Nuttura päälaella pitää niskan viileänä. Kuva: Shutterstock
Nuttura päälaella pitää niskan viileänä. Kuva: Shutterstock

Kiepauta helteellä tukka nutturalle, harjoittele trendikäs letti tai huijaa polkka ylös, hiustaiteilija Mariela Sarkima vinkkaa.

Hair Bible -kirjan kirjoittanut hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima neuvoo, miten pää pysyy viileänä ja tukka kunnossa helteellä.

1. Pikku Myy -nuttura

"Oma vakkarini nykyään. Pikku Myy -kampaus eli korkea nuttura keskellä päätä toimii, koska helteellä niskaan turkiskaulukseksi kerrostuvan tukan saa ylös."

Kiepauta tukka nutturalle pään päälle. Jos sipaitset kutreihin muotoiluvoidetta tai muuta kevyttä muotoilutuotetta, saat illaksi juhlakelpoiset laineet.

Pikku Myy -nuttura on Marielan mukaan virallinen hipsterikampaus, viikonloppuna järjestettävä Flow Festivalin vakiotyyli. Kampaus on uudistunut viimeisten vuosien aikana. Kun nuttura oli vielä pari vuotta sitten ehtaa Pikku Myytä eli pieni ja tiivis, nykyään se saa olla leveämpi ja muhkeampi. Jos tukkaa ei ole tarpeeksi muhkeaan versioon, nutturan sisään voi ujuttaa donitsivalkin.

Lue myös: Ompele itsellesi nuttura

2. Ranskanletti käänteisesti

"Lettikampauksia näkyy nyt kaikkialla. Vaikka olenkin kampaaja, letittäjänä olen noviisi. Silti minulta sujuu dutch braid eli käänteinen ranskanletti."

Dutch braid eli käänteinen tai käännetty ranskanletti, ranskanletti väärinpäin tai hollanninletti tehdään samalla tekniikalla kuin ranskanletti, eli lettiin tuodaan lisää hiuksia sitä letittäessä, mutta tässä versiossa hiusosioita viedään aina seuraavan alapuolelle. Näin letti eli pullapitko muodostuu hiusten pintaan.

Videolla The Small Things -blogin pitäjä näyttää, millä tekniikalla käännetty ranskanletti tehdään.

Luo myös: Räjähtänyt lettikampaus on huipputrendikäs

3. Polkkahiuksen kieppi

"Vaikka hiuksesi eivät yltäisikään ponnarille, kiepautuksia käyttämällä niska pysyy polkkamitassakin viileänä."

Jos polkkahiuksessa on mittaa sen verran, että sivuhiukset yltävät taakse, hiuksista saa jo tehtyä nykerön. Jos polkka on lyhyempi, hiukset voi jakaa usempaan osioon, kiepauttaa kunkin osion itsensä ympäri ja kiinnittää pinnillä tai parilla. Suurimman osan hiuksista voi kasata ensin niskaan kiepiksi. Ota mukaan kaikki, jotka yltävät. Sen jälkeen loput, irti jääneet hiukset voi kiepauttaa ja kiinnittää parina osiona lähelle niskakieppiä.

Lue myös:

Asiantuntija neuvoo: Näin teet pyöräilykypärän alla kestävät kampaukset

Likaisten hiusten pelastus: vehnäjauhosta kuivasampoo!

Onko hiusten harjaus välttämätöntä? Kauneusguru Mariela Sarkima vastaa

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.