”Minussa on ollut aina vahvasti kaksi puolta: naisellinen ja poikatyttö. Ne vuorottelevat edelleen”, Laura sanoo.
”Minussa on ollut aina vahvasti kaksi puolta: naisellinen ja poikatyttö. Ne vuorottelevat edelleen”, Laura sanoo.

Kirjailija Laura Paloheimo jätti alkoholin ja turhat kemikaalit. Ero pitkästä suhteesta näkyi myös hänen pukeutumisessaan.

Solarium kaduttaa

”Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpää ihonhoitaminen on. Nuorempana en päästänyt ihoani helpolla. Se harmittaa. Parikymppisenä otin aurinkoa ilman suojaa ja kävin useita kertoja viikossa solariumissa. Silloin ei puhuttu auringon vaaroista. Kehotukseni nuorille onkin: käyttäkää aurinkorasvaa.

”Kaksi vuotta sitten luovuin kokonaan alkoholista.”

Kun aloitin tunnetaideterapiaopiskeluni kaksi vuotta sitten, luovuin kokonaan alkoholista. Halusin nähdä, kuinka auki pystyn olemaan ilman kemikaaleja. Tämä ajatus on vaikuttanut myöhemmin kaikkeen, myös ihoni hoitoon.

En osta enää mitään ilman, että tutkin tuoteselosteen. Teen myös paljon itse. Sotken lasipurkissa argan- ja luomukookosöljyä ja sekoitan joukkoon avokadoa. Tästä tulee loistava rasva kuiville kintuille. Manteliöljyä käytän jalkapohjien hierontaan.”

Meikki ryhdistää

”Meikkaaminen on ihanaa. Se on yksi naisena olemisen iloista. Arkimeikikseni riittävät ripsiväri ja huulirasva, joskus huulipuna. Tärkeimmät kriteerini arkena ovat, että tuotteet eivät saa levitä pitkin naamaa.

Juhliin laittaudun näyttävämmin, koska meikissä näytän ryhdikkäämmältä. Vanhempana piirteet alkavat hävitä. On mukavaa, että meikillä tätä pystyy puijaamaan. Tärkeintä juhlatyylissäni ovat näyttävät huulet ja vahvat kulmat.”

Päänahkaan kookosöljyä

”Blondasin hiuksiani vuosia. En edes tiedä, kuinka kauan. Se näkyi. Hiukseni olivat hauraat ja katkeilleet.

Olin ajatellut siirtyä ekoväreihin, kun kampaajani suositteli hiuksia suojaavia Olaplex-värejä. Tämä kannatti, sillä nyt hiukseni voivat huomattavasti paremmin. Nykyään minulle on tärkeää, että teen asioita, jotka ovat myös pitkällä aikavälillä kannattavia. Haluan kohdella hiuksianikin hellemmin.

”Unohdamme usein hoitaa päänahkaamme, vaikka sen alla ovat tärkeimpämme, ajatuksemme.”

Kotona hieron hiuksiini ja päänahkaani luomukookosöljyä. Se kosteuttaa. Unohdamme usein hoitaa päänahkaamme. Se kannattaisi kuitenkin muistaa. Sen alla ovat tärkeimpämme, ajatuksemme.”

Surupuku on musta

”Minua luullaan usein shoppailijaksi. Se on huvittavaa, koska en ole lainkaan sitä. Ehkä ajatus juontaa siitä, että esiinnyn julkisuudessa huoliteltuna.

Kierrän mielelläni kirpputoreja. Lisäksi saan vaatteita ystäviltäni. He soittavat minulle ja sanovat, että täällä olisi näköisiäsi juttuja, tule hakemaan. En osta uutena juuri mitään.

Minussa on aina ollut vahvasti kaksi puolta: naisellinen ja poikatyttö. Nämä vuorottelevat edelleen. Tärkeintä minulle on olla toimiva mutsi. Se tarkoittaa usein maastokenkiä ja farkkuja tai Reiman sadeasua. Työhuoneellani heilun treenitrikoissa ja tukka ponnarilla.

Erosin 14 vuoden suhteestani elokuussa. Eron jälkeen pukeuduin mustaan. Se oli yksi keinoni surra. Musta liittyi myös vahvistumiseen. Siihen, että juurruin uudelleen. Se on loogista. Onhan multakin mustaa.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Laura Paloheimo

  • 45-vuotias kirjailija, hyvinvointibloggaaja ja tunnetaideterapeuttiopiskelija.
  • Asuu Helsingissä seitsenvuotiaan Leo-poikansa kanssa.
  • Kirjoittaa seuraavaa kirjaansa, Puppiduu ilmestyi maaliskuussa.
Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.