Kuva Juha Salminen
Kuva Juha Salminen

Puhdistusvedet lupaavat poistaa koko meikin pelkällä pyyhkäisyllä, eikä kasvovettäkään tarvitse.

Edullinen

Lupaus: Vesipohjainen puhdistusvesi kerää likaa iholta ilman hankaamista. Hoitava ja hajusteeton koostumus sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

Kokemus: Tässä putsarissa on loistava hinta-laatusuhde! Jokainen meikinripe lähtee kasvoilta helposti ja nopeasti. Hienoa myös, että tuote on lupauksensa mukaan täysin tuoksuton eivätkä raaka-aineet puske läpi. Pullo on kuitenkin sen verran sen verran iso ja painava, että kallistaessa nestettä hulahtaa helposti liikaa. Tämän kokoista putsaria ei myöskään oteta mukaan reissuun tai jumppakassiin.

 

Garnier Skin naturals Micellar cleansing water, 7,90 €.

Hoitava

Lupaus: Kookospohjainen puhdistusneste pehmittää ihoa persikan eteerisellä vedellä. Moringa-puun siemenistä saatu peptidiuute poistaa ihoon tarttuneita ilman epäpuhtauksia.

Kokemus: Putsari jättää iholle aavistuksen nahkean pinnan – aivan kuin siihen olisi levitetty kevyttä seerumia. Onkohan syynä se, että vesi sisältää reilusti hoitavia aineita? Hoitaa hommansa moitteetta, eikä tuotteessa ole sinänsä mitään vikaa, mutta persikkainen tuoksu on omaan nenääni liian makea.

 

Clarins water comfort One-step Cleansing water, 26,30 €.

Ylellinen

Lupaus: Japaninkirsikankukkauute tuo iholle kosteutta ja pehmittää sitä. Elegantti tuoksu tekee puhdistusrutiinista todellisen nautinnon.

Kokemus: Tämän putsarin kanssa ei tule hutkittua. Sen hennon kukkainen tuoksu on niin suloinen, että sitä tekisi mieli nuuskutella vaikka kuinka pitkään. Mattapintainen pullo pysyy tukevasti näpeissä ja kätevä korkki napsahtaa auki vaikka yhdellä kädellä. Tehossakaan ei ole valittamista. Yksi pumpulilappu riittää puhdistamaan koko kasvot silmämeikkiä myöten. Ainoastaan hinta kirpaisee hieman.

 

Mary Cohrin Soothing micellar cleansing water, 34,60 €.

Lue myös:

Vältä vikaosokset – putsareissa on eroja

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja sään viiletessä

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!