”Minussa on ollut aina vahvasti kaksi puolta: naisellinen ja poikatyttö. Ne vuorottelevat edelleen”, Laura sanoo.
”Minussa on ollut aina vahvasti kaksi puolta: naisellinen ja poikatyttö. Ne vuorottelevat edelleen”, Laura sanoo.

Kirjailija Laura Paloheimo jätti alkoholin ja turhat kemikaalit. Ero pitkästä suhteesta näkyi myös hänen pukeutumisessaan.

Solarium kaduttaa

”Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpää ihonhoitaminen on. Nuorempana en päästänyt ihoani helpolla. Se harmittaa. Parikymppisenä otin aurinkoa ilman suojaa ja kävin useita kertoja viikossa solariumissa. Silloin ei puhuttu auringon vaaroista. Kehotukseni nuorille onkin: käyttäkää aurinkorasvaa.

”Kaksi vuotta sitten luovuin kokonaan alkoholista.”

Kun aloitin tunnetaideterapiaopiskeluni kaksi vuotta sitten, luovuin kokonaan alkoholista. Halusin nähdä, kuinka auki pystyn olemaan ilman kemikaaleja. Tämä ajatus on vaikuttanut myöhemmin kaikkeen, myös ihoni hoitoon.

En osta enää mitään ilman, että tutkin tuoteselosteen. Teen myös paljon itse. Sotken lasipurkissa argan- ja luomukookosöljyä ja sekoitan joukkoon avokadoa. Tästä tulee loistava rasva kuiville kintuille. Manteliöljyä käytän jalkapohjien hierontaan.”

Meikki ryhdistää

”Meikkaaminen on ihanaa. Se on yksi naisena olemisen iloista. Arkimeikikseni riittävät ripsiväri ja huulirasva, joskus huulipuna. Tärkeimmät kriteerini arkena ovat, että tuotteet eivät saa levitä pitkin naamaa.

Juhliin laittaudun näyttävämmin, koska meikissä näytän ryhdikkäämmältä. Vanhempana piirteet alkavat hävitä. On mukavaa, että meikillä tätä pystyy puijaamaan. Tärkeintä juhlatyylissäni ovat näyttävät huulet ja vahvat kulmat.”

Päänahkaan kookosöljyä

”Blondasin hiuksiani vuosia. En edes tiedä, kuinka kauan. Se näkyi. Hiukseni olivat hauraat ja katkeilleet.

Olin ajatellut siirtyä ekoväreihin, kun kampaajani suositteli hiuksia suojaavia Olaplex-värejä. Tämä kannatti, sillä nyt hiukseni voivat huomattavasti paremmin. Nykyään minulle on tärkeää, että teen asioita, jotka ovat myös pitkällä aikavälillä kannattavia. Haluan kohdella hiuksianikin hellemmin.

”Unohdamme usein hoitaa päänahkaamme, vaikka sen alla ovat tärkeimpämme, ajatuksemme.”

Kotona hieron hiuksiini ja päänahkaani luomukookosöljyä. Se kosteuttaa. Unohdamme usein hoitaa päänahkaamme. Se kannattaisi kuitenkin muistaa. Sen alla ovat tärkeimpämme, ajatuksemme.”

Surupuku on musta

”Minua luullaan usein shoppailijaksi. Se on huvittavaa, koska en ole lainkaan sitä. Ehkä ajatus juontaa siitä, että esiinnyn julkisuudessa huoliteltuna.

Kierrän mielelläni kirpputoreja. Lisäksi saan vaatteita ystäviltäni. He soittavat minulle ja sanovat, että täällä olisi näköisiäsi juttuja, tule hakemaan. En osta uutena juuri mitään.

Minussa on aina ollut vahvasti kaksi puolta: naisellinen ja poikatyttö. Nämä vuorottelevat edelleen. Tärkeintä minulle on olla toimiva mutsi. Se tarkoittaa usein maastokenkiä ja farkkuja tai Reiman sadeasua. Työhuoneellani heilun treenitrikoissa ja tukka ponnarilla.

Erosin 14 vuoden suhteestani elokuussa. Eron jälkeen pukeuduin mustaan. Se oli yksi keinoni surra. Musta liittyi myös vahvistumiseen. Siihen, että juurruin uudelleen. Se on loogista. Onhan multakin mustaa.”

