Puhdistusvedet lupaavat poistaa koko meikin pelkällä pyyhkäisyllä, eikä kasvovettäkään tarvitse.

Edullinen

Lupaus: Vesipohjainen puhdistusvesi kerää likaa iholta ilman hankaamista. Hoitava ja hajusteeton koostumus sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

Kokemus: Tässä putsarissa on loistava hinta-laatusuhde! Jokainen meikinripe lähtee kasvoilta helposti ja nopeasti. Hienoa myös, että tuote on lupauksensa mukaan täysin tuoksuton eivätkä raaka-aineet puske läpi. Pullo on kuitenkin sen verran sen verran iso ja painava, että kallistaessa nestettä hulahtaa helposti liikaa. Tämän kokoista putsaria ei myöskään oteta mukaan reissuun tai jumppakassiin.

 

Garnier Skin naturals Micellar cleansing water, 7,90 €.

Hoitava

Lupaus: Kookospohjainen puhdistusneste pehmittää ihoa persikan eteerisellä vedellä. Moringa-puun siemenistä saatu peptidiuute poistaa ihoon tarttuneita ilman epäpuhtauksia.

Kokemus: Putsari jättää iholle aavistuksen nahkean pinnan – aivan kuin siihen olisi levitetty kevyttä seerumia. Onkohan syynä se, että vesi sisältää reilusti hoitavia aineita? Hoitaa hommansa moitteetta, eikä tuotteessa ole sinänsä mitään vikaa, mutta persikkainen tuoksu on omaan nenääni liian makea.

 

Clarins water comfort One-step Cleansing water, 26,30 €.

Ylellinen

Lupaus: Japaninkirsikankukkauute tuo iholle kosteutta ja pehmittää sitä. Elegantti tuoksu tekee puhdistusrutiinista todellisen nautinnon.

Kokemus: Tämän putsarin kanssa ei tule hutkittua. Sen hennon kukkainen tuoksu on niin suloinen, että sitä tekisi mieli nuuskutella vaikka kuinka pitkään. Mattapintainen pullo pysyy tukevasti näpeissä ja kätevä korkki napsahtaa auki vaikka yhdellä kädellä. Tehossakaan ei ole valittamista. Yksi pumpulilappu riittää puhdistamaan koko kasvot silmämeikkiä myöten. Ainoastaan hinta kirpaisee hieman.

 

Mary Cohrin Soothing micellar cleansing water, 34,60 €.

Lue myös:

Vältä vikaosokset – putsareissa on eroja

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja sään viiletessä

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.