Miksi odottaa ensi kevättä, kun nämä ihanat kauneustrendit voi ottaa käyttöön saman tien?

Poimimme ensi kevään kauneustrendien joukosta kuusi kaikille sopivaa ja käyttökelpoista ideaa. Näillä uudistat tyylisi helposti.

1. Paljaat kasvot

Contouring-kiintiö täynnä? Ensi kevään muotinäytöksissä nähtiin jopa täysin paljaita kasvoja. Meikittömyys on iso trendi, jonka kokeileminen on helppoa – ulos voi lähteä sellaisena kuin heräsi. Meikkaamiseen kuluneen ajan voi käyttää vaikka ihonhoitoon.

Lue myös: Naiset kertovat, miksi vähensivät meikkaamista: ”Meikittömyys ei tarkoita homssuista ulkonäköä”

2. Sivujakaus

Mitä sivummassa, sen parempi. Catwalkeilla nähtiin reilusti sivuun vedettyjä jakauksia, jotka sopivat niin pitkiin kuin lyhyisiinkin hiuksiin. Helpompaa tapaa uudistaa kampausta on vaikeaa keksiä.

3. Pääosassa huulet

Huulipuna tuo meikittömiin kasvoihin näyttävyyttä helposti ja nopeasti. Muotinäytöksissä nähtiin kaikkia mahdollisia värejä sinisestä klassiseen punaiseen. Jos huulimeikillä haluaa leikitellä, kahden sävyn yhdistämistäkin kannattaa kokeilla.

4. Poskipunaöverit

Kasarimeikillä menee vahvasti. Kevään catwalkeilla räiskyvän värinen poskipuna oli nostettu rohkeasti ohimoille, mutta poskipunasta voi tehdä koko meikin keskipisteen myös vähän hillitymmin.

Vinkki! Poskipunaa voi käyttää myös kasvojen muotoiluun levittämällä tummempaa mattasävyä poskille ja vaaleampaa ja hohtavampaa sävyä aivan poskipäiden korkeimpaan kohtaan – erillisiä varjostuksia ei enää tarvita.

5. Suhrusilmät

Jos kärsivällisyys ei riitä smokey eye -sumusilmämeikin taiteiluun, kevät tuo mukanaan ilahduttavaa helppoutta. Balmainin näytöksessä voidemaista, aavistuksen kiiltävää luomiväriä oli levitetty ylä- ja alaluomelle ja tumma sävy oli häivytetty rennolla otteella. Superhelppoa!

6. Lettejä, lettejä ja lisää lettejä

Letitysbuumi ei ole menossa minnekään. Vain mielikuvitus ja omat taidot ovat rajana – ja taidotkin kehittyvät harjoittelemalla. Kivoja letitysvinkkejä löytyy esimerkiksi Jenni Petäsen ja Laura Mendelinin Letille 2: festareille ja estradeille -kirjasta (WSOY).

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.