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Laura Paloheimo

  • 45-vuotias kirjailija, hyvinvointibloggaaja ja tunnetaideterapeuttiopiskelija.
  • Asuu Helsingissä seitsenvuotiaan Leo-poikansa kanssa.
  • Kirjoittaa seuraavaa kirjaansa, Puppiduu ilmestyi maaliskuussa.

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29

Littanat, oudon muotoiset ja sähköiset “pipohiukset” ovat monien pahin painajainen. Päähineestä ei kuitenkaan ole pakko luopua, kun hallitsee oikeat kikat.

Viilenevä sää vaatii yhä useammin pipon vetämistä päähän aamutuimaan. Harmi vain, että töihin tai kouluun päästyä päähine pitää ottaa pois, ja hiuksiin tuntuu syntyneen ihan uutta elämää – tosin ei kovin haluttua sellaista.

Toisilla hiukset räjähtävät hallitsemattomalle pörrölle, toisilla tukka menee lyttyyn ja sähköiset kiekurat sojottavat sinne tänne.

Ei kuitenkaan syytä huoleen – hiukset ja kampaus ovat pelastettavissa muutamien niksien avulla. Bustle-sivustolla kerrotaan 7 vinkkiä, miten käyttää pipoa ja silti välttyä hiuskatastrofeilta:

1. Kuivaa hiukset aina ennen pipon käyttämistä

Pahin virhe, minkä piponkäyttäjä voi tehdä, on vetää myssy päähän kun hiukset ovat vielä märät. Kun hiukset ehtivät kuivua pipon sisällä, niitä on entistäkin vaikeampi muotoilla halutun näköisiksi. Pahimmillaan hiuksiin muodostuu epämääräisiä laineita ja möykkyjä, joiden taltuttamiseen tarvittaisiin kampaajatason taitoja.

2. Valitse löysempi malli

Mitä tiukempi pipo, sen pahemmat pipohiukset. Koska löysä päähine jättää hiuksille enemmän tilaa eikä litistä niitä, hiukset pitävät myös paremmin muotonsa ja ilmavuutensa.

3. Mieti materiaalia

Istuvuuden lisäksi myös pipon materiaalilla on paljon merkitystä. Karhea päähine tekee hiuksista helposti pörröiset, joten jos mahdollista, kannattaa valita kashmirista, silkistä tai angoravillasta tehty pipo.

4. Muista hiusten kosteutus

Jos ongelmana on erityisesti hiusten sähköisyys, kannattaa muistaa kosteuttaa hiuksia kunnolla. Se onnistuu kosteuttavilla tuotteilla, kuten sampoilla ja hiusnaamioilla, sekä vähentämällä lämpökäsittelyjä, kuten hiusten suoristamista.

Lue myös: Argh, miten kuiva tukka! Näin saat helposti lisää kosteutta

5. Valitse kampaus, joka antaa pahimman pörröisyyden anteeksi

Pientä pörröä ei kannata pelätä, päinvastoin: se voi toimia myös erinomaisena tyylikeinona. Aamulla kuivattuihin hiuksiin voi tehdä esimerkiksi pikaiset letit, ja kun pipon vetäisee työmatkan päätteeksi pois päästä, muutaman siloittavan liikkeen tai liuslakkasuihkauksen jälkeen kampauksessa on juuri sopivaa rentoutta.

Lue myös: Unohda föönaus! Kuumin hiustyyli on nyt luonnollisen pörröinen

6. Käytä muotoilutuotteita

Erityisesti suolasuihke tai muut tekstuuria antavat muotoilutuotteet voivat pelastaa hiukset littanaksi muuttumiselta. Muotoilutuotteiden ansiosta hiukan karheammaksi tulleet hiukset on helpompi pöyhiä takaisin muotoonsa.

7. Pelasta loppupäivä pikakampauksella

Jos muotoilutuotteilla läträämiselle tai lettien teolle ei ole aikaa, on littanat pipohiukset helpointa saada kuntoon pyöräyttämällä ne korkealle nutturalle vähäksi aikaa. Nuttura auttaa tuomaan hiuksiin taas volyymia ja muotoa, kun kampauksen irrottaa pään päältä esimerkiksi tunnin jälkeen.